Vallning Träning Kurs Glatt besked

Veckan som var innehöll en hel del, tisdagen var jag o Shikka till Petra för att prova på vallning återigen med henne. Jag är nybörjare varje gång eftersom det blir sååå sällan. Kände mig mest som en irrande o sprattlande höna bland fåren, Shikka hade säkert mer koll är jag.
Petra var lugn o hjälpte mig så gott hon kunde. Hade nu tänkt på en snar fortsättning på detta men klumpig som jag är trillade jag naturligtvis mitt i fårskocken o vred till knät lite grann, så nu vågar jag inte förrän VM är klart med Krollie.

Petra lovade hjälpa mig under vintern så jag hoppas jag grejar det för Shikkas skull!

Har haft några tjejer här under veckan för lydnadsträning plus egen träning.

I helgen hade vi en helgkurs för ett glatt gäng med varierande raser o klasser. Söndagkvällen blev inte så sen, man är ganska trött efter en helgkurs (så vad skall inte hundarna vara).

Shikka fick vara visningshund i en del moment.

Fick beskedet att jag o Shikka får vara med i Talanggruppen - så roligt att få en ny chans med en ny hund.

Men först ligger fokus på VM:et i Bratislava med Krollie, tror det är det längsta fria följet under vår karriär som kommer att bli där - 54 kommenderingar innehåller det !!!!

Imorgon blir det träning på klubben och visning av klubboveraller som Gunilla hämtat.


Sveriges startordning på VM 9, 10,11 oktober i Bratislava

Fredag 9 oktober   Katalognr: 51    startnummer 14  Mona & Marvin

                                               48                        15  Anders & Oki



Lördag 10 oktober                 50                         9  Diana & Zack

                                              47                        22  Lillemor & Krollie



Söndag 11 oktober               49                        11  Lena & Atlas

                                              46                        14  Maria & Ylle




Sveriges flagga
       

Shikka 4 år

Idag blir min lilla Shikka 4 år! Vart har åren tagit vägen känns det som!
Denna morgon för 4 år sedan fick jag ett sms från Elisabeth "det blev ei tispe till dig" tänkte då vad f..n skickar hon detta o talar om att jag inte skulle få någon valp innan det gick upp för mig att ei på norska betyder EN.



20 nov 2005 hämtar vi lilla Shikka hos Elisabeth i Norge



älskade att ligga i små lådor                                        Viggo o Shikka



Shikkas första elitlydnad fick bli i Norge, hej vad det gick undan!!!


Mycket har hänt under veckan som gått. I onsdags tog jag husbilen tillsammans med min mor och åkte till min vän Helén i Linköping för att vara gäst o åhörare på en lydnadskurs som Maria Hagström hade. Mycket intressant o få lite nya infallsvinklar o tankesätt i olika moment.

min mor som servade med god mat o hundpassning under de två dagar vi var i Linköping



Helén o Elenor



Elenor med sin duktiga Mexx

Efter denna kurs blev det hemfärd på fredag packade om husbilen o så åkte Kjell o jag med hundarna till Mullsjö där vi haft landslagssamling i helgen. Träffade Diana o Fredrik redan på fredagkväll, de bjöd oss på thaimat !!!! som jag egentligen inte tycker om men smakade o fick lida för på lördag morgon!!!!
Vi hade en jätemysig fredagkväll på klubben o klockan blev tre innan vi skildes åt.

På lördagen kom hela landslaget o vi tränade o pratade hund hela dagen. Detta var ett riktigt bra initiativ av Diana att fixa o vilken service med mat hela helgen av engagerade folk i klubben.

På söndagen kom Lotta o Nils-Rune som är våra lagledare på vår färd till VM i Bratislava 8-11 oktober. Lite träning och prat inför resan.



Laget till Bratislava

Helg med kurs o tävling

I lördags morse åkte vi till Kil för att ha en lydnadsspecial för distriktet. 10 ekipage med hundar o ca 14 åhörare var på plats. Blir ju ganska komprimerat med så många och bara en dag, men vi kämpade igenom ekipagen med hundar som fick välja ut två moment var.

Anette Öhver hade kameran med så lite blandade bilder från dagen















Efter kursen hade vi tänkt ta husbilen till Forserum där Krollie o jag tävlade idag söndag men klockan blev lite för mycket så vi valde att gå upp 04.15 imorse istället. (Är man riktigt klok??) Jag skall nu inte klaga eftersom Kjell alltid ställer upp o skjutsar oss vart vi än ska, så jag sov naturligtvis på vägen ner till Forserum.

Vi var bara fem elitekipage o vi drog startnummer 1. Sitt o plats helt lugnt 10-10. Fria foljet 9 släppte på ett par ställen, dumrutan 10, kändes bra men jag ser ju inte henne, inkallningen 8,5 tempo o sn. sitt vid avslut, rutan 9,5 kändes helt perfekt men hon går ju tyvärr in från vänstersidan som jag en gång lärt henne, apportdirigeringen 10 snyggt men hon hade hela ansiktet fullt med sågspån när hon kom tillbaka, hopp apport 10 snyggt, vittringen 0 här hände ngt som jag blev lite chockad över, hon lyfte en pinne en tiondels sekund o spottade ut o tog den rätta, fjärren 10 så glad för.

Hon var så pigg o alert denna tävling så allt kändes så positivt (tar inte vittringen som ett problem men fick en riktig tankeställare) här kommer mitt tjat till alla kursare som jag varnar för att det blir slentrian i träningen o man tror att allt skall flyta på. Nu hände det mig själv o det var nog en nyttig läxa till mig själv.

Vi slutade på 279 poäng iallafall o jag är nöjd med de övriga momenten vi gjorde.

Gissa vad det blev när vi kom hem ??? VITTRING - utan några problem!! Ja Ja man blir aldrig fullärd o klok på sin kompis vad som ibland händer, men hon är min älskade Krollie iallafall.

Roligt att träffa Elenor, Gittan o lilla Zack som var sååå himla söt o go, Frida m.fl. Tack för en trevlig dag Forserums BK

Ännu en vecka tillända

I lördags var vi till Arvika där Kjell dömde, Krollie fick vara med som standin på sitt i grupp o plats. Hon hade suttit som ett ljus men på platsliggningen hade hon flyttat en tass en gång. Jättebra när man kan träna o ge belöning efter momenten när man inte är med i själva tävlingen. Men hon blev nog besviken att det inte blev något mer!

Söndagen tillbringade vi på Torpåsen som hade temat "Hundens dag" - Agilityuppvisning från vår klubb två gånger under dagen, modevisnong med kläder o attiraljer grån Granngården, fårvallning med Petra Hedberg, polisuppvisning, Krollie o jag gjorde ett elitprogram, IPO-uppvisning av Bosse o Lena Östlund, hundparad med många många raser. Hälsade på en av mina favoritraser (kommer aldrig att bli en sådan i vårt 50 kvadratmeter stora hus tyvärr) en Irländsk varghund.

Träffade många gamla bekanta som man inte sett på flera år.

I tisdags var vi på klubben o tränade lydnad med Gunilla o Kiwi. Vi gjorde aldrig sitt i grupp o platsliggning för det var träning med pang pang på skytteklubben (lät som värsta kriget) men våra hundar fungerade i momenten tillsammans med oss när det sköt. Vi ville inte utsätta dom eller oss för misslyckanden i de momenten som skall vara trygga.

Systrarna Kiwi o Krollie vet o kan sin sak på planen, känns så tryggt att gå med Krollie.Sedan blev det yrvädrets tur (Shikka). Börjar faktiskt arta sig med många moment men det vore väl faan om inte ngt fastnar hos henne, hon är snart 4 år men tyvärr åsidosatt med träning eftersom Krollie håller första positionen ännu.

Shikkas vittring idag säger jag bara WOW älskade hund - äntligen kanske det kan fungera, hon gjorde en tävlingsmässig vittring utan ngn hjälp som var såååå bra.



Shikka o jag i fritt följ (med kortkoppel)



Kontakten mellan oss är det inget fel på!

Gunilla hade med kameran o tog dessa kort. Tack för hjälp med kommendering o träning denna dag Gunilla!

Torsdag hade vi medlemsmöte på klubben. Blev ett långt möte med många punkter på övriga frågor: bl.a. tog vi upp SM 2010 och planeringen inför detta som skall gå på Skutberget i Karlstad där Karlstad har hand om agilityn o vi har lydnaden. Oj så mycket att tänka på men vi har fått med Maria i vår grupp (som består av mig o Kjell, Gunilla, Lena Backman) hon är ordningsmänniskan o kontrollfreaken o dä känns såå bra.

Nu är det fredag o skall planera färdigt inför morgondagen då Kjell o jag har en Lydnadsspecial i Kil för distriktet. Skall bli riktigt roligt o spännande.

Efter kursen drar vi till Forserum där Krollie o jag skall tävla på söndagen. Kände att jag nog behövde en tävling före VM för att känna av både mig själv o Krollie.

Ha en trevlig helg alla vi känner o Lycka till Petra på SM i Nötvallning

Lite blandat

Händer väl inte så mycket men vi har hunnit med Kjells födelsedag (vilket kvittar honom totalt numera).

I fredags hade vi en släktträff hos Sara o Mattias från Edströmssidan. Jättetrevligt men vilket oväder det blev, som tur är har de en jättealtan med tak så vi kunde sitta ute ändå.

Lördag o söndag blev lite jobb i trädgården plus träning med både Krollie o Shikka här hemma. Testade vittringen med Shikka tävlingsmässigt o WOW hon grejade det - gissa om jag blev lycklig (kanske en engångsgrej) men kändes "gött".

Krollie är lite ringrostig men kommer igen så fort med mycket lek i vår träning!

I tisdags var jag till Bruks där Lena Sanfridsson hade ett föredrag i hundmassage, har ju varit hos henne många gånger med Krollie men var intressant att höra grunderna för all massage när det passar o inte passar.

Denna kväll var Kjell till Karlskoga med Mattias o ett helt gäng o körde gokart, han kom hem med ett lyckligt leende på läpparna - han hade vunnit över allihop (gamlingen) men jag kan tänka mig (o vet) att hornen kommer när det gäller allt i bilsport.

Igår hade vi ett SM-möte inför 2010 på klubben. Oj oj vad mycket det är att tänka på men vi är ett bra team som håller på med detta.

Idag har vi varit till Torpåsen där det är "Hundens dag" på söndag mellan kl. 10-15 med bl.a. Agility, modevisning, fårvallning, polishundar, skyddshund, lydnadsuppvisning, rasparad mm mm

Imorgon bär det av till Arvika med husbilen, Kjell skall döma på lördagen så nu skall jag gå ut o packa den så den står färdig när vi slutat jobbet imorgon.

RSS 2.0