Superveckoslut för många

Fredag eftermiddag efter jobbet är husbilen klar för en intensiv helg. Först åker vi till Kil o deras kvällstävling där Kjell dömer 3:an och Elit och jag är tävlingsledare. Lena o Tease startar i LKL 2, tar hem denna med bravur 185 poäng. Såg tyvärr ej programmet eftersom vi höll till på en annan plan. Supergrattis till Lena o lilla Tease. Dessa två kommer att gå långt. 3:an o Elit väntar.

Efter tävlingen åker vi vidare mot Forserum (29 mil) där vi skulle ha en kursdag på lördagen. Är framme ca kl. 1 på natten.
Vi startar kursen kl. 9. Roligt att träffa alla glada o entusiastiska deltagare. Vi hade dag 1 i våras då vi fick åka hem efter lördagen så alla hade haft lång tid för träning sedan dess. Med mycket bra resultat, nu blev det lite nya tips och träningar.



Elenor Gittan Frida Marie-Louice



Gittan med lilla Roxy provar "norskmetallen"

Fler bilder kommer under tassen bilder

Efter avslutad kurs där tiden bara springer iväg och man tror man skall hinna med såå mycket åker vi till Jönköping där det är uttagningstävling inför Nordiska på söndagen. På vägen dit läser jag sms från Helén, hon har tävlat trean och klarat den med bravur - 309 poäng, oj vad glad man blir när det lyckas för sina kompisar. Här är nästa ekipage som också kommer att gå långt. På plats är Jörgen och Andrea redan. Elenor o Zorro kommer också så vi kör ett litet träningspass. Sitt o plats naturligtvis och lite andra moment. Lilla Shikka får ett litet pass hon också, har lite dåligt samvete för henne, hon kommer alltid i andra hand men förhoppningsvis blir det hennes tur också när allt faller på plats.

På kvällen grillar vi och har det mysigt vid våra vagnar och tänker inte på morgondagen just då!


   Jörgen      Andrea     Kjell

Kvällen blir inte så sen för min del, kryper in i husbilen vid 11-tiden, de andra sitter o bubblar några timmar till.

Vaknar utan klockan söndag morgon, känner fjärilarna i magen redan då (antagligen sitt i grupp som spökar i hjärnan på mig, inte bara antagligen utan det är det). Går en promenad med hundarna innan det finns liv vid klubben för det kommer det att bli.
Lena o Mona kommer, Anders o nyblivna elitföraren Helén också, nu får jag äntligen se lilla underverket Tiger (gud så söt, hade velat se honom som 8-veckorsvalp).
Samling o lottning kl. 9. Vi är 15 startande. Drar statnummer 2 för mig o Krollie, kändes bra att få ett tidigt startnummer. Jörgen drar 1:an och  Anders o Oki nr 3 . Känns tryggt att ha kända hundar o förare bredvid sig. Lena o Basco drar startnummer 15 så deras väntan blev lång.
Så börjar det - grisen är med o ligger på plats utanför planen i väntan på en sittande Krollie. Har Jörgen som stöd bakom planket, usch vad nervös jag var men hon SATT som hon gjort de senaste åren (förutom SM-finalen o Ransäter) Har ögonkontakt med Kjell och han visar tummen upp, oj redan hör var denna tävlingen i hamn för vår del kändes det som.
Jörgen o Ammie startar och gör ett supersnyggt program 307,5 poäng. Krollie och jag går in, hon känns superbra o pigg min härliga lilla vovve. Vi slutar på 313 poäng, gissa om hon fick härja med grisen och en massa godis efter programmet. Vårt race blev seger idag, 2:a Maria o Ylle 309,5, 3:a Jörgen o Ammie, 4:a Berit o Nicko, 5:a Lena och en pigg Basco, delad 6:a Elenor o Zorro, Diana o Zack. Grattis till alla.

Vad tror ni Helén har att säga?

Lilla charmtrollet Tiger

Prisutdelning efter en mycket välarrangerad tävling i Jönköping och med en bra domare och en suverän tävlingsledare, känns så bra för oss tävlande med en trygg och kunnig TL.

Jörgen, jag, Maria, domare Birger Andersson

Tack alla vänner för en trevlig helg

Fler bilder kommer i tassen bilder

Nya "husdjuret" ???

Är detta nästa populära husdjur !! Tror väl knappast det men visst är det väl "lite" söt iallafall.



Tävlingslydnadshelg Forshaga 23-24 aug

I fredags tog vi husbilen och åkte till Forshaga för att ha en tävlingslydnadskurs lördag-söndag. Är alltid skönt att vara på plats på morgonen.
Startade kl 9.00 på lördagen med en timmes teori innan vi gick ut på planen. Antagligen hade vi årets sista sommarhelg vad gäller vädret, strålande solsken och varmt.
Visade sig vara ett supertaggat och positivt gäng som verkligen var laddade för tips o träning i alla lydnadsmoment.
Det är bara synd att tiden bara flyter iväg och man tror alltid man skall hinna med mer än man gör.
Det var åtta ekipage med hundar och några förare utan hund.







Maud o Zoie tränar fjärr



Rebecca leker med sin hund

Jag lägger ganska stor vikt på leken med sin hund så det hela tiden skall vara glädje mellan förare o hund.

Efter lördagens pass fick Krollie o Shikka en genomkörare efter en hel dags liggande o bara vänta o vänta att få göra något. Då blir det extra roligt att det ÄNTLIGEN bli sin tur att få göra något.

Söndagen startade vi samma tid kl 9.00. Hade lagt upp dagens moment och trodde som vanligt att det hinner vi med men tiden flyger bara iväg så en del fick bli teoretiskt istället för praktiskt, men deltagarna tog detta med lika entusiasm som allt annat denna helg.



Ulla o jag (Ulla var den som fixade fika och all god mat denna helg) samtidigt som hon tränade



Caroline o Troy



Britt-Marie o My



Linn o Rizzla

Tyvärr blev en del kort suddiga så alla hundar finns inte med




Rebecca, Hanne, Linn, Caroline



Britt-Marie, Caroline, Linn



Ulla, Maud, Lena

Lycka till nu alla med fortsatt träning och tävlande

Söndagen blev BLÄÄ tyckte Krollie o Shikka för de hanns inte med för ngn träning, men så är det ibland.

Fler bilder kommer under tasen "bilder"

Veckan som gått

Mest bara jobb under veckan. På fredagen tog vi husbilen efter jobbet och åkte först till Hammarö och tränade med Lena, Basco o Tease. Vi gjorde sitt i grupp och platsliggning med Krollie Basco och Shikka. Jag får sätta och lägga Krollie först för att sedan gå till Shikka men det fungerar riktigt bra.
Tränade även nedläggning och uppsitt för Shikka med hjälp av Lenas o Kjell röster. Detta är ngt vi måste träna på.

Sedan körde jag genom Krollie hela programmet med Lena som tävlingsledare. I apportdirigeringen kom hon in med en blodig apport, inte första gången men jag är så glad att hon tar apporten "rätt" vilket hon iof gjort senaste åren.
Fjärren är ett moment vi tragglar på jämt.
Sedan var det Bascos tur för en genomkörare. Han var inte sitt vanliga dag denna dag, lite frånvarande men det är ju bara tillfälligt.

Kom en tjej som frågade om vi kunde lägga en klass 2 plats så jag tog Krollie så hon fick träna, hon skulle tävla i Säffle nästa dag.

Sedan blev det småttingarnas tur (kallar ju även Shikka "den lilla" ännu, hon blir 3 år i september men är fortfarande valp i sinnet.) Körde igenom Lena o Tease i 2:ans moment. Allt är inte riktigt hopbundet ännu men det blir och detta ekipage kommer att bli riktigt riktigt bra tror jag i framtiden.

Efter träningen åkte Kjell o jag vidare till Säffle där Kjell skulle döma på lördagen. Det var bara 8 1:er, 4:a tvåor och 3 3:er, så det gick fort.



Ingalill o Mysa i LKL 3



Troy med matte väntar på sin tur



En avundsjuk Krollie som inte får vara med

Efter lördagens tävling åkte vi till Västkusten, stannade i Rabbalshede där det var en stor marknad men det var inte så mycket att ha, samma grejer kom igen i vartannat stånd. Blev inköp av strumpor, ett skärp o en sax, och en parkeringsavgift på 20 spänn.

Åkte vidare till Grebbestad och tog in på campingen där. Kjell hade behov av att göra ngt som inte bara handlar om hundar. Det var jättemysigt och fint väder hade vi fast hundarna kankse inte tyckte det var lika roligt!



Kjell med en kall öl i Grebbestad



Krollie utanför husbilen



Shikka (som helst inte vill vara still sååå länge)

Vi fick sova ut på söndagen och Kjell gjorde frukost medans jag fick lata mig en extra stund i sängen, härligt!
Hemma igen och nu tog jag ett rejält träningspass med både Krollie o Shikka var för sig. Sitt i grupp (naturligtvis) men ensamma. Körde Krollie först, hade med favogrisen men upptäckte att det inte går att ställa den inom synhåll för henne, när jag skulle skicka henne på vittringen rusade hon bakåt till grisen istället!!!! Gör inget, det är bara att ta bort o gömma den så hon får den efter utfört moment lilla gumman min.

Sedan blev det Shikkas tur. Har problem med långsam marsch men vi jobbar stenhårt på det. Håller på med elitmomenten men plockar isär momenten i mikroskopiska delar eftersom hon har en sån intensitet på allt hon gör.
Akilleshälen är fortfarande vittringen där jag med all säkerhet kommer att bli gråhårig inna det löst sig helt o hållet!!!!

Norska Mästerskapen har det varit i helgen.  Pratade med Gro och Svein på lördagen. Gro gick tyvärr inte vidare till finalen medans Svein o Exo klarade sig fastän de hade en nolla på apportdirigeringen.
Norgemästare blev Trond med sin härliga Bajazz (som blev publikfavorit på VM i Stockholm) tvåa Görill o Lucky, trea Solgunn o Pluto. Jättegrattis till dom och alla andra som gjorde ett fint program.

Ni som är intresserade av några kloka ord och tankar kan gå in på Helén Lindströms hemsida som finns på min länktass Heléne Mick o Tiger och läsa i hennes blogg.

Alla vänner o bekanta - ha en trevlig vecka med mycket träning med era fyrbenta o ni som inga fyrbenta har skall ha det lika bra!

Norska Mästerskapen 16-17 augusti

I år hinner vi inte åka till Norge för att heja på våra norska vänner men vi önskar alla LYCKA TILL i helgen.

En tråkig vecka o helg för hundarna

Förra veckan o helgen har varit trädgårdsjobb efter ordinarie jobbet. Inte speciellt roligt tycker Krollie o Shikka men ett litet avbrott blev det när vi fick besök av Jonte, Lena, Anton o hundarna en kväll. De campade med husvagnen på vår gård.
Blev grillning och uppesittarpratkväll. Alltid roligt när de kommer. Lilla TT hade blivit stora pojken nu.



Qvidde  TT  Qeisi

Vad Krollie o Shikka fått göra denna vecka är lite sitt i grupp, fritt följ o fjärr. Har kört lite vittring inomhus med yrvädret - säger bara OJ OJ, NEJ NEJ!!!

I helgen har vi haft hjälp i trädgården av Sara o Mattias. Jag passade Ella mest hela tiden o de andra slet med slipers, borttagning av alla våra rodendendronbuskar och nedtagning av träd.



Här stod en av våra stora rodedendronbuskar.
Trädgårdem blev jättestor när buskarna och en lång rabatt var borttagen. Har lite planer på att kunna hålla en del av kursverksamheten här hemma så småningom.

Krollie är sitt gamla vanliga jag igen när det inte är 30-35 grader varmt. Har gjort en hel del sitt i grupp och en dag satt hon i 9 minuter (ensam) utan tendens att varken flytta tassar eller lägga sig. Kjell ser henne hela tiden medans jag gömde mig.
Jag är säkert lite överspänd när det gäller hennes väl o ve (värmländska - hennes hälsa o välbefinnande)

Nu hoppas jag hinna med lite träning och aktivering denna vecka.

RSS 2.0