Kurser uppdaterade

KURSER är uppdaterad för er som är intresserade.

Ett riktigt Gott Nytt År och ett bra tävlingsår önskar vi  alla vänner 2-benta som 4-benta


               


God Jul

Vi önskar alla vänner en riktigt God Jul - Lillemor Kjell och våra fyrbenta

image103

Shikka   Krollie   Spita

Stora Stockholm 15-16 dec 2007

Årets stora finaltävling på Stora Stockholm är över. Vi åkte upp på fredagen tillsammans med Lena, Lars-Erik o Basco i husbilen.
Lördagen blev för Krollies o min del inte lyckad. Hon tjuvade från rutan ännu en gång. Men för Lena o Basco slutade det desto bättre - en tredjeplats. Vann gjorde Lena o Atlas, tvåa Maren från Norge. Jättegrattis till dom.

På lördagskvällen åt vi middag på hotellet tillsammans med Synnöve o Audhild. Supergod middag men ingen av oss vill nog ha mos på ett tag!!!

Söndagen blev desto bättre för Krollie o mig. Vi fick startnummer 3, programmet kändes bra - gick upp i ledning efter Jörgen o Ammie - nu blev väntan lång för att se hur långt detta skulle räcka. Vi var nästan 40 startande båda dagarna.

Det höll hela vägen och Krollie var dagens segrare, underbart!!! ÄNTLIGEN fick vi segra i Årets Lydnadshund efter många års 2:a placeringar. Inte nog med det - Lena o Basco blev 2:a, supergrattis. Trea kom Heidi o Bolibompa (som inte fanns med denna helg för Bolli skall ha små "bäsar" snart.) På fjärde plats kom Mona o Marwin och femma Tage o Kajsa. Grattis till allihop.

Inte nog med detta, Krollie och jag fick ta emot Bo Jonssons lydnadsstipendie i stora ringen -  mycket hedrande -
och vi fick även ett vandringspris för helgens högsta poäng. Så denna söndag var en riktig höjdare.

Domarna i helgen var Johann Kutzbauer och Lennart Segerdahl. Tävlingsledare var som alltid suveräna Håkan och Leif. Tävlingen var mycket bra förutom högtalarna på lördagen.

Våra norska vänner blev Svenska Lydnadschampion allihop. Grattis till er!!!

Tack till alla er som grattat oss - känns "gött" (värmländska) att ha så många vänner. Största elogen skall  min Kjell nog ha som skjutsar omkring på oss överallt och ställer upp på oss i alla lägen

image101Bild Synnöve Matre

image102 bild Synnöve Matre

Fler bilder under tassen "Bilder" kommer

1:a advent 2 dec

Klockan ringer halv sju för vi skall åka till Kongsvinger och träffa Elisabeth o Uni plus några till för träning. Denna dag är inplanerad sedan länge. Vi fick ju vända igår i snöstorm när vi tänkte åka till Elisabeth från Ludvika.

Vädret är bra och tydligen i Kongsvinger med så vi åker kl 9.00. Kommer en bit utanför Karlstad när ngt plötsligt händer med bilen. Lampor tänds, vindrutetorkaren och blinkers slutar fungera - FYY FAAAN tänker jag - är tydligen inte meningen att jag skall få träffa Elisabeth och Uni för träning. Det är bara att vända om hem igen.

Ägnar eftermiddagen åt lite träning med Krollie o Shikka i trädgården, Kjell tvättar husbilen och lagar den blå!!!
Tar med kameran ut i trädgården och tar lite kort istället

image96

Kjell tvättar husbilen efter Ludvikafärden

image97

Min vackra Krollie

image98

Vår "gamla" Spita som blir 14 år nästa år

image99

Mitt lilla härliga yrväder Shikka

image100

Har hört att Lena & Gubben kom 2:a i Karlstad idag. Jättegrattis till dom

Premiärtur till Ludvika

Fredag eftermiddag startar vi vår premiärtur med husbilen till Ludvika där Krollie o jag skall tävla lördag i en stor inomhushall (Björnidet). Hallen ligger i Smedjebacken ca en mil utanför Ludvika.

Från ett grått och regnigt Kristinehamn kommer vi fram till ett vitt och rent Dalarna, härligt att släppa ut alla tre hundarna och de kommer in RENA i husbilen.

Lördag morgon - Lena, Basco o Tease kommer strax efter kl 7.00. De startade vid 4-tiden i morse hemifrån. Första samlingen för Eliten var kl 8.00, vi var så många (19st) från börja så de delade oss i två grupper och det blev då två tävlingar av detta. Lena o Basco hamnade i den första gruppen kl 8.oo, Krollie o jag kl. 11.30. Nu blev vi bara 7 stycken i varje grupp tyvärr.

En jättefin hall med konstgräs men tyvärr fick man inte ta in "hundar" i hallen förutom den man tävlade med, så varken Shikka eller lilla Tease fick någon miljöträning denna dag.

Momenten delades upp i två avdelningar efter sitt i grupp o platsliggning. Lenas grupp fick fritt följ, dumrutan o inkallning först sedan rutan, apportdir., hopp apport, vittring o fjärr. Vår grupp fick börja med rutan o övr. moment avslutade med fritt f, dumrutan o inkallning. En stor eloge för dagens tävlingsledare, hon var jätteduktig. Domare var "affe" vet tyvärr namnet.

Lena o Basco vann sin grupp på 309 poäng. Jättegrattis till dom !!!!

Krollie o jag vann vår grupp på 315,5 p

Två långväga tävlande var med - från Finland båda två fick championat, grattis grattis. Verkligen lön för mödan.

Efter tävlingen var det meningen att Kjell o jag m hundarna skulle åka till Elisabeth i Kirkenär för träning imorgon söndag med Shikka o Uni o några fler hundar, men vi vände hem till Kristinehamn efter några mils körning för det var snöoväder utan dess like. 5 mil hemifrån blir allt som vanligt regn regn och inte en snögnutta och då kändes det overkligt med snöovädret vi nyss åkte i. Jag hoppas att vi skall kunna göra en dagstur imorgon för denna träning. Har verkligen sett fram emot att träffa Kela och Uni (de 2-benta med förstås)

RSS 2.0