Kvällstävling o morgontävling

Igår fredagkväll åkte vi till Kumla för att tävla Shikka o jag. Vi var sex elitekipage men strax före start fick Lena o Tease avsäga sig tävlandet, Tease haltade tyvärr.

Shikka o jag fick startnummer 1. Sitt o plats gick bra förutom att jag hade dk på nedläggningen IGEN!!!! Måste vara tydligare där. Fria följet kändes bra, likaså dumrutan o inkallningen var jättebra, rutan gjorde hon superbra, sedan kom apportdirigeringen OJ OJ här syntes inte en enda apport men en massa sågspånhögar blev bytet för alla hundarna, lyckades dirigera henne med mycket om o men, till slut var hon så nära apporten att hon fick syn på den. I det här läget skulle man som tävlande protestera mot ett sånt upplägg, varför tiger man o rycker på axlarna????

Får hoppas att arrangörerna insåg att detta inte var rätt eftersom ingen hund lyckades på första utgång till apporten, står i reglerna att apporterna skall vara väl synliga!!!!

Hopp apport bra, vittringen lyfte hon en innan hon tog den rätta, fjärren ngt fram.

Tiorna var inte svåra att få denna kväll, vi hade två nollor o fick 255,5 poäng!!!!

Tar med mig allt det bra vi gjorde. Grattis till Lizette, Johan o Mattias för pallplatserna.

Shikkas trygghet i platsmomenten var publik idag men det gick ju bra ändå.

I morse ringde klockan 6.00, ny tävlingsdag i Säffle. Spännande att se hur hon skulle greja dag nummer två. Även idag fick vi startnummer 1, känns ganska skönt att få sitta o ligga på flajen, men nu blev vi bara två kvar av fyra i eliten.

Sitt o plats bra, idag var jag tydlig vid nedläggningen, fria följet hände lite konstiga saker, hon hoppade in bakom mig mitt i en raksträcka så ett fotkommando fick jag ta till där. Lite strul i dumrutan men hon gjorde skiftena bra. Inkallningen var bra men inte lika bra som igår, rutan var lika bra som igår (detta känns så himla gött).

Hopp apport fick jag en halvbräda för högt o naturligtvis slog hon i (kan ju säga att jag inte vill ha så högt men men).

Apportdirigeringen fixade hon bra. Nu kom vittringen o fjärilarna i magen kom, men hon tog RÄTT PINNE, tjoho vad glad jag blir när hon lyckas.

Fjärren fick jag ta till ett dk på ett uppsitt samt lite framflyttning.

Riktigt bra bedömning idag, vi fick ihop 278 poäng. Idag blev en sån dag jag känner att vi är på rätt väg lilla yrvädret o jag. Men mycket återstår, nu får det bli träning ett tag innan vi ger oss ut på tävling igen.

Imorgon skall jag döma så den här helgen är fullspikad med hunderi, inget ovanligt iof sig.

Platt fall

På hemväg från Jönköping o uttagningstävlingen där. Efter fredagens SLCH på Shikka blev det platt fall idag. Gruppmomenten gick bra förutom ett dk på nedläggningen som jag får ta på mig. Hon ligger o sitter tryggt.

Fick startnummer 17 o Lena o Sheger 16, kändes skönt att ha Sheger bredvid.

När det var dags för vår tur kändes det roligt att gå in på planen, fria följet kändes bra o dumrutan flöt utan egna vänstersvängar av Shikka.

Men sedan kom det - hon stängde av lilla hjärnan - kan o vet vad jag skall göra, du är överflödig matte. Oj vad jag fick jobba för att nå henne, blev för mycket med två ringar o kommenderingar o kommandon från olika håll. Helt otroligt att vi fick ihop 217 poäng. Frågade hur många nollor blev det?? förutom vittringen men vi hade fått betyg i alla de andra, vilket jag själv är tveksam till!!!

Men efter tävlingen o prisutdelningen började jag komma igen mentalt själv - känner att nu "jävlar" skall det till  störningsträningar samt att jag kan komma in i hennes hjärna under pressade förhållanden.

Har aldrig under alla år vi hållit på känt mig så mentalt slut, så folk som säger skaffa en border är det klart kan slänga sig i väggen!!!!

Men till det roliga i dagens tävling - vann gjorde Mona Kjernholm med sin härliga Marwin, tvåa Mona Karlsson med sin följeslagare Alfred, trea Maria o Ylle som fick en miss i fjärren när Ylle reagerade på den andra ringen.
Grattis till pallen o grattis till alla andra som gick superbra för.

Så roligt att träffa alla gamla o nya bekanta, det är på sådana här tävlingar jag trivts bäst på, med många medtävlare (konkurrenter), just nu känns det kanske inte så bra men tror att detta taggar mig till fortsättning att klura ut fortsättningen.....

Lena o Sheger klarade detta (visst var han störd) men höll ihop. Nu såg vi inte varandra eftersom vi gick samtidigt.

Tack för den här helgen trots det blev platt fall efter upp som en sol!!!!



www.krollie.se

Shikka SLCH

Shikka Svensk Lydnadschampion fredag 6/8. Härlig känsla, lite bevis att vi är på rätt väg.
Nu väntar Jönköping där vi är 25 startande, skall bli spännande o se hur hon tacklar detta med så många hundar o människor.

Hon är så härlig min lilla tjej. Har mognat enormt sedan jag lagt all krut på henne.

Krollie är en glad pensionär men visst är det svårt att acceptera men ser att hon mår bra av att träna lite o leka, leka, numer är det godis o mat som är nummer ett för henne. Så skit samma om ngt moment blir fel, hon är min duktiga hund iallafall.


RSS 2.0