Krollie gjord i ull

I fredags fick vi besök av Helén, Leif o Mick. Vilken present vi fick Krollie o jag - en avbild av Krollie handgjord av ull (Anna Jansson). Ett riktigt minne för livet. Jättetack Helén!







Hade en mycket trevlig fredagskväll med mycket hundprat naturligtvis. Kjell o Leif delar ju motorintresset så det blev även motorprat. Fungerade bra med hundarna i vårt lilla hus, ingen av mina var intresserad av snyggMick men han tog nobben galant.

På lördag morgon åkte vi till AH Hallen i Karlskoga o tränade ett par timmar, vi är lyckligt lottade som har denna hall, det var -23 grader kallt ute, tiden går bara alltför fort när man har roligt men vi fick till ett bra träningspass. Mick har mognat o blivit så duktig i momenten. Finjusteringar finns alltid att jobba med.
Shikka har en bit kvar, cellen är inte riktigt överens med det övriga (kan själv kan själv - villl inte ha direktiv) men det går framåt iallafall. Min "ullhund" går som på räls, men behöver små justeringar då o då.

På kvällen var lilla Tilda hos mormor när övriga var på hockey i Karlstad.



En liten stunds vilopaus hanns med!

Nytt År

Förlåt ni som undrar vart vi tagit vägen, inga fel här, tack för omtanken, skall försöka bättra mig med uppdateringar.

Januari är snart till ända o det har hänt en del saker under denna månad.

Vi startade i Göteborg på My Dog Krollie o jag, detta var första gången som jag inte alls var fokuserad när vi gick in på plan (ni som var där vet varför) har aldrig haft denna känsla av aggresivitet utan varit fokuserad på det vi skall göra inne på planen, så detta var inte ljust mot Krollie eller mig själv, men man lär så länge man lever tydligen. Men det är historia nu, man skall ju alltid gilla läget sägs det.

Har haft många bra o härliga träningar i AH-Hallen under månaden och har några dagar kvar där innan det blir februari.

I helgen hade Kjell o jag en tävlingsinriktad lydandskurs där med superhärliga ekipage. Önskar dessa deltagare Lycka till i fortsättningen.

Träningen med lilla Shikka går framåt, har lärt mig hennes attityd lite bättre, hon är absolut inte den lilla gullungen som jag behandlat henne, utan en envis o egen liten madam som behöver en fast hand att jobba med, skillnaden mellan henne o Krollie är så stor men försöker ställa om mitt tänk när jag skall träna henne.

Till helgen blir det AH-Hallen med Helén o Mick ett par timmar, ser fram emot deras besök här hemma. Hon har fått Leffe med sig, skall bli trevligt!

Agendan inför våren är överfull, men detta gillar jag när man inte behöver leta saker man skall göra. I februari skall vi på en "tjejhelg" i Nykvarn för träning som Diana fixat. Alltid roligt med nya människor o olika synsätt på träning.

Ha det bra alla vänner, både hundkompisar som "vanliga" kompisar

Summering av 2009

Året började med många blandade känslor för mig - detta år är ju Krollies 10:e och bearbetade mig själv inför en pensionering av henne. Men denna hund har ingen tanke på att minska sin lust eller ork inför träningar eller tävlingar fick jag erfara under året.
Vi har visserligen "bara" tävlat 10 tävlingar i år men hon har visat att hon håller i konkurrens i alla lägen.

SM i Karlskrona kom vi 3:a efter en kamp med Maria o Ylle. Berit o Nico var oslagbara.



Nästa stora tävling var VM i Slovakien, Krollie o jag vann "vår" dag (tävlas i tre dagar)





Laget tog en hedrande silverplats, lagandan var riktigt bra o vi hade mycket skoj under resan. Krollie o jag kom 6:a ind. en poäng efter Maria o Ylle så än en gång tampades vi om det ind.



Sedan kom Nordiska Mästerskapen i Norge med samma lag som VM o här tog vi LAGGULD.



Här kom Krollie o jag 5:a ind, denna gång strax före Maria o Ylle. Bästa svensk blev Diana o Zack på 4:e plats



Även detta mästerskap var sammanhållningen i laget hlet suveränt.

Men det negativa med Nordiska måste jag faktiskt skriva om, har nu gått en o en halv månad o vi har fortfarande inte fått varken pokal, diplom eller medaljer för vår insats från Norska NKK. Ingen fick någonting vid prisutdelningen, tycker detta är uselt.

Men tillbaka till det positiva - Krollie blir inte pensionerad riktigt ännu, tar en tävling i taget nu. Skall till My Dog i Göteborg om några dagar.

Har summerat Krollies karriär fram till 31/12-09:

238 Elittävlingar har vi gjort varav 13 stycken inte varit 1:a pris, börjar nog förstå vilken hund jag har!!!!



vi diskuterar lite Krollie o jag




Lilla Shikka o jag har under året varit med i Talanglägret, var en helg i Grängesberg



Hela gänget samlat, hade en superhall att träna i





Hoppas att jag under 2010 kommer att lägga ner tiden på detta lilla yrväder som kommit i skymundan i flera år tack vare min Krollie. Men det kanske är som det heter "once in my life"

Tiden får utvisa vad som kommer att hända.

Gott nytt tränings- o tävlingsår alla hundvänner. Önskar även alla ni andra som inte ägnar er åt hunderi ett bra 2010.




RSS 2.0