Badtjejer

Igår åkte vi till en sjö för att hundarna skulle få bada, Krollie Shikka Diza o Rallie

Detta var nog den bästa grejen för Krollie på hennes födelsedag.

Krollie 10 år

                  
   GRATTIS KROLLIE på 10-årsdagen 


                                                                                                                  
    Idag fyller Krollie 10 år. Undrar vart åren tagit vägen.
Hon är fortfarande pigg o alert o älskar att träna.

Hon har sett till att vi kommit ut o rest lite varstans i Europa, ställen vi nog aldrig åkt till om det inte varit tävlingar.

2002

 2003

 2004

 2005

 2006

 2007

 2008

 2009

Midsommarhelg i Norge

Först tack för alla midsommarhälsningar som jag läst när vi kom hem igår, har inte haft datorn igång på hela helgen (men klarade det med)

I torsdag efter jobbet åkte Kjell, jag, Krollie, Shikka, Donald, Monika, Disco i deras husbuss först till Strömstad o färjan över till Sandefjord, fy f....n vad det gungade så den vägen blir det nog aldrig mer. Svein tog emot oss i Sandefjord. Stod vid deras brukshundklubb första natten.

Norge firar inte midsommar så midsommarafton blev det promenader o träning med hundarna.

Shikka o jag




Shikka i aktion





Monika o Donald



Kjell tränade en stund med Disco

På kvällen flyttade vi bussen till tävlingsområdet o där firade vi "svenskar" midsommar med sill o potatis o tillbehör



På lördagen dömde Kjell 2:an o Elit o jag var tävlingsledare. Jannike o Yr vann 2:an, riktigt fint program. Eliten vanns av Svein o Exo, 2:a Öivind o Kimmie, 3:a Maren o ?.

Åkte vidare till Tönsberg där Gro o många många fler campade inför nästa dags tävling. Tränade en stund på eftermiddagen



en del hade platsliggning, Gro o jag sitt i grupp

På kvällen grillade vi alla gemensamt o hade en landskamp i kubb mellan Sverige o Norge (vem som vann är oväsentligt!!!!)
Anders Kjernholm o hans kompis Ulf var också där för att tävla på söndagen så vi var några svenskar.



Söndag morgon var det dags för mig o Shikka att göra debuten i Eliten. Hon är ju inte färdig för detta ännu men måste ut för att känna av hur hon reagerar i lydnadsringen. Två ringar precis bredvid varandra, Kjell dömde 1:an o 2:an denna dag o Öistein 3:an o Elit. Shikka o jag hade startnummer 2, bra tänkte jag då kan jag se lite på fria följet o en del andra moment. Men så blev det nu inte, startnummer 1 kom inte så det var bara att traska ut först.

Kände mig inte ett dugg nervös, var nog för att jag bestämt mig för att se hur hon fungerade på planen o alla hundar.

Sitt i grupp, närmast den andra ringen där de redan var igång. 10 hon hade suttit som ett ljus.



Platsliggning 0 precis när jag skulle gå o sa stanna kvar flög hon upp i sittande så jag la ner henne igen, hade legat helt still i 4 minuter så det kändes bra, trots att de apporterade i andra ringen, funderade allt bakom tältet om det skulle bli Shikka eller den tävlande hunden som skulle ta apporten där först!

Fritt följ 6,5 har lite för mycket för sig!!!!

Dumrutan  8,5 dk sättandet

Inkallning 9,5  riktigt bra för utom lite snett avslut

Rutan  0  Vadå kon först när det finns en ruta!!! Bröt direkt hon stack till rutan

Apportdirigering  8  gjorde denna riktigt snyggt fram tills hon skulle släppa apporten (den är min)



Hopp metall  10  supersnyggt med raket ut snabbt tagande o raket tillbaka

Vittring  0  här var vi tillbaka på ruta 0 (har fungerat bra på träning) men det var som bortblåst nu, pinne upp, pinne ner, pinne upp, pinne ner kommer med den rätta iallafall. Ännu mer gråa hår i skallen

Fjärr:  5 en snäll femma. Har aldrig gått 15 meter från henne så på träning har detta fungerat jättebra men nu hörde hon mig nog inte, hade flera dk på flera skiften. Hela tävlingsplatsen hörde mig iallafall även om inte Shikka gjorde det.

Kändes ändå bra efter vår runda trots alla missar. Kan inte begära att hon skall klara allt men detta var nog vad jag själv behövde för att komma igång med henne. Så nu blir det träning träning o åter träning. Tror att hon har kapacitet att bli bra bara vi kan bli ett team hon o jag.



Härliga Exo med husse Svein åter vinnare



Kimmie o husse Öivind 2:a även denna dag

Grattis till alla

Tack Gro o alla ni andra för en supertrevlig helg hos er i Norge o tack Donald o Monika

Lägger in fler bilder i tassen Bilder


Dagarna efter SM

Först vill jag tacka för alla gratulationer för bronset Krollie o jag fick. Helt otroligt vad många vänner vi har, tack ALLA!

Jag lovade att skriva om SM:et i måndags men tiden har inte räckt till o nu är det historia. Jag är stolt o glad över min Krollie som presterar o gör sitt bästa. Nästa vecka den 25:e blir det 10-årskalas för henne.

Har försökt lägga in lite bilder från SM här men datorn är inte riktigt vän med mig just nu känns det som för inga bilder kommer fram. Får lägga in bilder senare i tassen Bilder.

Håller på o packar, midsommar kommer att firas i Norge där Kjell skall döma 2 dagar (lördag o söndag)

Ha en trevlig midsommar


SM Karlskrona 2009

Precis hemkommen från SM med en bronsmedalj till mig o min älskade Krollie.

Tack till alla vänner som grattat på alla sätt. Skriver om SM:et imorgon, orkar inte just nu, klockan ringer om bara några timmar.

uppdatering dagen före

Igår anlände Jörgen, Zito o Ammie på middagen. På eftermiddagen kom Gunilla o Micke med syster Kiwi o Nisse.



Demonstration av nyinköpt objektiv (lite avundsjuk på det) men det passade på min kamera så jag får säkert låna det ibland!!!

På kvällen grillade vi o hade "festen" innan allvaret börjar (kändes i morse hos de flesta tror jag)



Träffade Krollies bror Kio



Ganska sent på kvällen dök Bolinder upp o hade med sig en Bailys WOW, den tog slut ganksa fort.

Idag var det veterinärbesiktning kl. 10.00. Lottdragning 16.45. Vi fick startnummer 43, Gunilla o Kiwi 9, Jouko o Hyss 50, Lena o Basco 22, Jörgen o Zito 12.

Vi samlades alla på pizzerian här på campingen för att ära pizza, mätta o belåtna, snart kvällsrundan med hundarna, sedan sängen för att vara pigg imorgon bitti. Skall vara på plats tidigt första sitt i grupp kl. 7.00. Vi hamnar i 8:e grupp.

Tack till alla er vi fått lycka till o hälsningar från.

Kommer igen med rapporter imorgon

SM 2009 Karlskrona

Semester hela veckan, åkte redan i lördags efter grattisbesök hos Kjells Syster Anita o hennes Johnny som fyllt pensionärer båda två.

Stannade i Tånga Hed en natt, fortsatte till Helsingborg för att besöka goda vänner samt få favoritkebabben, nu var det stängt på söndagen där så vi övernattade i Höganäs. På måndagen fick vi vår efterlängtade kebabb i bröd, jättegott.
Fortsatte vår resa till Karlskrona o Skönstavik camping. Tränade lite med både Krollie o Shikka.

Tisdag middag kom Jouko, grillade o hade mysigt innan regnet bröt loss (fy f...n) vad det regnade.

Idag har vi varit in till Karlskrona o shoppat Kjell, jag o Jouko. Tränat lite med Krollie, Jouko oHyss o Shikka har fått gjort lite hon med.

Just nu sitter Kjell o tittar på fotboll 2-0 till Sverige i nuläget, oj nu blev det 3-0.

Lena o Lars-Erik är på ingång snart så platserna börjar fyllas på. Imorgon kommer Jörgen, Gunilla o Micke, Susanne oj nu blev det 4-0, här händer det saker.

Imorgon blir det nog lite träning tillsammans vi värmlandsekipage. Det drar ihop sig till kval.

Skall försöka uppdatera så mycket jag hinner

6 juni nationaldag

Klockan ringde 8.00, invigning av Brukshundklubben "Nya Sandtorpet" skulle ske idag med invigningstal, loppis, tipspromenad, uppvisning mm.

Jag o Krollie, Gunilla o Kiwi, Maria o Isack, Gull-Britt o Disa hade lite uppvisning i lydnad. Kjell kommenderade oss. Krollie o Kiwi fick köra parallellt olika moment.

Loppis med jättemycket grejer, fyndade själv två saker.

Christin säljer ngt till min mor



Krollie o Kiwi väntar på att få jobba



Isack



Disa



Minsta barnbarnet Tilda var på plats



Lilla Simon



Frisco

Lägger in fler foton under bilder

Efter invigningen åkte vi på födelsedagskalas i Nykroppa. Sedan började vår semesterfärd mot Helsingborg, fotboll på TV så vi hamnade i Vårgårda, här sitter vi nu. En massa hundfolk som har kennelträff här så vi har träffat Krister Larsson från vårt distrikt här.

Drar vidare imorgon mot Helsingborg

Praktiska domarprovet gjort

Igår hade vi det praktiska provet på vår lydnadsdomarutbildning. Så nu blir det antagligen en lång väntan innan vi får veta om vi klarat oss eller inte.

Vi hade fem ekipage som vi fick döma, 3 st lkl 3-ekipage (Christin o Malva, Carola o Isi, Gun o Jappie)  och 2 elit-ekipage (Lena o Daffy, Gunilla o Kiwi) Två referensdomare - Björn-Åke Jansson o Conny Isebark. Tävlingsledare var Kjell o provledare Eva Melander-Jansson. Många saker hände under kvällen med olika moment så man fick verkligen vara på hugget o tänka flera gånger innan man satte sitt betyg.

Men roligt var det, hade inte varit ngt nervös alls men när vi väl stod på plats o skulle börja döma kändes det allt i maggropen men när man väl kom igång fanns inte tid att tänka på nerverna.

I lördags möttes gänget (jag,Krollie,Shikka - Gunilla,Kiwi - Lena,Basco,Tease - Jouko,Hyss,Vippe) klockan 6.30 på morgonen ute i Ölme på Gunillas plan för att träna inför SM, hade tre ringar o körde SM-ordningen på momenten.
Var superhett redan på morgonen så den tidiga timmen var nog inte fel att träna på fast är man riktigt klok egentligen när det är lördagmorgon o man kan få sova lite längre? Men vi är ju s.k "Hundidioter" som en del antagligen kallar oss.


foto:Gunilla


Gunilla


Jouko o Vippe


Fikapaus foto:Gunilla


Foto:Gunilla

Blev bara pausbilder eftersom vi alla engagerade oss i varandra när vi tränade.

På eftermiddagen var vi med barn o barnbarn på tivoli o roade oss.

På lördag 6 juni har vi invigning av "Nya Sandtorpet" som vår nya brukshudklubb blivit döpt till. Blir invigningstal, loppis, tipspromenad, uppvisning mm.

Nu håller vi på o gör iordning husbilen inför SM-resan till Karlskrona. Vi har kunnat ta semester hela veckan så vi åker redan till helgen. Skall bli så skönt med lite ledigt innan tävlingen drar igång. På fredagen är det vetrinärbesiktning o lottdragning. Kvalet börjar sedan kl 7.00 på lördag morgon.




RSS 2.0