Ludvika 24 januari 2009

Igår fredag stod husbilen lastad och klar för avresa till Ludvika, närmare bestämt Smedjebacken där tävling stod på programmet i en superhall (Björnidet).

Vi var 16 anmälda i Elit o 10 kom till start, det blev ett hiskeligt oväder på lördag morgon så några valde nog att stanna hemma. Krollie o jag fick startnummer 1. Har blivit en regel nästan antingen först eller sist. Jouko o Hyss nr 4.

Men det är ju bara att gilla läget - ngn måste ju starta. Sitt o plats gick bra (sittet är ju mitt nervösaste moment) så när det är gjort och det gått bra släpper det mesta av nervositeten) får säkert alltid leva med detta.

En riktigt bra arrangerad tävling och tävlingsledaren här i Ludvika är klockren och riktigt duktig. Hon har ett fritt följ som man minst sagt kan kalla varierande men ett fritt följ skall ju vara krävande - synd att det bara är koeff. 3 i detta moment.

Det var uppdelat i två avdelningar efter gruppmomenten - fritt följ, dumrutan, inkallning. Sedan gjordes planen om för resterande moment. Blir alltid mer spännande med uppdelning.

Krollie var supertänd idag o hon är så härlig att tävla med, syns inte att hon snart är 10 år utan beter sig på planen som hon nästan alltid gjort. Andra avdelningen gick också superbra, vi vann dagens tävling och Jouko o Hyss kom tvåa - härligt med två Kristinehamnsekipage som etta o tvåa.

Hanna och Uma startade 2:an för första gång och de klarade detta galant (med några små små missar) Grattis till dom!

Kameran blev tyvärr liggande i husbilen så det finns inte ett enda kort från dagens tävling.

Hemfärden blev inte så rolig att börja med, för det första satt vi fast med husbilen när vi skulle åka så vi fick ta hjälp av folk att putta på för att komma därifrån, tack för hjälpen. Riktigt snöoväder till att börja med som övergick mer o mer i regn ju närmare hem vi kom.


Vallning o lydnadsträning

I lördags åkte jag till Lena för att få träna  vallning med Shikka. Hade det färskt i minnet från Camilla i onsdags och det var jätteroligt att prova så snabbt inpå. Det gick bättre o bättre under dagen med hjälp av Lena (det är ju jag som är den korkade i dessa sammanhang, Shikka vet mer än jag eftersom hon läser fåren bättre än jag). Men det kändes som en bra träning.
Lilla Tease har blivt helt suverän sen jag såg henne sist i fårhagen men Lena kan ju sin sak när det gäller fåren.

Idag blev det en riktig genomkörare med Krollie och träning med Shikka. Kjell o jag åkte till "vår" fotbollsplan som vi får använda för träning.

Är en hel del kvar till elitdebuten med lillan men glädjen och viljan är det inget fel på, så vi slipar på.

Vallning



Intet ont anande får vet vad som skall komma idag !!!

Fick en lyxdag idag o var ledig från jobbet. Packade in Shikka och lämnade Krollie kvar på jobbet (alltid jobbigt att lämna henne) men nu var fokus på lilla Shikka.
Åkte till Camilla för att träna vallning, har inte blivit ngt sedan vi var hos Karin Söderberg tyvärr. Får åka till Lena när jag vill men har inte blivit av under alla helger. Så nu tog jag chansen att få träna med Camilla.



WOW! Jag ser dom !!  Kom igen!!

Vi började i en mindre hage för att Camilla skulle se hur hon betedde sig. Hon kan mycket mer än jag, kände mig som en nybörjare ÄNNU en gång.

Sedan gick vi ut i stora hagen där hon fick hjälp av Ior (som tur var) annars hade de antagligen varit borta flera gånger.



Hon vågar inte riktigt gå runt utan vänder för tidigt men vi tränade på att stanna henne ca kl. 1-2 och det funkade riktigt bra. Flyttade mig själv till kl. 12 och fick henne driva fåren till mig några gånger, känns häftigt att se henne växa i sitt självförtroende när hon är i fårhagen.

Sedan hamnade fåren intill staketet men det blev för mycket för henne så jag skulle hjälpa henne få ut fåren - slutade så här


Otroligt vad kompakta får är, åkte bara med tills jag inte kunde stå längre. Camilla o Malin fick sig ett gott skratt iallafall men det får man bjuda på. Är säkert inte ensam om detta!!!

Efter fikapausen blev det riktigt kaos i huvudet på Shikka



Hjälp!! vad är det där tycktes hon tänka när hon var på väg till fåren. Ior fick hämta dom för där gick nog gränsen för vad hon kan klara av.

Andra delen av dagen blev sämre än första, hon verkade helt slut i huvudet så hon sprang mest lite planlöst kändes det som men vi avslutade med ett lyckande att hon kom upp bakom fåren och stanna.

Nu sover hon som en gris, helt slut i både kropp o huvud.

Tack Camilla för idag

My Dog 2009 i Göteborg

Årets första tävling hade vi bestämt att ta husbilen till men efter några dagar med 20 minusgrader bokade vi ett hotellrum istället. Ulf o Frisco bodde på samma hotell så vi käkade middag på restaurangen på måndagkvällen.


Upp tidigt idag, samlingen var 07.15 på mässan. Vi blev 26 startande av de 30 anmälda, bl.a Lena o Basco som fått en inflammation och kunde inte vara med tyvärr.

Jag o Krollie hade startnummer 29 så det blev en lång dags väntan efter gruppmomenten. Det var två domare - Björn Brocker o Göran Dahlberg som dömde 4 moment var. Men det var på samma plan så dagen blev lång.

Hade fram kameran till att börja med men sedan blev den liggande - lägger in korten under tassen bilder senare.

Resultat:
1. Anders o Oki 299,5 poäng - har aldrig sett Anders så glad men de är verkligen värda detta efter alla timmars träning de lagt ner och att VITTRINGEN blev full pott!

2. Andreas o Moel 292,5 poäng här är det fullt race från början till slut

3. Lena o Gubben 292 poäng - en jättesnygg runda av dom

4. Lillemor o Krollie 288 poäng - hon kändes jättebra men tyvärr fick vi en 5:a på hoppp apport där jag kastade apporten  och den rullade 20-25 meter, inga problem med hopp o fart men på hemvägen tycker jag hon kommer för långt åt sidan och vågar inte lita på henne att hon skall hoppa tillbaka utan drar till med ett kommande hopp som resulterade i en 5:a tyvärr.

5. Marika o Nellie 282,5 poäng - Nellie löpte så de fick starta sist men gjorde ett snyggt race när det väl blev deras tur.

Alltid trevligt att träffa många vänner o bekanta på dessa tävlingar och extra roligt att det är så många startande. En eloge till tävlingsledarna Titti o Katarina som verkligen glöder för denna tävling.


RSS 2.0