Premiär för Shikka i LKL 3 Kil 31 aug

Så var premiären i LKL 3 över !!!!  Ur min synvinkel har jag en jättehärlig hund men har fått klart för mig att TURBO-fart är ingenting när det gäller Shikka. Hennes Turbo ligger på 5X snabbare. Jag har sagt att om hon hade gångjärn i halsen så skulle huvudet snurra runt för att hinna se allting. Men jag skulle nog också behöva det för att hinna med o se vad hon hittar på ! Men jag tror att när och om alla celler faller på plats i hennes hjärna kan hon bli riktigt duktig.

Vi var 5 startande. Shikka och jag fick startnummer 1. Bra tyckte jag för då får hon sitta och ligga på flajen. Hon är fortfarande känslig för andra hundar. Men sitt o ligg gick gör bra 10, 10. Men sedan började racet:

Ur Shikkas synvinkel - Matte o jag ställer upp för fritt följ, första halten trampar hon mig så jag skriker i högan sky men hon bryr sig tydligen inte om det utan fortsätter - ok jag hänger väl på. Sätter mig snett en gång och är lite okoncentrerad, måste ha koll så inte hennes stora fötter är ivägen. Betyg 7.

Sättande under gång - betyg 8,5, hon ger mig ett dk med handen för hon tror inte jag sätter mig så hon får skylla sig själv.

Inkallning - stannar bra men när jag skall lägga mig hör jag nog inte på grund av vinddraget i öronen för jag springer så fort så hon får ett dk här med - betyg 7. När momentet är slut drar jag i 300 knyck tillbaka till startpunkten för där brukar hon lägga en boll, men inte idag /(luringen)

Rutan - har sett en ruta på andra tävlingsplanen så det är nog den jag skall till - men icke hon skriker stanna o försöker få mig att fatta vad jag skall göra men icke sa nicke så hon avbryter mitt race - betyg 0

Hopp apport - går i 180, domaren tycker att jag slår i hindret men det tror jag inte - betyg 8 (skulle ha haft det betyget ändå eftersom jag smakar lite på apporten.

Apport metall - nu ni ska ni få se ut, tar, tillbaka på nolltid - jippie betyg 10. Nu kan hon iallafall vara nöjd.

Vittring - hör hur hon suckar, kommenderar tyst "leta" drar järnet, hinner nog flytta alla pinnarna på 2 sek, men kommer in med rätt fast det är några märken i den förstås - betyg 6,5.

Fjärr - nu blev hon nöjd iallafall, här är jag lugn o sansad - betyg 9,5

Slutbetyg 229,5 - skall försöka skärpa mig nästa gång "men bara kanske"

Domare ikväll var Kjell Lundgren.

Kjell dömde 1:an o 2:an.

Susanne o Nelly vann Eliten, Lena o Basco 2:a  Grattis till dom

Uppvisning Kväggeshyttan 25 aug 07

Idag hade Jouko o Vippe, jag o Krollie uppvisning i Kväggeshyttan. Vi körde elitprogrammet parallellt med Kjell som dirigerade oss. Roligt att göra något annorlunda med våra hundar. Vi har tränat lite innan för att vara någotsånär samspelta. Har ändrat på en del moment som inte fungerat för hundarna, men jag tror att det blev bra, publiken tyckte iallafall det.

image69
                                                                                    
                                                                                    
   
       
                                         
       
                                              
               

TT på besök

I onsdags rullade en husvagn in på vår gård. Jonte Lena Anton med Qeisi o Kvidde och lilla TT som nu blivit 13 veckor gammal. En trefärgad liten charmkille. Krollie fick stora ögon, det såg nästan ut som hon tänkte - Neeeej inte en till !!!!!!! Men Spita blev överlycklig över den lilla. Shikka var som vanligt avvaktande men efter en dag började hon bli nyfiken på honom.

image65


image66


             Anton o Krollie är kompisar

Kurser uppdaterade 5 aug 2007

Har uppdaterat KURSER. Kommer att ha två stycken tävlingslydnadskurser under hösten.
En på fyra gånger och en helgkurs. Välkomna

                           



                          



                         



                        

Lite bilder från tidigare kurser


RSS 2.0