Några fler gråa hårstrån

Dessa gråa hår är det yrvädret som ser till att jag får. Men jag tar dem gärna för hon är härlig trots att hon är som hon är. Skall väl ändå bli gråhårig med åren så om de kommer nu eller senare skit samma.

Hade klockan på ringning tidigt i morse, tävling i Filipstad med Shikka. Tvekade igår om vi skulle åka men är ändå glad att vi gjorde det för att stämma av lite, har inte tävlat med henne sedan midsommar så det var väl på tiden.

Fick startnummer 2, vi var bara 4 stycken i eliten så det kändes lite tryggt vid sitt i grupp o platsliggning kände jag, men ack vad jag bedrog mig. Sitt i grupp hade hon tydligen ställt sig en sekund för att sedan sätta sig igen, men grannen gick upp o kom emot henne o det vet jag att hon inte pallar så hon kom som en raket bak till mig. Tog beslutet att avstå platsliggningen, ville inte utsätta henne en gång till ifall grannen skulle gå upp eller det har nog bara räckt att han stirrat på henne.

Kände nu - vi åker hem - men tog mitt förnuft tillfånga så vi kunde få en träningstävling när vi ändå var på plats.

Fria följet kändes skapligt, tappade koncentrationen ett par gånger o nafsade ett par gånger i byxorna, betyg 8

Dumrutan 9

Inkallningen 10

Rutan 0  vad är rutan???? hmmm

Apportdirigeringen 0  hon hade rätt riktning en liten bit men sen fick hon syn på mitten (ni som vet vilken fart hon har förstår vad som händer) o vips var den tagen, hinner liksom inte ens stoppa henne.

Hopp apport 9 slår i mitt ben vid avslut annars superfart o bra upptag

Vittring 8,5 jippi rätt pinne o hon sökte verkligen, lite slarv

Fjärr 10 oj vilken fin fjärr hon gjorde.

Tar med mig de bra o goda sidorna av dagen, vet vad vi måste lägga krut på.

Ylva vad dagens domare o Kicki från Kil tävlingsledare.

söt är hon i alla fall

apportera kan hon

Klubbmästerskap på klubben

Idag har vi haft KM på Kristinehamns Brukshundklubb. Jag dömde 2:an o Eliten. Kjell tävlingsledare (omvända roller alltså). Var jätteroligt att få döma. Lena Backman dömde 1:an o 3:an med Christin o Morgan som tävlingsledare. Kul att det var så många starter.

Eliten var det tyvärr bara 5 ekipage. Där vann Nina Basma från Norge. Grattis. I tvåan vann Pernilla o Doris och blev Klubbmästare på fina poäng. Jättegrattis till er båda



Många fina priser fick de Pokal för vinst i 2:an, LP-plakett, KM-pokal, Dracos vandringspris, en korg full med godis till både Pernilla o Doris, ett guldkoppel skänkt av Bertil Swahn.

Vid prisutdelningen fick jag en riktigt fin överraskning - Krollie o jag fick en jättebukett och ett jätteben från tävlingskommittén för våra år på lydnadsbanorna. Blev riktigt rörd, detta var en fin gest. Har ju planerat att pensionera Krollie efter detta året, men vi har Nordiska Mästerskapen i Norge kvar i slutet av november.



Många undrar varför jag tar detta beslut när hon fortfarande håller i större mästerskap så jag vacklar lite i mitt beslut men har en gubbe som kommer att tala om för mig när det är dags för avslut. Men jag vill inte tävla och se att det blir sämre och sämre så jag kommer nog att hålla mig till mitt beslut. Fast SM här hemma i distriktet nästa år känns som jag skulle vilja vara med i om hon fortfarande är pigg. Men det får tiden avgöra.

Har försökt lägga ner mer tid på mitt lilla yrväder Shikka och vi har fått förtroendet att vara med i talanggruppen dit vi åker nästa helg för träning. Skall bli intressant att se hur hon fungerar inomhus med alla hundar.

Efter tävlingen idag när vi ätit (jättegod mat) var man frusen o inte alls sugen på att träna hund men väl hemkommen drog jag iväg på ett träningspass med Shikka. Krollie tittar långt efter bilen när vi åker iväg och det känns i hjärtat när jag lämnar henne hemma men Shikka behöver få vara ensam med mig, hon fungerar bäst när inte Krollie är med som störning. Oj vad allt gick bra på den här träningen men det är utan störningar förstås (förutom alla koner o kinahattar) som hon inte riktigt kan släppa fokus på.



Veckan efter VM

Oj vad mycket som hänt efter vi kommit hem. Tidningar har ringt och TV 4 Värmland var här o gjorde ett reportage, jättekul att hundsporten uppmärksammas. Vi har verkligen blivit grattade och firade av så många. Tack alla för det.

Har suttit varenda kväll och lagt in bilder, en del kvällar har den förbannade datorn vägrat så det har bara varit att försöka nästa dag. Nu har jag bara hemkomsten kvar att lägga in.

Försöker lägga ner mycket tid på Shikka just nu, vi skall på talangläger snart, hon blir åsidosatt när jag satsat mest på Krollie inför VM och det kommer nog att bli så ett tag till, vi skall tävla Nordiska i slutet av november i Norge Krollan och jag tillsammans med samma landslag som åkte till Bratislava, men denna gång skall två reserver få följa med, jättebra så lite nya ekipage blir inslussade.

Har tränat med Shikka varje kväll sedan vi kom hem, vi skall tävla snart, känns lite nervöst för ena dagen fungerar hon jättebra o nästa kan hon ingenting, om hon inte vill förstå eller jäklas med mig vet jag inte. Men hon är så härlig att träna med, så helt olik Krollie som samarbetat med mig från den dagen hon kom hem o alltid ställer upp utan "frågor".

I söndags var jag till Petra o vallade med Shikka, fick gå några rundor, hon förklarar o förklarar jättebra, jag förstår precis vad hon menar men när vi kommer ut till fåren ensamma Shikka o jag är allt bortblåst ur mitt huvud, men sista vändan vi gick fungerade det helt plötsligt, oj vad roligt det var. Där slutade vi så jag fick ta med mig den positiva bilden hem tills nästa gång vi skall till henne.

Till helgen har vi KM hemma på klubben i lydnad. Jag skall döma 2:an o Eliten, Lena Backman 1:an o 3:an. Skall bli jätteroligt.

Än en gång tack till alla grattis o lyckönskningar, jag brukar försöka skriva tillbaka men tackar här istället.

VM i Bratislava 2009

Vi startade vår resa förra tisdagen, hämtade sex blågula halsband o koppel som Bertil Svahn skänkt till oss i landslaget



Min mamma tog hand om Shikka

Hämta upp Diana Fredrik o Zack i Mullsjö där vi bjöds på paj innan vi fortsatte vår resa



Färjan gick 23.00 från Trelleborg där vi mötte upp övriga gänget vi skulle samåka med, Lena, Nisse o Atlas, Maria, Lotta o Ylle

Krollie i hytten på båten

Hela onsdagen gick åt att bara åka bil, stannade o rastade med jämna mellanrum, fick se en hel del eftersom det var vägbyggen o gps:en lotsade upp oss i småbyar här o där



Vi var framme i Bratislava o hotellet ca 19.30 på onsdagkvällen, samlades o käkade tillsammans.
Så här bodde vi på en båt, vilket skulle visa sig vara helt perfekt för både oss o hundarna, lugnt o skönt



På torsdagen var det träning på mässan, vi hade sen tid så vi kunde sova en stund på morgonen o äta frukost på hotellet vilket var den enda dagen vi gjorde, de andra dagarna fick vi en frukostpåse att ta med oss.





Fredag morgon ringde klockan 04.30, avfärd 05.30 till mässan, nu började det, invigning för alla länder 18 stycken närmare bestämt. Alltid lite högtidligt med invigning tycker jag, Krollie var enda hund som var med på den.



Nu var allt igång och fredagens ekipage för oss var Mona o Marvin (14), Anders o Oki (15)
Gruppmomenten med lite neddrag Mona la Marvin för tidigt o Anders la Oki för sent! Mona o Marvin





Precis efter Mona o Marvin är det så dags för Anders o Oki som debuterade i landslagssammanhang. Förhållandena i hallen var fruktansvärda ljudmässigt. Man fick ta i för kung o fosterland för att hundarna skulle höra kommandona.





Fredagens prisutdelning där franska Carmen vann, tvåa Trond med sin härliga Bajazz o trea Lena Välimäki


Mona Nils-Rune Anders Lotta           Carmen Trond Lena                        Carmen med vinnarhunden

Trötta o slitna bär det iväg till hotellet, det är galamiddag denna kväll. Men vi blir inte sena att komma i säng, klockan ringer återigen 04.30 lördag morgon. Denna dag är det Diana o Zack och jag o Krollie som skall tävla. Vi är på plats tidigt i hallen, tävlingen börjar 8.30 med sitt o plats. Diana har startnummer 8 o jag 20. Jag mår som en skit under sittmomentet som vanligt men Krollie fixar ju detta galant. Både Diana o jag får lite neddrag på platsen men nu känns allt ok när dessa moment är gjorda. Diana o Zack startar





De gör ett superrace men på apportdirigeringen händer ngt, Zack tvärstannar o vänder tillbaka till Diana??

Så är det äntligen dags för mig o Krollie. Pulsen är hög när vi startar men bara vi kommer igång släpper det.







Programmet vi utförde kändes så himla bra, hon var pigg o alert, det som inte riktigt stämde var att hon gick över rätt vittringspinne en gång, just vittringen var ett av de moment som många hundar hade svårt med. Vi slutade på 268,83 poäng o gick upp i ledningen på detta och det skulle visa sig att det räckte till lördagens seger. Tvåa kom Jessica o trea Annelise.



Ännu en lång dag var tillända men var lycklig för vår insats. Tillbaka till båten, ut o käkade en god middag, timmen blev inte sen denna kväll heller. Dessutom packade vi ihop alla våra saker för nu var det sista tävlingsdagen kvar o vi skulle starta hemresan så fort prisutdelningen var klar på söndagen.

Upp som vanligt 04.30. Nu var det Lena o Atlas, Maria o Ylle som var söndagens tävlande. Lena med startnummer 10 o Maria 14. Sittande var perfekt för båda, lite avdrag på platsen. Lena o Atlas gick i vårt tycke så himla bra men poängmässigt blev det 260,??





Nu var det Maria o Ylles tur att avsluta de svenska färgerna och gjorde det galant, det var fria följet som inte stämde men sedan körde de järnet. Hamnade på 269,?? o på det vann de o Lena o Atlas kom tvåa





Nu blev det en spänd väntan för Norge hade två ekipage kvar men Silvret blev vårt till slut. Finskorna tog Guld



Anders o Oki, Lotta Linusson (lagledare) Mona o Marvin, Diana o Zack, Nils-Rune Larsson (lagledare) Lena o Atlas, Lillemor o Krollie, Maria o Ylle

söndagens prisutdelning
maria o ylle etta, lena o atlas tvåa, christa o vigor trea



Ind. guld Carmen Frankrike             Silver Trond Norge                         Brons Lena Finland

Avslutningen av Världsmästerskapen



Lag Guld Finland                             Silver Sverige (ej komplett lag)       Brons Norge (ej komplett lag)

Sedan bar det av mot Rostock för att hinna med färjan på måndag morgon. Kjell o Fredrik körde hela vägen så jag o Diana sov som stockar i baksätet. Vi hade hytt på båten hem så det blev några timmars sömn där.

Var hemma på måndag kväll. Oj vad glad lilla Shikka blev när vi kom hem men allt hade gått bra.

Tisdag morgon ringde TV 4 Värmland och kom och gjorde ett inslag på nyheterna, jätteroligt att hundsporten uppmärksammas någon gång.

Ikväll fick vi alla mejl om att vi blir samma lag till Nordiska Mästerskapen i Norge som går sista helgen i november plus att 2 reserver nog får följa med men är inte uttagna ännu.

Tack för alla grattis o lyckönskningar vi fått under resans gång.
















Resklara

Tack för alla Lycka till önskningar, nu bär det snart av, packat o klart.



Bilen tvättad o takboxen på (knallröd bil med knallgul takbox) vi kommer bli lätta att se iallafall!!



Igår kväll var vi till Lena Sanfridsson så Krollie fick en massageomgång, hon njuter verkligen när hon ligger där o blir masserad utom när det är dax för tasarna, de är hon så rädd om.



Lilla Shikka får vara hemma hos "mormor", känns lite konstigt att lämna henne en hel vecka men hon kommer att ha det bättre hemma än att ligga i en bur.




RSS 2.0