Lägervecka Nybble o Ransäter (blått band)

Efter lägerveckan i Nyköping var vi bara hemma o plockade ur o städade husbilen för en ny vecka, denna gång på nära håll, Nybble. Ett gäng från Bergen - 7 ekipage som bodde på Svedjegården. Sissel hade sin lilla söta husvagn.

Man kände sig ganska mör i både kropp o huvud efter Nyköping men bara vi kom igång var det bortblåst. Gänget ville börja först klockan 10 på dagarna o det tackade vi inte nej till varken Kjell eller jag. Denna gång var det 3:an o eliten som gnuggades.

Nu har jag inga bilder från träningen - bara kvällsbilder där vi roade oss, många många glada skratt blev det under veckan


Härliga Sissel gav oss många skratt
vid grillen efter en hel dags regnande drog hon på sig en plastkasse för att inte bli blöt när hon skulle sitta
slutade så här   

grillgänget Kjell Tony Glenn

Benedicte   Teresa

Tone (Jos)  Tone (Flax)

Tony  Glenn

På fredagen blev det mest fotografering av folk o hundar



solen sken på fredagen o vi gjorde sista träningen innan avresa till Ransäter dit alla följde med, alla skulle tävla utom Benedicte och några skulle även ställa ut.

Sissel med Frost o Storm  Tone o Flax

Glenn o Fant  Tony o Zita

Tone o Jos  Teresa Ecco o Disel

Benedictes söta lilla Odin

Teresa med Disel på ryggen

På eftermiddagen drog vi till Ransäter där Jouko, Micke o Gunilla, Lena o Lars-Erik redan var på plats. Sissel o Fredrik, Gro kom senare. Grillade o hade mysigt på kvällen.

Tidig uppstigning lördag morgon. Kjell var tävlingsledare för Eliten Stefan Axelsson dömde, det blev 14 ekipage som kom till start. Strök mig med Shikka, efter 2 veckors kurser kände jag att jag inte hunnit med det jag tänkt mig med henne. Men det kändes inte så bra att bara vara publik o framförallt tror jag Krollie var besviken att inte få gå in i ringen. Denna dag öppnades himlen med alla portar ett tag. Gunilla o Kiwi, Diana o Zack bl.a gick i detta skyfall.

Vann gjorde Solgun med Pluto, 2:a Maria o söööta Alice, Lena o lilla Tease, Gunilla o syster Kiwi delade 5:e platsen. Grattis till alla.

På eftermiddagen kom Linda Jonas Viggo o Tilda
Viggo o Tilda

Tidig uppstigning även på söndagen. Kjell dömde Eliten (10 startande denna dag) Vann gjorde Diana o Zack 2:a Karin Eilertsen o trea Lena o lilla Tease som därmed blev SLCH - supergrattis.

Under tiden Eliten gick var jag o Shikka till utställningsringen, fick köpa ett svart "snöre" för 50 spänn (utställningskoppel kallas det visst). Shikka o jag var näst sist av alla bc, de flesta fick röda band, första blå gick till lilla söta Gustav o det blev jubel. Ingen hade fått gult!!! Shikka o jag springer o försöker visa upp oss, hennes svans låg under magen när vi skulle ställa upp

Jippii här kom det blåa (aldrig mer)
foto:Gunilla Bäckström

Sedan blev det en lång väntan, lydnadshundarna skulle in i stora ringen o domarna skulle vara med
Kjell o Lena väntar o väntar  Zack

Till slut blir det lydnadshundarnas tur. Det var bara vinnarna i LKL 1 o Elit som var kvar. Diana o Zack visade upp en inkallning till publikens förtjusning
Värda vinnare Grattis

Var segt att börja jobba idag men det är bara att stampa igång bland grönsakerna igen.


Lägerveckan i Nyköping slut

Oj oj vad en vecka kan gå fort. Både Kjell o jag tänkte från början - hur skall vi, kursdeltagarna o framförallt hundarna klara en hel vecka med träning träning teori teori - men helt plötsligt var det lördag o över.

Men vilket gäng vi fick - åtta härliga ekipage med riktigt blandade raser o klasser.



Sara med sin mysiga Tosse lkl 2



Unga charmtrollet Anton lkl 1



Naturbegåvningen lilla Joy (tv) lkl 1 med brorsan Pysen



Coola Emil lkl 3



Lilla sötnosen Chansi lkl 1



En för tillfället utslagen Viktor som vid vaket tillstånd var en riktigt alert o pigg flat lkl 2



Isack, här är killen som gav järnet från det han öppnade ögonen på morgonen tills det han somnade på kvällen Elit



Fina fröken Aida som verkligen kunde tala om (låt mig vara ifred) jag är slut nu! lkl 1

Denna lägervecka har varit ngt utöver det vanliga, har aldrig upplevt en sådan organisation, vänlighet, service som Nyköpings BK gjort för oss instruktörer, deltagare. En jätteeloge till er alla.

Väl hemkomna ikväll är det fullt ös på oss för att ladda för en ny veckokurs, denna gång med ett gäng trevliga norrmän/kvinnor. Så nu är det tvätt, städning av husbil, gräsklippning, jobb mm. Imorgon kväll drar vi igång o avslutar veckan i Ransäter.

Tredje semesterdagen

Söndag med god frukost utanför husbilen. Tränat med bägge hundarna, mest med lilla yrvädret, både ris o ros, cellen hittar inte rätt läge alla gånger men det går framåt iallafall, fritt följ riktigt bra idag, dumrutan fortfarande dk på sittet, inkallningen bra, rutan med hjälp, apportdirigeringen fortfarande med bara 2 apporter, då fixar hon det galant, hopp metall bra, vittringen fortsätter vi med hjälp, riktigt bra på mina villkor, fjärren jobbar vi på.

Tränat med en del av deltagarna som skall gå på lägerveckan. Haft samling med alla i kväll o god middag för alla på lägret, det är många grupper, lydnad, brukslydnad, sök o skydd. Startar tidigt imorgon bitti så nu är nog sängen ett måste.

Andra semesterdagen

Checkade ut på förmiddagen från campingen i Katrineholm. Åkte till Brukshundklubben för att träna. Ve o fasa - träningsryggsäcken!!!! ligger kvar i personbilen hemma. Hur klantig får man vara??

Som tur var hade jag lite reservgrejer i husbilen o en norskmetall så det löste sig iallafall. Idag hade cellen i Shikkas hjärna full fart att bestämma sig. Inte mycket som fungerade först, bytte hund o njöt en stund tillsammans med henne (Krollie). Sedan kom lilla Shikka ut igen o nu hade cellen lugnat ner sig, gick jättebra med de olika momenten.

Måste hitta rätta modellen för henne före träning, men hon är så rolig att träna med, hittar på nya saker hela tiden så man får tänka till ordentligt o ha många varianter på träningen. Helt lätt skall det ju inte vara tydligen.

Från Katrineholm åkte vi till Nyköpings Brukshundklubb där det redan börjat komma folk för lägerveckan. Har haft en trevlig kväll, mest hundprat (vad annars). Kommit en tjej ända från Sundsvall för att gå på kursen o dessutom sover hon o hunden i tält (brrr), då är man intresserad, jätteroligt med entusiastiska hundfolk.

Imorgon kväll har vi samling för lydnadsgänget, skall bli jätteroligt med en hel veckas kurs

Första semesterdagen

Åkte idag fredag efter jobbet. Husbien var färdig för avgång mot Nyköping där vi skall vara på söndag.

Första anhalten idag blev Katrineholm på en jättemysig camping, kunde beställa pizza o lat som man får vara när det är semester beställde vi det, supergortt.

Fritt följ o vittring  med Shikka hanns med innan pizzan kom, har precis varit på en liten kvällsrunda med bägge två.

Sitter nu o njuter av att veta att man får sova ut imorgon.

Träning bruks

Idag träffades jag Krollie Shikka, Lena Tease, Gunilla Kiwi på brukshundklubben för ett träningspass.

Vi började med sitt i grupp o platsliggning med Shikka o Tease. Bägge sitter o ligger bra men Shikka sätter sig upp på Lenas kommando, gör om så det blir ett lyckande (träna på detta)

Lena o jag tränade fritt följ var för sig innan Gunilla kom. Hemma går detta riktigt bra nu men nu kommer lite störningar in o yrvädret måste ju ha koll på vad som händer runt omkring, jobbar på detta att få fokus på mig.

Vi körde kommendering på ff, Tease är jätteduktig o struntar i mig som tävlingsledare, vilket Shikka inte riktigt klarar men träning träning.

Kommenderar varandra i olika moment med mycket belöning o positiva utförande.

När Gunilla o Kiwi kommer gör vi sitt i grupp o plats för de lite äldre (Krollie o Kiwi). Inga problem.

Kommendrear Gunilla o Kiwi i ff, rutan o vittring. Krollie får lite ff, rutan o inkallning





Min härliga Krollie älskar verkligen detta med träning o är inte alls glad att få ligga o titta på när det är Shikkas tur.

Vittring är ju ett givet moment för Shikka



Lena lägger ut pinnarna åt oss









där var den. oj vad lycklig jag blir när jag ser att hon verkligen letar efter rätt pinne utan att "köra race" bland alla pinnarna, kanske kanske poletten börjar trilla ner



sedan blev det fjärrträning med Lenas specialgjorda verktyg.

Tack för idag tjejer o tack för bilderna Gunilla, ses o hörs

När jag kom hem fick Kjell göra en "Lenafjärr" så nu skall det tränas med den.

Nu har vi bara två dagar kvar på jobbet, sedan drar vi till Nyköping för ett veckoläger.


High Chaparral

I fredags efter jobbet åkte vi med Viggo till High Chaparral. Vi kokade i husbilen 42 grader (ingen AC) men vi överlevde resan, väl framme fick både Viggo o hundarna bada så de blev avsvalkade.



Avresa från Agen Tilda sur när hon inte fick följa med, Linda ville vara med på bild!!



Framme på campingen

Idag har vi varit på HC - lika varmt som senaste veckan, vi var inne bara ca 3 timmar
 innan vi gav upp



mycket loka gick åt idag



Viggo fullmunderad

Drog vidare till Gränna där vi skall handla polkagrisar imorgon. Blev minigolf för morfar o Viggo



En jämn match mellan generationerna

Sedan blev det lite träning - vittring naturligtvis o hon skötte sig superbra det lilla yrvädret



Krollie fick lite fritt följ med mycket belöning

Träning träning

Nu har vi tränat nästan varje dag Shikka o jag sen Norgetävlingen. Idag har vi ett litet breake, har lagt in bilder från SM o det har tagit hur många timmar som helst ( fattar inte att min dator är så jä.la trög.)

Vi fokuserar på vittringen som är det största problemet just nu  (just nu är väl synd att säga, det har varit akilleshälen från början till slut) men skam den som ger sig!!

Värmen gör väl inte saken bättre men det är inte Shikka som säger nej till träning utan matte backar lite.

Krollie har fått lite fritt följ o rutan naturligtvis eftersom jag vet att det är det bästa hon vet.

Idag har båda fått "ledigt" från träning till deras stora sorg. Tar nya tag imorgon.

Ha det så bra alla vänner i hettan, visst längtar vi efter sommaren men det får vara nog med värme nu tycker jag iallafall.



vittring med yrvädret som slutade i katastrof i Norge (men jag älskar henne o hennes arbetsvilja)
blir kanske bra en gång i framtiden

RSS 2.0