Ransäter 28-29 juli 2007

Fredag eftermiddag hänger vi på "huset" och drar till Ransäter. På plats är alla de andra redan. Donald o Monika, Lena o Lars-Erik, Jouko, Gro o Camilla, Sissel o Fredrik. Grillar och har det mysigt fredag kväll.

Lördag morgon är mycket seg. Vi skall vara på plats kl. 7.30. Som tur är bankar Lena på vagnen så jag vaknar. Vi är 17 startande denna dag. Krollie o jag får startnummer 14, så vi får tid att piggna till. Sitt o plats går bra, sedan blir det lång väntan. Min lilla Krollie är pigg o alert vi skrapar ihop 308 poäng och vinner dagens tävling. Heidi o Bollibompa tvåa på 297,5 poäng, Anne o Ginni trea på 296,5 poäng. Grattis!! Domare för dagen är Conny Isebark o tävlingsledare Gunnar Claesson.

  Lillemor & Krollie        Heidi & Bollibompa     Anne

Krollie och jag får gå in i stora ringen tillsammans med segrarna i de andra klasserna i dagens tävling och bli hyllade. Krollie och jag gjorde en fjärr inför all publik.
Sedan åkte vi alla till en pizzeria för ingen orkade laga mat efter den långa dagen på tävlingsplanen.
Alla är trötta denna kväll så vi droppar av ganska tidigt.

Söndag morgon samma tid 7.30, men idag är jag vaken när Lena bankar på. Idag är vi 15 startande och jag lyckas dra sista startnumret, så det blir lika lång väntan idag. Krollie går suveränt bra även denna dag förutom inkallningen som är seg, men vi lyckas även denna dag och får samma poäng som lördagen - 308. Kenth o Kes tvåa på 306 poäng, Anne o Ginni trea på 300,5 poäng. Grattis!! Dagens domare är Gunnar Claesson och tävlingsledare Conny Isebark.

  Lillemor & Krollie    Kenth & Kes    Anne (glömt Ginni)

Även denna dag får vi gå in i stora ringen och bli hyllade där. Denna dag gör vi "dumrutan" inför publik.

 Lillemor & Krollie, Gunnar Claesson    stå   sitt

  ligg        nu är hon värd vår lilla lek

Fler bilder kommer i "bilder"

Grattis till alla som kämpade under helgen! När vi kom hem hade Kjell 38,5 grader i feber så det var nog inte bara "fyllesjuka" han hade på lördagen!! Ses framöver//Lillemor

Västerås 21-22 juli 2007

Fredag eftermiddag kopplade vi på vagnen och styrde mot Västerås. Lena och Lars-Erik mötte upp på vägen.
Tävlingen lördag startade kl. 9.00. Krollie och jag fick startnummer 7, vi var 10 startande. Vädret var strålande solsken (vilket inte jag tycker är speciellt skönt). Flygplan och fallskärmshoppare i luften precis ovanför planen, tyvärr blev Heidis Bollibompa livrädd för fallskärmshopparna så hon smet in i sekretariattältet på platsliggningen.
Krollie och jag vann dagens tävling, Lena o Basco tvåa, Tage o Kajsa trea.

image39

Domare Kent Eriksson tävlingsledare Jussi

Söndagen startade samma tid. Ännu varmare än lördagen. Idag var vi bara 7 startande, Krollie och jag fick startnummer 4. Vi stod som segrare även denna dag Krollie och jag, tvåa Carola o Jetta, trea Lena o Basco.

image40

Domare Göran Hawée tävlingsledare Jussi

Bilder från Västerås finns i "bilder"
Eftersom jag skaffat bloggen kommer jag använda den istället för dagboken och lägga in bilder på tassen "bilder"
i fortsättningen (tror jag iallafall)

Nästa helg drar vi till Ransäter, där är det 20 resp. 22 startande. Spännande

Månadens profil - Krollie

Fick en förfrågan av Helén Lindström att vara med på hennes hemsida i Månadens profil juli.
Tackade ja och fick en del frågor att besvara.


 

    

Det finns många människor som är intressanta och har något att tillföra andra när det gäller sitt sätt att tänka och inspirera. Några av alla dessa kommer jag varje månad att presentera som ?Månadens profil?. Oftast kommer det att vara personer som är väl insatta i hundsporten, och som på ett eller annat sätt satt sin prägel där. Men bli inte förvånad om det någon gång dyker upp en ?udda? person som inte har med hundar att göra, men som trots det kan tillföra oss andra diverse tankar och insikter som förhoppningsvis berikar våra liv en smula! Trevlig läsning!

Heléns hemsida   http://web.mac.com/jackeoki

   . 


7 juli Lena och Ior på träningsbesök

Idag har Kjell börjat måla om vårt lilla hus. Det är inte så litet när man börjar skrapa och tvätta. Är ju både huset, lillstugan, garage och vedbod så det kommer nog att ta sin lilla tid.

       ganska högt eftersom Kjell är höjdrädd

       har sällskap av våra två ugglor iallafall

Lena och Ior kom för att träna lite med oss. Han har vuxit och blivit stora killen nu. Jättemysig och go. Det kommer att bli bra när de är färdiga för start i lydnaden. Vi körde platsliggning, fritt följ, läggande under gång. Provade även apportering och rutan med honom.
Jag tränade med mitt yrväder en stund. Krollie väntar snällt på sin tur, hon vet att det blir en runda för hennes del också.
Det kom både en häst och en katt förbi när vi tränade men ingen av hundarna reagerade nämnvärt på detta.
                                                                           
     Lena och Ior                Ior, Krollie, Shikka

image38     söta  IOR

Bjuvscupen 30 juni - 1 juli 2007

Packade vår husvagn och drog till Skåne igen för att tävla på Bjuvscupen. Jörgen och Marie var redan på plats när vi kom fram. Våra vänner Claes och Ann-Christin som bor i Helsingborg kom med den efterlängtade kebab i bröd (godaste kebaben som finns).
Bjuvscupen brukar vara många anmälningar till men i år var vi bara 6 stycken på lördagen och 4 på söndagen.
Lördag morgon har Krollie och jag samling kl. 8.00, får startnummer 5. Krollie är pigg och alert, vi får 309,5 poäng och seger.
Jörgen startar med Zito i LKL 3. De vinner sin klass. Jag hade anmält mig och Shikka i 3:an men fick stryka oss eftersom vi inte är klara för start där ännu.

På kvällen käkar vi och spelar kubb, Claes och Anki kommer och hälsar på. Klockan blir 2 innan vi kommer i säng.

Lagom pigg är man kl. 8 på söndag morgon. Vi får startnummer 4 denna dag, sista ekipage så jag hinner vakna till iallafall. Vi klarar segern även denna dag på 299,5 poäng.

Eftersom det är en cup går 1:an och 2:an båda dagarna vidare till en final med 4 moment.

I finalen gör vi en grov miss på fjärren, kommer tvåa efter en riktigt duktig pudel som gör de 4 momenten riktigt bra.
Grattis!

Lång resa hem men jag får sova, Kjell kör ju jämt på mig och hundarna och ställer upp i alla sammanhang.



RSS 2.0