Händer saker som bara inte får hända!

År 2008 är tydligen ett olycksår för många av oss inom hundvärlden. I vår vänskapskrets har många drabbats av stor sorg. Jannikes lilla Titti fick somna in för några veckor sedan alltför ung. Häromdagen lämnade Heidis Bolibompa jordelivet helt plötsligt och oväntat.
Idag har jag pratat med Elisabeth och lilla Uni (Shikkas syster) har röntgats idag och konstaterats att hon har spondylos i ryggen och pålagringar. Men jag hoppas hon får många lyckliga år och bara vara familjehund.

Vår egen Spita fick ju somna in i januari men hon fick vara med nästan 14 år tillsammans med oss.

En hälsning till alla - var rädda om varandra både 2-benta och 4-benta. Ta vara på varje dag som går, man vet inte vad som händer imorgon eller nästa, eller nästa dag.


Spårläggare

Den här veckan har ägnats åt spårläggning inför vårt Elit spår igår lördag. Eftersom jag har en tendens att gå vilse så har Kjell hjälpt mig med spåret. Först hade vi mark men efter rekning där gick det inte att få ut ett elitspår så vi fick ta till ett annat, så motion har vi fått denna vecka. Skadar inte!!
Kjell får gå före och jag snitslar så jag hittar på tävlingsdagen.
Eftersom jag fick sista spåret fick jag sovmorgon, gick ut mitt spår 08.40 på lördagen. "Mitt" ekipage klarade spåret med en pinne borta. Alltid nervöst när man står och väntar, man blir så glad när de tar slutapporten och klarat sig runt.

Enda hemmaekipage var Jouko o Hyss - de hamnade på tredej plats - grattis till dom -

Håller på med akillesmomentet Vittring med Shikka - Jouko gav mig några nya tips - verkar funka i dagsläget, men man vet aldrig med detta lilla yrväder vad som händer framöver. Har provat så många varianter och många fungerar på träning men inte när det gäller.

Men nu är det Krollie som gäller inför SM och VM, så nu lägger vi oss i hårdträning de sista veckorna innan avresa till Öland.



Lyckad Helg

På fredag efter jobbet drog vi iväg med husbilen till Furusjöns camping strax nedanför Åmål. Där mötte vi upp våra norska vänner Gro och Öivind som hyrt stuga där.
Lördag morgon bar det iväg till Säffle där Kjell skulle döma. Startade med eliten - 5 startande -. Lena och Basco vann dagens tävling och Gro och lilla Jina blev SLCH, supergrattis.
Jag fick agera fotograf denna dag för Lena hade fått ett nytt objektiv i present. (Hoppas några bilder blev bra)

image239

Efter tävlingen tränade jag lite med Shikka och sedan fick Shikka och Tease köra race - de är inte riktigt kloka när de sätter fart men de älskar att springa bägge två, lilla Tease gör som Shikka gör, när hon lägger sig lägger hon sig bakom till nästa rusning drar igång.
På kvällen var vi på restaurang i Åmål, Kjell o jag, Gro o Öivind, Camilla o Björn. Jättegod mat och mycket prat (gissa om vad - ja rätt HUNDAR). Firade Gro o Jinas SLCH, lyckat att det var Norges nationaldag!

Söndag var det Åmål som tävlingsmål, där startade jag med både Krollie och Shikka.
Vi var 6 startande i 3:an, fick startnummer 1.
Sitt i grupp - 10 satt mycket bra
Platsliggning - 10 låg helt ok (har ju Kjells ögon på henne)
Fritt följ - 8,5 måste förbättras
Sättande under gång - 10 jaa, detta har vi tragglat med, idag var det mycket bra
Rutan - 9 riktigt bra ruta men vid inkallallning därifrån kommer hon ju lite för fort så hon springer förbi mig en liten bit innan hon rättar in sig.
Hopp apport - här kom nollan, kastar snett så återhoppet glömmer hon och eftersom farten är 300 så hinner jag inte hjälpa henne att hoppa tillbaka. Shit tänker jag!
Apport metall - 9,5 skramlar lite
VITTRING - 7,5 vår akilleshäl slarv slarv slarv
Fjärr - 10

Detta resulterade i 263 poäng gud vad glad jag blev att vi passerat transporterna så vi kan börja med Eliten
Puss o kram på dig lilla Shikka.

image240

Sedan är det dags för min stabila Krollie. Vi är 8 startande i Eliten. Vi får startnummer 5.
Sitt i grupp - 10
Platsliggning - 10
Fritt följ - 9 lite okoncentrerad annars kändes hon bra i position.
Dumrutan - 10
Inkallning - 9 bra ställande o läggande men tappar fart mot slutet.
Rutan - 10
Apportdirigering - 10
Vittring - 10
Fjärr - 9,5 ojämt tempo ??


Krollie och jag tar hem segern denna dag med en poängs marginal till tvåan Susanne o Nelly, på tredje plats Öijvind o Kimmie.

image241
Puss o kram till Krollie

Så detta blev en superhelg trots regn och iskyla

Lek

Fångade Krollie o Shikka när de lekte (händer nästan aldrig att Krollie leker med Shikka) Smög med kameran

image236

image237

image238

Träning 9 maj 2008

Idag efter jobbet åkte jag, Krollie o Shikka till Hammarö för att träna. Vi samlades Lena Basco Tease, Nancy Hillen Chex Tiff, Anna Igloo för att hjälpa varandra. Nancy skall ha en helgkurs hos Anna o Christer denna helg.

Vi körde varsitt moment med kritiska ögon och kommentarer på varandra, nyttigt.
Krollie o jag startade med fritt följ

image228
Nancys ögon kollar in position och sättanden

image229

image230
Diskussion !!

image231
Bascos fria följ är inte mycket att kritisera

image232
Anna i Igloo

image233
Hallå tjejer!!! Var det träning med hund eller solning som gällde ????

Gjorde ett pass med lilla Shikka också men då var fotografen och köpte fisk så det blev bara ett kort taget på min "lilla känguru"

image234

Har det riktigt bra, när jag kom hem var det nystädat, diskat, bäddat och nygrillat av Kjell, bara att sätta sig till bords för att äta och ta ett glas vin.

Vi fick en gäst utanför staketet på kalhygget

image235

Landslaget till VM 3-6 juli Stockholm

image227

I helgen har vi varit på 2 landslagsuttagningstävlingar i Stockholm. Lördagens tävling var på Stockholms Södra. Vi var 14 deltagare. Efter ett uruselt fritt följ hamnade Krollie o jag på 4:e plats. Heidi o Bolibompa vann, tvåa Mona o Marwin, trea Lena o Basco.

Vi drog vidare till Solna-Sundbyberg med husvagnar o husbil. Vi var 12 startande idag. Krollie o jag vann dagens tävling, tvåa Lena o Atlas, trea Nancy o Hillen och Sofie o Rikke.

Uttagningen blev

Lillemor o Krollie
Lena o Atlas
Berit o Nico
Lena o Basco
Jörgen o Ammie
Sofie o Rikke
Reserver:
Nancy o Hillen
Mona o Marwin

Ett extra stort Grattis till Lena o Basco (ni har kämpat o kämpat så länge)
Bilder kommer

RSS 2.0