Mariestad 29 mars 2008

Äntligen tävling med Krollie. Hon har väntat o väntat på detta tror jag. Vi var 7 startande och vi fick startnummer 6.
I vår grupp hamnade vi, Jouko o Hyss, Lena o Basco, så det blev som träning fast tävling.
Vi missade i apportdirigeringen, vet inte riktigt vad som hände, men hon såg inte apporten och vände mot mig frågande, fick dirigera om henne flera gånger.
Lena o Basco vann på 301,5 poäng, Krollie o jag 2:a på 295 poäng, Jouko o Hyss 3:a på 284 poäng med en nolla på apportdirigeringen, de gjorde en superuppvisning.
Grattis till Lena o Basco. Krollie fick låna bascos "gris" idag, gissa om hon var lycklig. Måste försöka hitta en sådan.

image208

Hopp apport

image209

Fritt följ

image210

Uppställda för apportdirigering

Träning i Kirkenär

Påskdagen och annandagen har vi tillbringat hos Elisabeth o Roy i Kirkenär. Här har vi en uppfödare som sätter hundarna i första rummet. Elisabeth fyllde nämligen 40 år på påskdagen och väljer träningen framför gratulationer denna dag, folk fick komma på annandagen istället !!!!
Söndageftermiddag tillbringade vi på hennes träningsplan med Shikka och Uni.
image187

Riktiga aha-upplevelser med nya infallsvinklar på träning i de moment vi fastnat i blev denna dag.
Mitt fria följ som var riktigt bra i fredags när vi tävlade var bedrövligt denna dag. Där har Elisabeth så bra tips till oss men man får börja nästan från scratch. Deras fria följ är så himla fint och bra. Men systrarna har en tendens att sätta sig lite segt på halter så där får vi jobba vidare på.
image188
Elisabeth o Uni under fritt följ

            

Vi har mycket att diskutera och ge varandra tips i olika moment. De är så olika i sättet systrarna. Shikka har farten och intensiteten medans Uni har mer stabilitet men saknar lite av farten, men det kommer att bli bra i slutänden.
Stora framsteg redan under lördagen kände jag med Shikka.
Vittringen där hon far runt som en virvelvind vågade jag knappt visa men skall jag få hjälp var jag tvungen.
Här börjar vi om från allra första början och det fungerade riktigt bra. Lägger bara ut en pinne gömd lite grann så hon verkligen slår på näsan.

På kvällen åt vi jättegod mat och dryck och samtalsämnet var ju naturligtvis HUNDTRÄNING.
image193

Kjell o Elisabeth

Söndag frukost och sedan ut på plan igen. Tränade på gårdagens tips till varandra och detta var bra och nyttigt.
Blev mycket fotografering denna dag på våra små sötnosar

image194

image195

image196

               

               

Tack än en gång för en givande och trevlig helg hos er

Skara långfredagen forts.

Vet inte var resten av inlägget tog vägen ??? Gör ett nytt försök efter platsliggningen som blev betyg 10

vi förare fick iallafall tak över huvudet under platsliggningen

Gunilla Kjell Susanne

Fria följet var mycket pulsande i ganska mycket snö och med en matte som vinglar och förstör för hunden blev betyget 8. Men det kändes bra förutom mitt vinglande i snön.

Sättande under gång -8, valde att ta ett dk

Inkallning med ställande och läggande var SÅÅÅ BRA. Full speed, tvärnit, full speed, snabbt läggande och snabb ingång - 10

Rutan - 0 Visste inte vad rutan var idag, hade kunnat rikta in henne men trodde nog att hon skulle greja rutan. Bara att backa i träningen så detta blir ordentligt befäst.

Hopp apport - hon gör detta så bra snabbt ut, riktigt snabbt tagande och superfart tillbaka men tyvärr har hon lite tugg och det kostar - betyg 7

image182

image183

image184

image185

Metall - snabbut ut snabbt tagande och snabbt in - betyg 10

Vittring - ojoj virvelvind är ett lindrigt ord. Nu får det vara bra med detta moment, nu skall vi börja helt från början med inlärning. Hon kommer in med rätt pinne till slut får en snäll 5 i betyg (skulle varit en 0)

Fjärr - här överraskar hon mig, hon gör det så himla bra, oj vad glad man blir - betyg 10

Vet vad man måste jobba vidare på men tar med mig alla de bra momenten i tankarna. Hon är så härlig och impulsiv denna lilla tjej.
image186

Dagens domare var Hans Simminsköld.

Tack Lena för alla bilderna

Skara långfredagen Shikka

Åkte tidigt hemifrån till Skara för att tävla med Shikka i LKL 3. Fint väder hemma men ju närmare Skara vi kom ju sämre väder blev det. Snöoväder minst sagt. Mötte Lena & Gubben, visste inte att de skulle starta, roligt att ses igen. Lena hade investerat i en ny kamera och tog massor med bilder på mig o Shikka under programmet, jätteroligt att ha. Tack Lena.
Eliten började - 5 stycken, Susanne o Nelly var också där. Grattis Susanne till dagens seger! Vi var tre startande i 3:an, Shikka o jag fick startnr 1. Sitt i grupp o plats gick bra, stackars hundar som satt och låg i snöyran med blåsten och snön rakt i ögonen.

image178
Shikka en flat och en terv i sitt i grupp

image179

Fotograf J-Å Roos

image176


image177

Jan-Åke Roos från Götene har tagit dessa två fina bilderna på Krollie o Shikka

Götene 15-16 mars lydnadshelg

Fredag efter jobbet åker vi mot Götene för en helgkurs i tävlingslydnad. Visar sig att det var inte helt lätt att hitta fram till denna klubb! OBS att även Kjell var med och inte jag ensam (som de flesta vet att jag brukar åka vilse).
Stackars Cecilia och Liselott satt snällt i klubbstugan och väntade på oss, inga sura miner där inte.

Lördag morgon tar jag en morgonpromenad med Krollie o Shikka (hade fått instruktioner kvällen innan om en lagon slinga på ca 20 minuter) Den slingar tog ca 1 och en halv timme innan vi kom tillbaka. Skulle väl egentligen inte skriva om min fantastiska lokalkännedom, men som vanligt gick jag ju vilse.

Hann nätt och jämt komma i tid till dagens kursverksamhet. Denna helg blev lite annorlunda mot vad vi är vana.
Lördagen bestod av 8 ekipage i olika klasser med alla tänkbara raser (endast en bc). Jätteroligt.

Alla taggade och ville verkligen ha tips och råd om inlärning av olika moment. Tyvärr hann vi inte med så mycket som man vill på en kurs eftersom det på söndagen blev 9 nya ekipage, så uppföljning från första dagen blev det ju ingen.

Söndagens ekipage var lika taggade och ville verkligen detta med tävlingslydnad, även denna dag massa olika raser (ingen bc). Känns så härligt med så positiva deltagare.

Både Kjell och jag blev helt fascinerade av denna "lilla" stora klubb, alla verkar ställa upp för varandra i alla lägen.

Kameran blev kvar i husbilen hela helgen så därför får jag "låna" lite bilder av olika folk med fotointresse.

image167 Per med sin collie Alice      image168

image169 Hilde o Leo                           image170 snygg ruta

image171 jag själv riktigt engagerad i alla härliga deltagare

image172 Christel med sin härliga Herman (landseer)  image173 något trött !!!

image174  Lisa med sin duktiga dalmatiner

image175 Pelle o Beast

Mera bilder kommer i tassen "Bilder"

Krollie o Shikka får ju sitta i husbilen under en kurshelg men vi hade några timmar på lördagen att låna Götenes planer för att träna ordentligt. Kvällen blev melodifestivaltittande. Vann rätt låt??

Vilken tur vi hade med vädret denna helg, måndag morgon var det ju kallt och snöoväder!!!

Lyckad träning för Shikka

Denna vecka har inte hundarna fått göra värst mycket, förutom ngn timme på torsdagen.
Lördag em tränade vi lite i trädgården, men som jag alltid argumenterar för att föraren skall vara helt motiverad och på bra humör kände jag att varken motivation eller rätt humör infann sig så det var bara att sluta. Lekte istället med dom. Som tur var hade Kjell haft med dom på en riktig långpromenad i skogen denna dag.

Söndag fm tog jag Shikka med mig och åkte till en fotbollsplan för träning (gör ont i mig när Krollie trycker näsan mot rutan och tittar undrande vad jag håller på med). Men nu hade jag bestämt mig för att vara ensam med Shikka och oj vilken kick det blev för både henne och mig.

Hon var jätteduktig på många moment. Bra position i fria följet, halter, vändningar och språng marsch. Men när långsam marsch kommer blir hon som förbytt - vrider huvudet bort från mig och tappar positionen, men jag pratade och berömde henne hela tiden o då gick det bra.

Sättande under marsch börjar funka skapligt, har bara ett litet dk så det ser ljust ut.

Inkallningen varvar jag med raka och med ställningarna med mycket beröm och lek

Rutan visar jag innan vi skickar - den är lite si o så men idag lyckades hon riktigt bra.

Hade inget hinder med mig så apporteringarna fick bli raka. Superfart, mycket bra tagande, ingången snabb men slarvar med att slå i mitt ben vid ingång, och omtag omtag. Detta jobbar vi på med att bara hålla apporten.

Vittringen - gör framsteg men är fortfarande lite slarvig och har för bråttom ut men kommer hela tiden tillbaka med rätt apport. Samma här med omtag (här är det tugg) - får sitta och bara hålla pinnen.

Fjärren - står eller sitter framför henne för att få in rörelserna med förhoppning att det kommer att funka.

Avslutade träningen med att lägga ut vittringspinnen i skogsterräng några gånger, då både ser och hör jag när näsan slår på och hon hittar den lätt bara hon lugnar ner sig lite.

Jag får försöka träna ensam med lilla fröken, ser att hon verkligen trivs ensam med mig. Krollie går ju alltid i första hand, men skall försöka lägga ner mer tid på Shikka så vi kommer igång.

5:e reserv Påsksmällen Norrköping

Fick PM från Påsksmällen i Norrköping idag. Krollie och jag hamnade på 5:e reservplats så det var den tävlingen, tur att man inte hade hunnit betala in husvagnsplats. (Skulle ha gjort som du Lena (Gubben!!!)

Fastnade för denna tävling 2006, anmälde oss 2007 då snöoväder satte käppar i hjulet för oss så vi fick stanna hemma och så detta i år, men men det blir fler tävlingar.

Lycka till alla vi känner!

Idag har vi varit på bruks och gjort ett träningspass tillsammans med Lena, Daffy o Dino.
Shikka börjar haja vittringen riktigt bra (förutom lite tugg på ingången, men delar upp detta moment)

RSS 2.0