Långt mellan uppdateringar

Har varit riktigt lat med att uppdatera min blogg men det har väl inte hänt så mycket kanske.

I helgen hade Krollie o jag uppvisning av elitlydnadsprogrammet i Kväggeshyttan på en grusplan, kanske inte bästa förutsättningar men de flesta blir imponerade av att hon gör saker som jag kommenderar henne till.

Lilla Shikka har haft hur många fästinger som helst på sig de senaste veckorna så idag blev det expot igen. Hon började halta i söndags så hon har fått gå i koppel några dagar, vilket inte är lätt med denna lilla yrhätta.

Igår hade vi ett SM-möte inför 2010 års SM på bruks. Mycket som skall planeras o tänka på men vi är ett stort gäng som skall jobba med detta.

Idag skulle jag varit till Hammarö för att träna men tiden räcker inte riktigt till tyvärr, får bli till veckan hoppas jag.

Fick sms i morse att min vän Helén o Mick var uttagna till fortsatt träning inom talanggruppen, jättegrattis till er (men var ganska givet i mitt tycke)

Ha en fortsatt bra vecka alla vänner

Lite av varje

Tack till alla er som skrivit, ringt o sms:at till mig o Krollie för ännu en landslagsplats!

Förra veckan var mest bara jobb jobb o åter jobb. Vi hade planerat att åka till Norge o heja på våra norska vänner, de hade sitt Norska Mästerskap men så blev det inte. Istället bestämde vi oss för att ha en jobbarhelg i trädgården här hemma men det ändrades det med.

Vi tog husbilen på fredagen o åkte halva vägen var för att umgås med Jonte o Lena, vi hamnade i Köping på Malmöns camping. Länge sedan vi träffades så det blev en riktigt rolig helg med mycket hundprat förstås. Qvidde var inte med denna gång så det var Krollie Shikka Qeisi o TT.



Lilla söta TT



Vackra Qeisi (jag ser en viss likhet mellan Spita o henne)



Krollie o TT

Shikka hinner aldrig fastna på bild så inget kort på henne finns.



Frukost på söndagen.

För övrigt om helgen - NM vanns av Solgunn o Pluto, tvåa Trond med härliga Bajazz o trea "min lilla favorit" Gustav o Hege. Grattis till dom o grattis till alla andra som gjorde ett suveränt jobb.

Maries Tazza fick i fredags 5 små valpar, 4 tikar o en hane så nu har de lite jobb framför sig (ett roligt o trevligt jobb)

Träning med mina egna hundar har blivt lite dåligt sista tiden men tar nya tag. Kommer snart att lägga oss i hårdträning Krollie o jag inför VM som jag ser fram mot. En landslagsträff är inbokad i september.

Ha en bra vecka o än en gång tack

Slovakien nästa

 

Ännu en gång får Krollie o jag äran att vara med i landslaget, denna gång VM i Bratislava, Slovakien i oktober.
Hon är otrolig min älskade Krollie. Hon fyllde 10 år i juni men är fortfarande full av träningsiver o har glädjen kvar när vi tränar.

Laget till VM:

Jag o Krollie
Anders o Oki
Lena o Atlas
Diana o Zack
Maria o Ylle
Mona o Marvin


Nytt försök!!!

Skrev ett långt inlägg igår kväll som försvann!!!! Upptäckte för sent att jag inte var uppkopplad o vips var det kört. Då blir man lite förb...... att man inte sparar det man skrivit. Det får bli en kortare version idag.

Men tillbaka till gårdagen (fredag) husbilen packad o klar för avresa till Åmåls Brukshundklubb där jag premiärdömde LKL 1 och 2. Jätteroligt att komma igång med dömeriet. Kjell dömde 3:an o Elit. Jag ser fram emot att döma eliten där man känner sig mest hemma både tävlingsmässigt o bedömningsmässigt.

Efter tävlingen som var klar ca 21.00 åkte vi vidare till Årjäng där vi har en helgkurs. Trevliga o roliga tjejer att ta itu med. Har varit en fruktansvärt varm dag för både hundar o förare (och oss själva med för den delen)

Haft en mysig grillkväll här på klubben ikväll, nu väntar sängen så man orkar ta itu med morgondagen, jag hoppas på "bättre" väder imorgon = molnigt.

Råhagen 1-2 augusti 2009

I fredags åkte vi till Uddevalla o Råhagens BK. Fel kordinater som skulle ta oss någonstans i Sverige??? Som tur var ringde Viola från klubben så vi fick rätt adress.

Startade kl 10 på lördagen med ett härligt gäng tjejer med sina hundar. Kjell är för det mesta katten bland hermeliner (har blivit allt vanligare med bara tjejer på lydnadskurserna. Men jag tror han trivs ganska bra ändå!!!!

Alla var intruktörer o kan mycket om hundar o inlärning men några nya tips o råd kunde vi nog ge. Alla jobbade på med valfria moment efter genomgång av linförighet o fritt följ.



En jättemysig klubb.


tjejerna som var med (Gunilla fattas)


Tina i Rosso (kommer att bli görbra bara matte lär sig gå ordentligt o lita på killen sin)

              
Viola med sin unga alerta sp.vattenhund        Gunilla med mallen Kotte som var riktigt het

     
Ina med lilla söta hoffen Mindi                  Pia med sin söta golden (äkta glädje från matte. då tände hon)


Marika o Nellie, här har vi ett ekipage jag tror vi kommer att få se framöver i landslaget bara Marika tar det lite lugnt i sin träning o fokuserar på varje moment.


Ann-Kristin (klubbens ordförande) med sin lilla lilla söta kelpietjej. Tränar inför apellen o lkl 1

   
Karin med sin pigga labbetjej. Gissa om vi fick hjärtat i halsgropen vid hoppet men hon klarade det galant

  
Ingela med sin härliga Picasso, är mycket duktig i sin träning (SM 5:a i år)

  
Elisabet med sin unga mysiga terv      Monika med sin lilla Morra (vet hur hon skall träna)

En mycket rolig helg i Uddevalla. Lycka till nu allihop i er träning o tävlande.

Vi hade en objuden gäst bland oss som bara Elisabet hade sett men kom fram när vi hade åkt hem (som tur var)




Sorgedag

Har egentligen jättemycket positivt att skriva om alla Råhagardeltagare från helgens kurs, men skrivlusten finns tyvärr inte idag. Skall lägga in bilder o text senare.

Vi har precis begravt min mammas schäfer Eja här hemma hos oss, veterinärbesöket i morse slutade så illa.

RSS 2.0