Nordiska Mästerskapen Norge 2009

Nu är vi hemma igen efter ett med blå-gula färger hellyckat mästerskap. Vårt landslag tog GULD!!!! och fem av oss fanns med bland de 10 bästa individuellt i resultatlistan. Krollie och jag hamnade på femte plats.

Diana o Zack fick med sig vandringspokalen hem.

Vi åkte redan i onsdag till Norge och samlades hela laget med våra landslagsledare Lotta Linusson och Anne Dahlin. De har varit helt suveräna med stöttning och ställt upp till 100 procent på hela laget dygnen runt.

Torsdagen ägnades åt träning i ett nedlagt kalkonhus, låter kanske konstigt men det var jättebra.

Fredagen var lite hopp o lek fram till lottdragning som drog ut på tiden, sedan var det träning i hallen.



Krollie vilar sig i form på fredagkvällen

Lördag morgon, nu börjar nerverna komma. Börjar med platsliggning, Krollie o jag är med i första grupp (startnr 5) och Mona o Alfred är med här. Var tre reserver, Mona o Alfred har startnummer 2 så de börjar av oss svenskar. Eftersom den första finskan i ordinarie startfält löper så blir det Krollie o jag som går ut först efter de duktiga reserverna. Det börjar med dumrutan, fjärren, inkallning o sist apportdirigering. Kändes bra förutom fjärren där hon flyttade fram från stå-sitt.

Shikka fick följa med i hallen efter vi gått så det blev många timmars träning för henne i denna miljö.

Övriga svenskar Maria-Ylle, Anders-Oki, Diana-Zack, Lena-Atlas, Mona-Marvin gör fina program. Tyvärr händer det en riktigt tråkig grej för Lena o Atlas så de tappar fokus helt efter dumrutan, den norska domaren tyckte de gick för långt från konerna o istället för att "nolla" gav han dom ett gult kort !!!!!?????

Förutom detta gick vi till pausvila på lördagkvällen mycket nöjda (nu hade ju finnarna sitt extra kort som skulle gå allra sist på söndagen)

Middagen på lördagkvällen bestod i en förrätt av lax, varmrätten var vildsvin (som var riktigt god - har aldrig ätit men kan man göra iordning köttet så är det gott) o en smarrig efterrätt. Våra anhöriga o medföljande gick ut o åt pizza istället, priset på middagen var så hutlöst så ingen kände för att betala såååå mycket för mat.

Kvällen blev inte speciellt sen, söndagens tävlingar väntade!

Söndag morgon - samma startordning på sitt i grupp som gårdagens platsliggning. Sedan fick vi gå in i bakvänd ordning efter resultaten från lördagen. Krollie o jag hade nu startnummer 20.

Sitt i grupp gick bra för samtliga. Dagens moment var fritt följ, vittring, hopp apport, rutan. Mona o Alfred startade, tyvärr tog Alfred fel pinne vid vittringen. Nästa svenska ekipage Lena o Atlas som gör ett superbra race, mycket bra av Lena efter gårdagens incident.

Anders o Oki är på tur, tyvärr tar Oki fel vittring, vid hopp apport händer ngt (antagligen sträcker han sig vid uthoppet o vägrar hoppa tillbaka. Oj vad man lider med den som är ute på banan när ngt blir fel! Oki haltar när han kommer ut från banan.

Maria o Ylle står på tur o de gör ett jättefint program. Ylles fjärr är en solklar tia för oss men men vad vill domarna se???

Diana o Zack går in o kör ett race o går upp i ledningen. Härligt för Diana efter missen i Slovakien, här visar hon vad Zack o hon kan prestera!

Krollies o min tur, känns riktigt bra det vi gör, hon är pigg o alert o tycker detta är kul.

Mona o Marvin går in som sista svenska ekipage, gör ett snyggt program även de med en fjärr som är helt stilla bakben men men domarna????

Vi har nu chansen att ta lagguld om inte den finska löptiken gör 278 poäng. Krollie o jag är med på platsen o sitt i grupp (en från varje land hjälpte till) brukar aldrig vilja göra detta efter en tävling men nu var ju Krollie enda tik i svenska laget så det är klart man får ställa upp. Nu gick det bra som tur var.

Finskan går bra, sista momentet är rutan o där kommer en nolla!!!!

Vi väntar tills det är dokumenterat på papper, sedan jublar vi GULD GULD!!!

Arrangörsmässigt var detta det sämsta Nordiska Mästerskap vi varit på. Ingen information från början till slut, det som varit bra var planen o tävlingsledare. Gissa om man blir snopen när man tagit Guldmedaljen på ett Nordiskt Mästerskap, marcherar in i stora ringen för att bli hyllade o dom säger att priserna inte kommit!!!!???? Vi lämnar mästerskapet utan ens ett protokoll vad vi fått för betyg på våra moment.

Men vi är lyckliga för lagguldet o vår sammanhållning i laget har varit helt suveränt denna helg



Nordiska mästare individuellt blev helt otroligt 2 finskor med exakt samma poäng



Lena o Crista  Grattis!

Bronset individuellt gick till duktiga Miriam med sin lilla Texas


Lag: 1. Sverige 2. Finland 3. Norge 4. Danmark

Har varit en otroligt rolig helg, har träffat så många vänner man lärt känna under åren.

Framförallt tack till våra privata "coacher" (min är Kjell) som är med o stöttar oss.

Bilder från mästerskapet kommer i tassen bilder

Nordiska

www.llsverige.blogg.se

Här finns en sida att följa Nordiska Mästerskapen på till helgen


Träning AH Hallen 16 nov

Måndag o tidig jobbarstart, tycker man skulle vara utvilad efter helgen men inte alls, trött trött men hundarna är inte trötta, vill träna så vi åker till AH Hallen i Karlskoga för en dryg timmes träning.

Startar med Krollie, leker i hennes fria följ för att få upp motivationen. Lena Löfroth kommenderar oss.

Sedan är det lilla yrvädrets tur, kämpar med fria följet bl.a. plus allt annat. Lena tycker hon pekar finger åt mig i många moment o det är nog sant, måste nog ställa lite mer krav på henne vet ju att hon tål det och jag tror hon mår bättre av att ha riktlinjer att följa än att bara hitta på egna saker som passar henne. Så nu lilla gumman kör vi o siktar på ett samarbete så vi båda blir nöjda med resultatet förhoppningsvis.

Imorgon skall jag sitta i ett telefonmöte med distriktet, har aldrig gjort ngt sådant så vi får väl se om jag blir hopkopplad med de övriga i lydnadskommittén, skall bli spännande o se om det funkar.

Här hemma har vi varit utan vatten i ett dygn, oj vad bortskämd man är att bara kunna skruva på kranen så rinner vattnet, en självklarhet som ger stor eftertanke när det inte finns. Kjell har diskat o diskat medans jag o hundarna var på träning ikväll så det slapp jag när vi kom hem.

Nu får det bli duschen innan sängen intas.

Tävling Mariestad 14 november

Jag hade anmält mig o Shikka till Mariestad men kände i veckan att det går inte, hon är helt enkelt inte redo för detta, hennes träning kommer fortfarandee på efterkälken tack vare Krollie.

Igår eftermiddag ringde jag till Tommy i Mariestad o frågade om jag fick byta hund o det var inga problem så därför blev det tävling iallafall. Kände att det kunde vara en bra genomkörare för oss innan Nordiska.

Vi var 11 startande (2 efteranmälda) som visade sig vara Marika o Tina. Roligt att träffa dom o deras härliga goldenvovvar. Krollie o jag fick startnummer 6.

Vi vann dagens tävling på 313 poäng. Momenten kändes bra förutom fria följet som kändes bedrövligt, vi var inte på samma plan ibland kändes det som, nu kanske det inte var så dåligt som jag kände själv men man känner ju när man är ett team. Men hon kom igen på de andra momenten min lilla fyrbenta vän.

Tvåa kom Gunilla o Kiwi, trea Lena o lilla Tease.

Efter tävlingen åkte Lena o jag till AH Hallen i Karlskoga o tränade en liten stund med hundarna, men vi var ganska trötta efter dagen i Mariestad så det blev inte så lång stund. Tack för hjälpen Lena o Lena, superbra att få träna i denna hall.

AH Hallen i Karlskoga

Igår måndag ringde Lena "Sheger" Löfroth o bjöd in mig till deras nya inomhushall i Karlskoga. Nybygd och med ett underlag av konstgräs med sand i, hur bra som helst att träna på.


mattan i hallen helt suverän                                                                        Lena Löfroth



Krollie fick prova underlaget o detta är nog det bästa man kan få i en inomhushall. Även Shikka fick prova på att gå fritt följ i hallen

väl synlig apport

Ett sådant här ställe är verkligen något vi hundfolk behöver nu när mörkret o kylan kommit. Planerna de har är att ha även utomhusplaner längre fram plus en annan grej som kommer att stå på deras hemsida

http://www.klubben.se/AHKGA/3176-start.html   (finns även på min länksida - AH Hallen)

Lycka till nu Lena o Ingrid med detta jätteprojekt ni gör (Ingrids son har byggt denna enormt fina hall)

Jag o Krollie skall snart på Nordiska Mästerskapen som i år går i Norge sista helgen i november, så nu kan jag passa på att få träna inomhus inför detta.



Oskarshamn 7-8 november

I helgen var vi i Oskarshamn o hade en lydnadshelg med en massa härliga ekipage. Tio stycken med hund o några åhörare.

Vi hade husbilen o stod utanför Helle o Evert. Eftersom Shikka är rädd för andra hundar brukar de få vara i husbilen när vi går in till någon, men det kom inte på tal enligt Helle fastän jag talade om att hon kunde kissa lite när hon blir rädd. "det finns väl vatten o trasa" var hennes kommentar, så tack Helle, det fungerade ju hur bra som helst med dina killar som accepterade att hon ville vara ifred.

Ekipagen var allt från LKL 1 till Elit med blandade hundraser. Roligt med såna här kurser där förarna vill ha tips o ideér att gå vidare i sin träning.

Bortskämda med god mat o fika blev vi hela helgen både på klubben och kvällarna av Helle o Evert.

Krollie o Shikka blir ju liggande mest hela tiden i husbilen så det blev bara promenader denna helg för deras del, men det får vi ta igen.

Trötta i kropp och hjärna blev söndagskvällen inte sen, vi börjar på jobbet 04.30 på måndagar så sängen var inbjudande när vi kom hem.

Tack Helle o Evert för er gärstfrihet


Läger i Grängesberg

Fredag efter jobbet kom Lena o Tease o hämtade mig o Shikka för resa till Grängesberg där vi skulle ha en lägerhelg med 20 ekipage. Lotta Linusson, Anders Kärnholm o Anders Sjöstrand höll i detta med all heder.

Vi skulle dela rum med ngn man inte kände så väl, nu var det många som jag inte träffat ngn gång så man undrade vem det skulle bli. Men Shikka o jag fick ett eget rum, tackade jag särskilt för.

Fredagkvällen hade vi tävlingspsykologi i över fyra timmar, på slutet blev det segt för fredagkvällar brukar man somna ovaggat efter en arbetsvecka, men det var mycket intressant. Föreläsare var P-O Lindvall.

Lördag morgon studsade jag o Shikka upp en timme för tidigt (hade glömt ställa om klockan i mobilen!!!!!) men var på plats i god tid då. Samlades för lite teori o tankar innan vi begav oss till fotbollshallen (som var suverän) där vi tränade i grupper om 4 o 4. Jag o Shikka var tillsammans med Helén, Anna-Carin o Catrin. Mycket bra upplägg o vi delade våra kunskaper o hjälpte varandra. Lotta, Anders o Anders vandrade runt i grupperna om man ville ha någon feedback.

På kvällen var det en gemensam middag där det blev hundprat naturligtvis.

Söndag morgon startade vi i hallen med en minitävling som bestod av tre moment - fritt följ, inkallning. apportdir. eller hopp apport. Shikka o jag fick startnummer 20 (sist alltså). Har en hel del kvar i fria följet för att få detta stabilt, inkallningen ganska bra, hopp apport bra förutom att metallen skramlar.

Sedan tränade vi i grupper igen, denna dag var det jag, Ditte, Malin o Malin. Tiden gick bara allt för fort o avslutningen kom fort kändes det som.

Många nya bekantskaper och även gamla bekanta duktiga förare var med på lägret. En stor eloge till Lotta, Anders o Anders som jobbar med detta.

Vi var hemma vid 6-tiden på kvällen, ganska mör i både kropp o huvud var nog både jag o Shikka.

Tack alla för en mycket givande o rolig helg!

Kameran var med men några kort hann jag inte ta tyvärr så jaghoppas några andra tog lite kort som man kan få del av senare.

RSS 2.0