Svenska laget till Nordiska

Det svenska laget till Nordiska Mästerskapen i Finland den 21-23 november
blev:

Nancy Nilsson - Hillen
Lillemor Edström - Krollie
Lena Andersson - Atlas
Mona Kjernholm - Marvin
Berit Sjöberg - Nico
Maria Hagström - Ylle

Reserver:
Diana Ljungström - Zack
Lena Björnsson - Basco

Lidköping 28 september (sista uttagningstävlingen)

I lördags hade vi vår sista hemmatävling på Sörkastet. Kjell dömde och jag var tävlingsledare. Nästa lydnadstävling blir på nya stället, kändes lite vemodigt att veta att vi aldrig mer skall tävla på gamla stället.

Efter tävlingen tog vi husbilen för resa till Lidköping där sista uttagningstävlingen till Nordiska skulle ske. Lena och Lars-Erik mötte upp med husvagn, sen bar det av till Brukshundklubben i Lidköping.

Hade en trevlig lördagkväll, klockan blev inte så sen eftersom tävlingen skulle starta kl. 8.00 på söndag morgon.

Vi skulle varit 11 startande men vi blev 8. Än en gång fick Krollie o jag startnummer 1. Sitt o plats fyra och fyra. Gick bra för vår del 10, 10.

Fria följet är alltid spännande att se vad tl hittar på och som startnummer 1 blir man försökskanin, dagens fria följ var mycket ryckigt så det gick inte att få ett bra flyt i det hela.
I dumrutan såg jag henne i ögonvrån att hon tänkte lägga sig på sittet så jag har nog aldrig haft ett så högt och hårt kommando men hon satte sig väl i ren förskräckelse.
På fjärren fick jag ta till ett dk på första uppsittet tyvärr, hon bara tittade på mig utan någon som helst tendens att sätta sig upp !!!!.

Fria följet

hopp apport



Grisen väntade på Krollie efter avslutad runda

Krollie och jag vann dagens tävling på 292,5 poäng, Mona och Marvin tvåa på 290,5 poäng, Diana och Zack trea på 275 poäng, fyra Anders o Oki, Lena och Basco kom sexa efter en olycklig ruta där Basco la sig själv lite untanför rutan tyvärr.

Hemma igen var jag tvungen att prova Shikkas nya täcke, Krollie har haft sitt ett tag


Shikka 3 år 21 sept

Idag blir min "lilla" Shikka 3 år. Hon är fortfarande min lilla valp. Födelsedagen blev väl inte så roligt för henne, fick sitta i husbilen ganska mycket eftersom vi var i Norrköping och tävlade med Krollie.


Åkte dit redan på fredagen med husbilen, tog en liten "semester" innan tävlingen.

Lena, Basco o Tease kom tidigt på morgonen, fick starta tidigt hemifrån.

Det var en uttagningstävling inför Nordiska men tyvärr var vi bara 8 ekipage som kom till start. Anders Svensson var domare.
Drog startnummer 1 eller rättare sagt det var bara 1:an kvar när jag drog.

Sitt i grupp (med puls på föraren=jag) men hon satt så säkert. Platsen likaså 10 - 10
Tyvärr var hon lite loj under hela programmet förutom rutan som är hennes favvo, då är det fart.
Vi slutade på 3:e plats o 296 poäng. Vann gjorde Maria o Ylle 304 poäng, tvåa Mona o Marvin 303 poäng, fyra Diana o Zakk 294, femma Lena o Atlas 290, sexa Lena o Basco 287. Grattis till allihop.

Helén, Mick o Tiger var där, roligt att träffa dom, lille Tiger är bara för söt, Mick är vacker. Tyvärr var kameran i husbilen hela helgen.

Köpte en present till lilla Shikka



Men den föll inte alls i hennes smak - men tar den säkert när vi skall träna!



Desto gladare blev Krollie för sin nya leksak.

När det verkligen gällde!!

Idag hände ngt som jag aldrig trott skulle hända! På middagen var Sara och jag ute med alla fyra bc-tjejerna i skogen. Vi passade på att plocka trattisar medans hundarna härjade i skogen när vi plötsligt hör ngn skrika HIIIT.
Vi stannar upp i vår svampplockning för att kalla in våra egna hundar, en stor svart labbe kommer dundrande genom skogen och hinner fram till Diza innan matten får hejd på honom. Vi visste ju inte om det var en tik eller hane först men det visade sig att han var hur snäll som helst.
Vi pratade en stund med hans matte o sedan fick han fritt fram att hälsa på våra, men Shikka som är harig tog till flykten när han kom till henne, men hon kom direkt tillbaka när jag ropade på henne. Hon kom till mig och då hände det som jag nog aldrig trott skulle ske!! Krollie kommer som en projektil och ställer sig mellan Shikka och labben med hela garnityret framme.
Sedan kommer både Diza o Rallie, även de som två poliser. Nu hände inget mera, labben vände bara när han förstod att dessa tre "griniga" tanter var inget att leka med.

Ikväll hade Kjell o jag vår andra kurskväll på Bruks. Nio härliga och träningsvilliga ekipage som verkligen verkar vilja komma framåt.

Lite mer seriöst

Känner att gårdagens blogg inte var speciellt seriöst när det gäller våra fyrbenta. Festande mattar o hussar är nog inget att ha egentligen men vi tvåbenta kanske också behöver roa oss ibland.

Idag har Shikka o jag varit till vet. Det var dags för vaccination. Än så länge har hon inga fördomar att gå in till veterinären - Krollie däremot känner igen sig när jag parkerar utanför vet.stationen. Hon ligger plattt som en pannkaka och har ingen tanke på att hoppa ur bilen. Ser nästan på henne när hon pustar ut när jag stänger grinden och det bara är Shikka som skall ur.

Vägde Shikka när vi kom in, hennes vikt är 16 kg så vikten är ingen fara med fast många tycker hon är för mager. Men vad skall fastna på henne egentligen som aldrig är still en sekund när vi är ute.

Imorgon startar vi upp vår Steg 1 kurs på klubben, så nu vet vi vad vi pysslar med några veckor framöver. Alltid roligt att se framsteg på ekipage under kursens gång, så jag hoppas det blir likadant med höstens kursdeltagare.

Stackars hundar

Den här helgen har vi varit på husvagnsmässa i Jönköping. Hundarna har varit med men inte fått gjort ngt vettigt enligt dom själva. Håller med dom - har varit mattar o hussar som roat sig mest hela helgen



Donald o Monika o Disco med sin "lilla" husbuss



Kjell o Donald i vår husbil. Vi fick stå på ett inhägnat område som Donald fixat. Fanns inte en enda plats på mässan så detta var bra. Hundarna hade en jätteplan att springa på men ngn träning denna helg blev det inte (kanske skönt för dom). Fredagkvällen innehöll detta bl.a.



vi hade lite mat också till allt detta. Var på mässan lördagen inte ensamma precis, mycket att titta på. Jag hittade min drömhusbil som tyvärr inte hade garage till hundarna och den finns på hemmaplan Kristinehamn. Men det är roligt att se olika planlösningar och inredningar, men får lite nya ideer här o där.

Söndagen avslutade vi på A6 i Jönköping.

Ser redan fram mot nästa helg när vi skall till Norrköping och tävla, en uttagningstävling plus träffa vänner.

Regnig Blöt Lerig Helg

Klockan 6.30 lördag morgon åker Kjell för att gå ett spår (Polis-SM). Själv stuvar jag in hundarna i husbilen och åker till Karlstad för tävling. Våra norska vänner Gro, Grete, Thone och Liv skall komma så jag hade bestämt att anmäla mig o Krollie också. Först i Karlstad lördag och Åmål söndag.
Vi var fem anmälda i Eliten men Jouko hade kommit med på spår så han valde det istället (förståeligt när man väl kommer med). Så det var Krollie o tre norska ekipage. Krollie o jag fick startnummer 2.
Det var "görblött" på plan och lerigare och lerigare blev det efter varje hund. Krollie var inte fokuserad alls under programmet men det kanske inte jag heller var som man brukar. Men det bästa var ju att hon SATT i sitt i grupp.
Vi vann dagens tävling men det roligaste var att Thone och Kicki (Shikkas syster) blev SLCH med en nolla i programmet. Supergrattis



Thone o Kicki

Lena och Dino vann 2:an Grattis till dom

Lena Björnson var på plats som publik så hon tog lite bilder av mig o Krollie



språng marsch



på ingång med vittringspinne


Kjell kom under tävlingens gång. Tyvärr hade "hans" polis misslyckats med spåret. Efter tävlingen var vi till Lena o Lars-Erik och fikade, ställde vår personbil där för att åka till Åmål och Furusjöns camping där norskorna bodde.
Regnade och regnade hela kvällen. Satt inne i deras lilla hus, Kjell tittade på fotboll, var ju bara "fruntimmer" så han kände sig nog utanför.

Söndag morgon åkte vi till Åmål där Kjell skulle döma 1-3 och vi tävla i Eliten. Vi var 13 anmälda men bara åtta kom till start. Blött blött vi drog startnummer 3 idag. Sitt i grupp gick bra idag med (känns som en vinst när jag kommer fram och ser henne sitta). Först ut var en riktigt pigg o alert golden som tyvärr nollade rutan. Gunilla o Kiwi nummer två och de nollade tyvärr vittringen. Krollie var lite loj och seg även idag men inte som igår men hon satte sig inte i dumrutan!!!!
Karin och Cesar bröt. Det var vi som var i första gruppen.



Karins Cesar

Krollie och jag vinner dagens tävling, Susanne o Nelli tvåa, Gunilla o Kiwi trea - grattis

Fler bilder under tassen bilder kommer

RSS 2.0