VITTRING

Först ett GRATTIS på födelsedagen till vårt fyrbenta födelsedagsbarn DIZA som idag fyller 9 år.



Nybadad Diza


Fick alldeles nyss ett telesamtal från Gunilla som frågar om det snöar här? Neej säger jag o tittar ut - Fy f..an vad det snöar, jag var ute för en halvtimmesedan o gjorde vittring med både Krollie o Shikka o då var det ingen snö.

Men från det förb...ade vädret till vittringen - säger bara JIPPI, har börjat tävlingsmässigt med yrvädret men bara ca 5 meter till pinnarna och ett litet hmmm på vägen fram o peppar peppar, hon söker av pinnarna utan att ta ngn, kasta ngn, sprätta iväg dom hit o dit, riktigt fint sök på henne - gud vad jag blir glad varje gång det lyckas och det har lyckats många många gånger nu. Finns kanske hopp om detta, klart det gör bara man lägger ner sig i träningen och är konsekvent.



Nu har Krollie fått sista Rimadylpillren så nu skall hon få komma igång lite försiktigt med träning till både hennes o min lycka. Men Shikka skall få sitt hon med, planerar en Elitstart med henne inom närmaste framtid.
Att två BC kan vara så olika trodde man nog inte men de är som natt o dag men lika roliga att träna med på var sitt sätt.

Men det gäller att ställa om hjärnan och tankesätt från den ena till den andra.

Igår söndag hade vi en minikurs för 4 träningsvilliga tjejer, tyvärr var vädret inte helt ok men vad gör det när man håller på med det man tycker om. Efter kursen tränade jag med Shikka.

Apportdirigering är ngt jag måste lägga ner extra på, med hennes irrhjärna o vilja finns det inte en suck att få stopp på henne om hon ser fel apport, hon är där innan jag hunnit dra in andan för att försöka bryta henne. Men jag kan bara skratta åt hennes tilltag men måste naturligtvis få kontroll över detta.

Till helgen har vi en helgkurs med ett härligt gäng som vi haft tidigare, skall bli jätteroligt att träffa dom igen. Flera av dom har sina "gamla" hundar (menar nu inte gamla hundar i ålder) men flera av dom har småttingar också.

Har precis nu varit ute och skrapat bort en massa snö från parabolen så Kjell skall kunna se på TV, vräker fortfarande ner detta vita helvete från himlen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Va roligt att läsa om Shikkas framfart med vittringen,klart det kommer att bli bra,envisheten övervinner allt.

Hoppas Krollie får må bra nu.

Kram från oss

2009-03-24 @ 08:18:27
Postat av: Lena & Gubben

Va roligt att läsa om Shikkas framfart med vittringen,klart det kommer att bli bra,envisheten övervinner allt.

Hoppas Krollie får må bra nu.

Kram från oss

2009-03-24 @ 08:19:39
URL: http://www.vallgubben.se
Postat av: Gunilla & Kiwi

Hej !

Tycker du inte det är vitt och vackert ute ?(Skämt)

Jag hatar denna snö, nu när vi vill ha gröna kortklippta gräsmattor och va på. Tror stenhårt på iden med vittringen, den funkar ju än så länge på Kiwi. Känns kul när man har något tips att komma med.

Kram!

2009-03-24 @ 08:44:25
URL: http://web.telia.com/~u65206646/
Postat av: Petra i Nyköping

Halloj

Kul att det går så bra med Shikka. Tänker på när ni var i Nyköping förra våren, oj vad jag blev imponerad av hennes apporteringar! Fort går det!!

Krya på Krollie och lycka till på alla tävlingar framöver. Ses i sommar om inte förr.....

Må så gott. Kram Petra

2009-03-24 @ 15:49:34
URL: http://www.yazz.se/
Postat av: Hege og Gustav

Må le når jeg leser om Shikka sin apport dirigering. Har slitt med det samme problemet med Gustav. Det går så utrolig fort, at jammen skal man være våken for og rekke og stoppe dem.

Lykke til med elite start på Shikka. Krysser fingre for at det går bra med Krollie uten rimadyl.

2009-03-27 @ 20:57:22
URL: http://home.online.no/~hejo4/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0