Lydnadshelg Linköping 1-2 nov

Husbilen packad och klar på fredageftermiddag efter jobbet. Denna gång bar det av till Linköping, närmare bestämt Vreta Kloster där vi skulle ha en helgkurs som Heléne och Anders ordnat allt det praktiska och marktjänst som heter duga.
Att komma till "dukat" bord kändes helt underbart.

På fredagkvällen åkte vi direkt till ridhuset vi skulle vara i och övernattade där. Heléne kom en liten sväng, sedan blev det en lugn TV-kväll och sista planeringen inför helgen.

På lördagmorgonen tog jag en promenad med Krollie o Shikka, kyligt men med en annalkande sol bakom dimridåerna. En härlig morgon





Shikka



Krollie

Kameran kom tyvärr ej med in i ridhuset på lördagen.
Heléne och Anders kom vid kl. 9.00. Då hade Anders redan kört ett träningspass med Oki!! Hurtig och morgonpigg.
Vi startade kl 10, där fanns då uppdukat med kaffe o tilltugg.
Vi hade teori och pratstund innan vi gick ner i ridhuset, som för övrigt var ett av de finaste ridhus vi varit i.

Det var 8 ekipage med hund och några åhörare. Skulle visa sig att det var ett härligt gäng där alla verkligen hade vilja och lust att gå vidare eller ta till sig smådetaljerna som måste finnas i lydnaden. Det var ekipage allt från 1-elit.

Dessutom är ju både Kjell och Anders domare så alla som ville fick deras syn på de olika momenten.

Tiden går fort när man har roligt och här fanns inga bistra tongångar så rätt vad det var stod klockan på 16.00. Slut för idag men fortsättningen kom på söndagen.

Vi tog husbilen och åkte in till Anders på kvällen där Heléne lagade supergod middag till oss. Återigen bara gå till dukat bord, får hoppas man får tillfälle att bjuda igen.


Söndag morgon - kylig och utan dimma tog jag en promenad med hundarna



Krollie i morgonsolen



Shikka o Krollie

Åkte till ridhuset tillsammans med Anders där Heléne redan fanns på plats för att träna med stiliga Mick en stund innan kursen började, fick då tre par kritiska ögon på sig - jag Kjell och Anders, men hon är så mottaglig för både kritik och ros och är så målmedveten i sin träning. Detta ekipage tror jag stenhårt på och är övertygad att vi får se dom i de högre divisionerna i framtiden.



Stiliga Mick väntar på att något skall hända



Jag kommenderar Heléne och Mick med kritiska ögon plus att de har Kjells och Anders ännu mer kritiska ögon på sig.

Övriga gänget kommer till kl. 10 lika pigga och alerta som på lördagen.
Vi startar med sitt i grupp och platsliggning för alla klass för klass. Efter det får varje ekipage välja vad de vill träna och få tips i. Vad vi gör i våra kurser är att ge råd och tips och visa olika inlärningsfaser i olika moment. Det finns ju tyvärr inga mirakellösningar som fungerar efter en dag utan vissa detaljer kan ta veckor, månader innan de sitter perfekt. Tyvärr har de flesta förare för bråttom och vill ha momenten klara i sin helhet så fort som möjligt men man måste dela upp momenten i smådelar och ofta backa i sin träning. Analysera varför det blir så eller så!

Här kommer en bildserie av alla underbara hundar som var med i helgen. Kommer att lägga in fler bilder under tassen "Bilder"



Malins JoJo



Elisabeths Chili



Lena Johanssons Aska



Lena Johanssons Milla



Lisbeths Zack



Lisas lilla Oliver



Lenas "garnboll" Acke



Joakims Arista



Pias Mic



Fridas lilla 7-månaders valp (åhörare)

Tack allihop för en rolig helg. Både allvar men framför allt många glada skratt blev det under helgen.
Extra tack till Heléne och Anders för allt.

När vi kom hem på söndagkvällen kollade jag resultaten från vår hemmatävling 1 november. Gunilla o Kiwi - klubbmästare, Christin och Malva SLCH, Pernilla o Doris, Gull-Britt o Disa plus några fler Kristinehamnsekipage som lyckats. Supergrattis till er allihop.

Kommentarer
Postat av: Thina

Hade inte möjlighet att närvara denna gången pga valp o tävling. Men bara genom att läsa din blogg så får man sej en funderare tack för det. För bråttom har jag tyvärr alltid. Men analysera är jag bra på sen min travhäst period. Ska dock ej ha (försöka i alla fall) bråttom att starta i Eliten utan träna träna träna. // Thina

2008-11-04 @ 10:30:36
URL: http://goldenmudi.info.se
Postat av: Anonym

Hade inte möjlighet att närvara denna gången pga valp o tävling. Men bara genom att läsa din blogg så får man sej en funderare tack för det. För bråttom har jag tyvärr alltid. Men analysera är jag bra på sen min travhäst period. Ska dock ej ha (försöka i alla fall) bråttom att starta i Eliten utan träna träna träna. // Thina

2008-11-04 @ 10:31:20
Postat av: Malin Winell

Hej, försökte skriva några rader i er gästbok men det ville sig inte, försöker här i stället.



TACK!! För en givande och rolig helg! Nu har vi fått många tips och mycket inspiration att förvalta framöver. Lycka till på Nordiska! Vi håller tummar och tassar =)



Hälsningar Malin & Jojo

2008-11-04 @ 13:56:42
Postat av: Karin & Caesar

Gud vilka fina bilder! Framförallt de "frostiga" men också porträtten från ridhuset -jättesnyggt!!

2008-11-05 @ 12:51:00
Postat av: christel

Hej! Vilken fin morgon bild :-)

ja dom andra bilderna på vovvarna är också jääte fina :-)

härligt med inomhus träning ibland..helst när det är blåsigt ute!!!

kraaamar från oss!!!

2008-11-05 @ 17:17:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0