Träning, vittring gråa hår, lite förtvivlan

I måndags smet jag från jobbet kl. 14.00 med vovvarna för att åka till Hammarö för träning med Lena o Tease, Jouko o Hyss, Gunilla o Kiwi. Lena hade redan tränat med Basco när vi kom. Vi började med gruppmomenten där jag hade Krollie, såg redan där att ngt inte stämde med henne men försökte gå vidare med de olika momenten. Gunilla kommenderade oss men jag kände att hon inte alls var som hon brukar men inget att orda om där och då.

  Krollie o jag i fritt följ (Gunilla hade kameran med) kan inte få bilderna större

Efter Krollie blev det Kiwis tur, jag kommenderade dom och det såg riktigt bra ut. Vi får nog ta med i beräkningen att våra systrar blir 10 år i år men de är så pigga o alerta som 3-4-åringar i många moment.

Jouko o Lena kommenderade varandra. Sedan var det yrvädrets tur "Shikka" heter hon. Tränade henne utan kommendering, hon har nog med alla andra ljud o vad som händer runt oss. Men fria följet kändes riktigt bra idag.

     

   

  

Tack Gunilla för alla fina bilder. Lovar ta med min kamera nästa gång så jag kan bjuda igen.

Efter fria följet gjorde vi en dumruta som var skaplig men mycket återstår i finjusteringar. Inkallningen gör hon bra förutom avslut men det är bara att jobba på. Vittringen pratar vi om en annan gång!!!!!

När vi tränat färdigt stod vi o pratade en stund. Hyss fick till slut igång Shikka med lock o pock. Han är så rolig, han retar med en leksak och springer o springer, till slut orkade hon inte hålla sig kring mina ben utan sprang efter gång på gång. För min del känns det så skönt när hon kan släppa loss lite grann o inte bara vara på sin vakt o vänta sig att ngt skall bli otrevligt. Den enda hund som hon springer fram till (förutom Krollie, Diza o Rallie) är Basco. Han är inte "farlig" som hon verkar tycka om alla andra hundar.

Efter träningen åkte vi hem till Lena för en fikastund och hundprat. Tack allihop för dagens träning.

På kvällen upptäckte jag att Krollie haltade riktigt mycket, nu fick jag nog förklaringen att hon inte var sitt vanliga jag på träningen.

Tisdag morgon ringde jag vet. men de 2 veterinärerna som jag brukar ha hade sportlov men jag var ju tvungen att beställa tid för Krollie ändå och fick tid till onsdag fm. På kvällen var hon som vanligt igen så på onsdag morgonen ringde jag återbud och fick tid nästa vecka hos "min" veterinär". Känns bättre när man får den som vet hur både Krollie o jag fungerar. Men jag vill kolla upp henne ordentligt och dessutom är det dags för "seniorkontroll" känns tufft att hon snart är 10 år.

Idag har vi kört lite fritt följ bara Krollie o jag. Shikka har också fått en dos fritt följ o vittring.

Nu har jag förberett vittring i badrummet med tända ljus så nu skall Shikka få uppdrag att leta.

En intensiv vecka

Eftersom vår gård är snötäckt har det mest bara blivit fritt följ träning med Shikka men det är nödvändigt att få henne koncentrerad. Lägger Krollie som störning och när vi väl kommer igång bryr hon sig inte. Inkallningen går ju super i snön eftersom det tar stopp genast så det har vi också kört. Vittringen nöter vi på o det vete f..n om det löser sig ngn gång.
Går jättebra när jag lagt ut pinnarna i förväg o hon bara får leta när hon upptäcker att de ligger där. Men när jag skall skicka henne blir det rusning o slarv, hon kommer alltid in med rätt pinne men "rör om" visserligen utan att lyfta på alla som hon gjort tidigare, men det är bara att nöta.

Domarkurs har vi haft under veckan. Träffades i Karlstad denna gång där vi dömde en 1:a och en 2:a. Nu känner man att det är "gör" lätt att sitta som publik o döma, på planen skall man bestämma sig på nolltid vad varje moment är värt i betyg.
Vi hade jättemycket diskussioner efteråt o man fastnar på en del moment som man kan diskutera i timtal om tid funnes.
Man tolkar reglerna på olika sätt så därför är det viktigt att diskutera fram lösningar. Men roligt är det. Jag har ju den fördelen att kunna diskutera med Kjell när som helst, ibland blir vi nästan ovänner när man ifrågasätter vissa saker.

Lördagen hade vi hemmatävlingen i ridhuset här i Kristinehamn. Kjell dömde Eliten, 3:an o 2:an. Jouko var tävlingsledare o Gunilla skrev. Lena Björnson var med o bakdömde med Kjell.
Själv var jag tävlingsledare i 1:an med Lasse Lundström som domare o Pernilla som skrivare. Tänk att man måste läsa på när man skall vara tl i 1:an. Eliten är ju det som sitter i huvudet.
Vi hade 17 ekipage i ettan o jätteroligt att 2 kristinehmansekipage kom 2:a o 3:a (Gull-Britt o Tomas) Jättegrattis till dom.

Efter tävlingen som blev klar runt 12.00 passade vi på att träna lite i ridhuset. Jouko o Hyss, Lena o Tease, Gunilla o Kiwi, jag o Shikka. Shikka behöver verkligen denna miljöträning när vi tränar.

Sedan kom våra två barnbarn Viggo o Tilda, de skulle sova över hos oss. Vi hade en mysig lördagskväll tillsammans. Eftersom vi inte har ngt extrarum fick Kjell sova på soffan, jag o barnen i sängkammaren.

Idag for jag iväg en liten stund på förmiddagen till Eva för att valla lite med Shikka. Känner att det blir allt för sällan, känner mig som en nybörjare varje gång. Idag hjälpte Jouko mig o jag får nya ahaupplevelser varje gång (som jag antagligen lägger någonstans i hjärnan o glömmer bort till nästa gång). Men roligt är det.

Efter att Linda o Jonas hämtat barnen sov både vi o hundarna en stund. Sedan blev det fritt följ en stund med båda, sitt i grupp o apportering med Shikka.

Packat träningsväskan för imorgon skall vi till Hammarö o träna om allt stämmer på jobbet.

Ha en bra vecka

Vinter o kallt

Nu har det blivit riktig vinter med snö o kyla men dagarna är fina när solen kommer fram.

I fredags var jag Kjell o Jouko till ridhuset där vi skall ha vår hemmatävling nästa lördag. Oj vilket fint och stort ridhus det var. Inga problem att dela av det så vi kan köra på två planer. Kjell skall döma 3:an o Eliten, Jouko tävlingsledare. Lasse Lundström dömer 1:an o 2:an o där är jag tävlingsledare.
Tränade lite hemma innan mörkret föll.

Lördag morgon ringer kl. 05.45. Skall till Karlstad o vara tävlingsledare i 3:an o Elit, Lena Backman skall döma så vi åker tillsammans. Det är 16 grader kallt här hemma så mycket mycket kläder åker på för tävlingen är i ridhus. Krollie o Shikka fick stanna hemma när det var så kallt.
Fort fort hem för att hinna på klubbens årsmöte kl. 14.00. Nu fick hundarna följa med, efter årsmötet gick vi en skogspromenad med Gunilla o Kiwi så hundarna fick springa av sig, vädret var hur skönt som helst i solen.

Denna vecka hade Eva bytt dag med vallning till lördagen så jag hade bestämt med Camilla på söndagen att åka o valla hos henne men det var så kallt så vi ställde in det tyvärr.
Har tränat och lekt med hundarna här hemma på eftermiddagen i solen, jättehärligt när solen skiner, den värmer ju faktiskt.

Några bilder blev det också



Här är min rishög översnöad, den som jag skall elda till våren.



Smygande Shikka





Shikka i full fart



Min alltid lekfulla Krollie




Vallning o lite lydnad

Här var länge sedan jag var ser jag. Har nog inte riktig blogginspiration just nu kanske men en liten rapport om vad vi håller på med.

Har blivit några lydnadspass med både Krollie o Shikka här hemma i trädgården under veckan. Vi har även lekt kurragömma, det tycker de är jättekul (o jag med för den delen). Vi bor ju på landet så vi har inte så många grannar men när jag satt gömd under en massa ris hopkrupen i snön o gömde mig, nog kom det en o gick förbi och undrade vad jag höll på med!!!! Alla förstår inte att man kan leka ensam med hundarna.

I söndags var det dags för lite vallning med Shikka igen. Följde med Jouko till Eva, men denna gång höll vi oss till småbaggarna som är mycket lugnare än tackorna. Vi börjar få in grundövningarna riktigt bra, visst rusar hon ibland men aldrig rakt in i fårskocken. Snävar lite på höger så det får vi jobba på.
Vi fick köra två omgångar med Eva bredvid och när hon berömde ÄVEN mig i mitt arbete kan ni tro jag blev mallig.

Igår tisdag var vi på 2-årskalas hos Ella (vårt barnbarn nummer två). Oj vad åren går fort.



Här har mormor bägge barnbarnstjejerna i knät. Ella till vänster o Tilda med pippilotter. Viggo har blivit så stor så han vill inte sitta i knät längre.

Just nu är jag förpassad till datorn för Kjell har sina tenniskompisar här, de spelar poker o dricker öl. Tror nog att det är ölen som drar mest!!

Veckorapport vecka 5 2009

I onsdags började vi vår domarutbildning som förhoppningsvis skall vara  klar i maj. Vi är sju stycken adepter. Våra lärare är Lena Backman och Kjell Edström.

I fredags åkte jag till Karlstad där Lena Björnson bokat ridhuset. Tog bara med Shikka för att träna henne. Lena tränade med Tease, Jouko med Hyss. Shikka är alldeles för het o ivrig så jag kommer att få lägga ner mycket tid på henne om vi skall kunna debutera i Eliten framöver.

På lördagen hade jag 3 trevliga ekipage här hemma för träning. Vi höll på i sex timmar så dagen räckte inte till för egen träning tyvärr.

Idag söndag fick jag följa med Jouko till Vippes uppfödare för att träna vallning med Shikka. Små små framsteg men det är fruktansvärt svårt (mest för mig själv). Måste hitta andra kommandon än jag har i lydnaden, men hon gjorde många bra saker också. Hyss var jätteduktig, har ju inte sett dom live bland fåren förut. Tiden flög iväg här också. Fyra timmar bara flög iväg. Krollie fick vara med som publik, hon skiter fullkomligt i fåren men jag har ju aldrig vallat med henne heller.

Håller just nu på med planering av vår ridhustävling den 21 febr. Verkar bli många deltagare, jätteroligt.

RSS 2.0