30 maj Kroatien nästa

Tar en liten paus i all packning och förberedelser inför resan till Kroatien. Bilen och husvagnen är snart fullpackade, tur att vi skall ha egen bil till Kroatien annars hade vi inte fått plats. Vi startar på fredag efter jobbet, åker till Bromölla till Marie och Jörgen. Där får vi ställa husvagnen tills vi kommer tillbaka eftersom SM går helgen efter EM, därför slipper vi åka ända hem och tillbaka till Kristianstad. Vi åker i följe med Anne o Lotta, Kenth o Niina o Vilda.
De sista dagarna har det varit fullspikat med packning och handling och träning här hemma.
Vårt lag består av :  Lena Andersson - Atlas
                                   Carola Machl - Jetta

                                   Lillemor Edström - Krollie
                                   Anders Sjöstrand - Scott
                                   Anne Dahlin - Ginni
                                   Kenth Svartberg - Kes
reserver                    Heidi Billkvam - Bollibompa
                                   Jessica Andersson - Devil
Reserverna får starta ind. jätteroligt.
Startordningen blev fredag 8 juni:     4. Lena - Atlas
                                                               17. Heidi - Bollibompa
                                                               23. Carola - Jetta
                                    lördag 9 juni:   38. Jessica - Devil
                                                               44. Lillemor - Krollie
                                                               47. Anders - Scott
                                söndag 10 juni :  64. Anne - Ginni
                                                               67. Kenth - Kes

Momenten blir inte alls som vi är vana vid vid en normal tävling:
 1. Platsliggning
 2. Sittande i grupp
 3. Fritt följ
 4. Inkallning med ställande o läggande
 5. Apporteringsdirigering
 6. "Dumrutan"
 7. Fjärr
 8. Hopp apport metall
 9. Vittring
10. Rutan

En riktigt rörig plan med koner överallt (om det nu blir så återstår att se). Har tränat på upplägget och peppar peppar har Krollie inte haft några problem med alla koner.

Shikka skall få följa med på resan, kan bli lärorikt för henne med alla hundar och oväsen i en inomhushall. Sägs att det är ca 35 grader varmt där nere, inte lätt att packa rätt kläder när det är så kallt här hemma.

Jag skall försöka uppdatera Krollies sida under tävlingsdagarna om allt fungerar med datorer och ström där nere.

På 2 veckor kommer det hända en hel del med våra två minsta barnbarn, de växer ju så fort och förmerar sig otroligt snabbt.

Ses på SM i Kristianstad ni som skall dit// Lillemor


En hektisk helg 25-27 maj 07

Sätter mig vid datorn efter en hektisk helg. Fredag-börjar kl. 5 på jobbet, slutar 14.00. Ut till klubben för att märka plan inför Elit spår lördag. Hem för att byta om och dra till Kil där Kjell dömer LKL 3 och Elit och Shikka och jag är anmälda till LKL 2. Panik - har glömt uppletanderutan inför morgondagen, snabbt tillbaka till klubben och ser att halva rutan är borta. Hinner inte då men ringer till Lasse Lundström som snäll som han är lovar fixa den. Tack o tack. Kommer till Kil kvart i sex. Har ännu inte bestämt mig att starta med Shikka eftersom jag inte tycker vi är riktigt klara men gör det iallafall. Vi är 4 startande, två från Kristinehamn - jag och Shikka, Ola o Hedvig. Får startnummer 1. Bra för då får Shikka ligga på flajen. Ola får startnummer 2. Regnet strömmar ner men det gör inte mig och Shikka något men det blir kallt när man blir blöt. Domare är Kjell Lundgren.
Platsliggning - 10
Fritt följ - 7,5 lite hopp o lek och nåt snett sitt.
Läggande under gång - 9 läggandet super men hon tog tydligen ett hopp under transport som jag inte såg.
Inkallning med ställande - 9 jublar för detta har inte fungerat på träning när jag gått så långt ifrån henne.
Rutan - 8,5 stannar ngt sent tycker domaren
Apportering - 8,5 hur snabb som helst, supertagande men sedan skall hon ju tillbaka, hoppar upp mot mig och "smakar lite på apporten"
Hopp över hinder - 9,5 görbra tycker jag själv men hon sätter sig lite snett vid ingång.
Fjärr - 10 här fick jag belöningen efter veckans träning på detta.
Helhet - 8,5 domarens komm. snabbt och fint ekipage
Slutsumman 179,5 poäng. Vi jublar. 3:an nästa. Nu har vi att träna på.
Ola och Hedvig får lite missar här och där tyvärr men de kommer igen det är jag övertygad om.
Jenny Stein fotade när vi tävlade så bilderna är tagna av henne.
Krollie fick tyvärr inte tävla idag eftersom Kjell dömer Eliten. Riktigt sur är hon. Lena och Basco vann, grattis!
På hemvägen blir det Mc Donald, hemma halv tolv.

Klockan ringer 6.00. Jag skall vara tävlingsledare på spåren o uppletandet, Kjell på lydnaden. Klockan 15.15 måste vi lämna tävlingen strax före prisutdelningen. Vi skall på dop - lilla Ella skall döpas. Får ringa och höra hur det gick. Pirjo vann och Christin och Malva kom tvåa och blev SBCH idag - supergrattis. Malvas kryp var det snyggaste jag sett någonsin.
Gissa om vi somnar gott denna kväll.

Söndag morgon - jag får sova till kl. 10, underbart. Men att det är Mors Dag idag har jag ju glömt - så tur att det var dop igår och en tårta över där som Sara tar med sig.

Nu börjar packning och laddning för resan till Kroatien - skall bli spännande.

Mariestad

PlatsliggningStartade 7.30 imorse från Stakvägen. Lena och Basco åkte med oss till Mariestad där jag och Krollie, Lena och Basco skulle tävla. LKL:2 premiär med Shikka skulle det bli också. Krollie och jag fick startnummer 4 av fyra startande. Hon är verkligen säkerheten själv, det kändes mycket bra, några småfel här och där, vi hamnade på 308,5 poäng och vann dagens tävling. En skön genomkörare inför Kroatien och SM. Lena och Basco kom 2:a, han gick mycket bra, några missar här och där men det ser mycket bra ut och är lovande inför SM. Nu var det lugnare tävlandet färdigt, bara att hämta Shikka för debut i 2:an. Fredagskvällens träning var sååå bra och lovande, men man får ta en dag i taget med detta yrväder.

Vi var sex startande och fick startnummer 1. Platsliggningen gick jättebra - 10. Fria följet likaså, något snett sitt annars kändes hon mycket följsam - 9. Läggande under gång helt suveränt - 10. Sedan började det, inkallning med ställande, valde att ha handtecken eftersom jag tränat med boll hela tiden, hade inte testat utan boll en enda gång före denna tävling. Hon stannade helt suveränt men bara 1 sekund, sedan spratt hon iväg och undrade vart bollen tog vägen!!!!!!-0. Det var första nollan, skulle bli fler men vad gör det med en pigg och alert liten yrhätta, kommer säkert att bli bra en gång i framtiden. Rutan nästa - kanonfart ut, stå, tvärstopp men tyvärr lite utanför och dirigering vad är det??? - 0. Apportering snabbt ut mycket bra tagande men apporten smakar lite för mycket så det blir ngt tugg - 8. Hopp över hinder, tvekar vid utgång annars jättebra -7. Fjärr - har du sagt ligg tänker jag ligga också, inte en tendens att sätta sig på mitt sittkommande - 0. Men vi fick ett helhetsbetyg på 9, härlig hund!!! Tycker ju jag med, detta är första gången jag fått jätteapplåder av publiken med 3 nollor. Vi kommer igen lilla Shikka och jag.

Summering av mina hundar Krollie - tryggheten - Shikka - yrhättan som kan hitta på allt möjligt men som vill och vill och tror att hon gör rätt. Härlig att jobba med.

Träning

En fulltecknad dag, men träning hann vi med en stund på en fin fotbollsplan hos Lena  och Basco på Hammarö. Var till veterinären med Krollie för rabiesvaccination och någon annan spruta hon måste ha inför Kroatienresan. Sedan träffade vi Lena o Basco för träning. Lade upp EM-planen, riktigt rörig och momenten är i helt olika ordning mot vi brukar tävla i, men Krollie klarade detta galant, förutom att hon är riktigt riktigt het erftersom hon inte fått göra så mycket efter livmodersoperationen, men det bådar gott att hon vill o vill träna hur mycket som helst.
Lilla Shikka fick en genomträning av lkl 2 - gick både bra och dåligt men vi kämpar på, hon är helmysig att träna. Vill o vill hela tiden, så nu har man två härliga hundar att träna.
Basco har kommit igång med träning igen efter hältan - ser mycket bra ut.
På lördag åker vi till Mariestad för en genomkörare med Krollie och premiär i 2:an med Shikka!!!!

Shikka försvunnen

Har haft barn, barnbarn och föräldrar på besök ikväll. När alla gått får hundarna ett varsitt tuggben att gnaga på, dörren står öppen ut hundarna brukar gå ut och in som de vill. Efter ett tag undrar jag vart Shikka är, ropar på henne men ingen Shikka kommer - inte vanligt. Visslar och ropar ett antal gånger, börjar bli orolig. Snart känner jag mig riktigt orolig, detta har aldrig hänt att hon inte kommer när jag ropar. Vad har hänt??? Både Kjell och jag letar på hela tomten, vi har ett litet vattendrag genom tomten så jag letar och letar ropar och visslar. Paniken börjar krypa på mig. Ut på grusvägen och springer till stora landsvägen för att förvissa mig om det värsta tänkbara, men ingen Shikka. Tårarna rinner och vet inte vad vi skall göra. Jag irrar bara runt runt antagligen när jag hör Kjell ropa -HÄR ÄR HON!!!-  Hon har krupit in under lillstugan och kommer inte ut av sig själv. Gissa om lyckan inom mig. Kjell får klippa upp nätet som sitter längst ner vid stugan så vi får ut henne. Konstigt att hon inte kunde ge något ljud ifrån sig när vi sprang runt och ropade. Vid sådana här tillfällen känner man vad de små liven betyder för en.

Premiär med vår nya blogg

Nu skall vi se om jag klarar av detta, men gör ett försök iallafall. idag har vi blivit mormor o morfar för tredje gången. Lilla Tilda har kommit till världen 3910 gram och 52 lång. Så nu har Viggo fått en lillasyster och lilla Ella en kusin. Bild lyckades ej komma med. får kolla med Tobias varför??

RSS 2.0