Träning Hammarö 29 juni med GRISEN

Idag åkte Krollie, Shikka o jag till Hammarö för ett träningspass med Lena o Basco. Nerpackad i väskan var nyinköpta GRISEN som skall visa sig vara en supergraj till min Krollie. Nog det bästa hon någonsin haft.

Vi började med sitt i grupp och platsliggning för Krollie o Basco. Krollie satt som ett ljus - kanske några fjärilar i magen kan försvinna inför helgen. Däremot på platsen korsade hon benen efter en stund så jag gick fram och rättade till detta. Bra det händer på träning så man kan göra ngt.

Momenten i övrigt gick riktigt bra. Sedan fick hon den efterlängtade belöningen.



Sedan var det Bascos tur. Vi gjorde om några moment och sedan var det hans tur med sin Gris







Sedan var det lilla Shikkas tur att få träna. Det är som att gå ut med en tänd bomb, man vet inte riktigt när den exploderar, men hon är härlig. Lena tog en massa fina bilder på mig o Shikka under träningen

fritt följ

fritt följ

hopp apport

  inkallning

  inkallning

  vittring

  fjärr med hjälp

  hopp o lek med bollen

Tack Lena för fotografering och en bra träning. Nu börjar vi packning inför Kydingeholm och Stockholm.

En egen GRIS 28 juni

Idag kom Lena o Tease och hämtade mig, Krollie o Shikka klockan 8.00 för färd till Lillkyrka där Nord Cup i fårvallning går fredag-söndag. En intressant dag med många bra hundar och förare. Tease pappa Tweed var med och det var honom Lena o Nancy gärna ville se. Han gick som nr 29, då var kl nästan 16.00, skulle starta 51 stycken så det blir nog natt innan alla gått.

Men som rubriken heter så fick Krollie en alldeles egen GRIS som Lena inköpt. Hon har varit så avundsjuk på Bascos gris så detta blir nog en bra morot för henne


en mallig Krollie med en alldeles egen gris


Krollie 9 år 25 juni

Min "lilla" Krollie fyller 9 år! Oj vad åren går och vart har de tagit vägen?
Min dröm en gång var att få vara med på VM i Stockholm 2008 och nu är vi helt plötsligt där.
Första gången vi kom med i landslaget var Nordiska Mästerskapen 2002 och har haft glädjen att få vara med sedan dess.

Krollie har sett till att vi kommit ut och resa i Europa vilket vi nog inte gjort annars.

GRATTIS på födelsedagen Krollie



älskar sin boll


Linda o Jonas

Bilder från det hemliga bröllopet



mormor o morfar o lilla Tilda

farfar o farmor o Viggo

  en liten lycklig familj

Veckan efter SM

Först vill jag tacka alla er som grattat och skrivit fina ord om min o Krollies SM-helg. Känns skönt med vänner när det känns lite motigt. Men jag är stolt över vår 5:e plats med tanke på vad som hände.

En vecka har gått sedan SM på Öland. Midsommarveckan på jobbet ar alltid fullt upp så det har inte blivit så mycket hundträning som jag skulle vilja. Tankar fram o tillbaka - VARFÖR - la sig Krollie på sitt i grupp. Men jag är inte så orolig för detta, kände att ngt var fel på finaldagens sitt i grupp men trodde inte det skulle hända ändå.

Nog om detta, nu ser vi framåt till VM om två veckor. Har försökt träna när jag kommit hem efter jobbet under veckan, men både Krollie, Shikka och jag har fått fly in för att inte bli uppätna av dessa förb..... knotten.

På midsommarafton hade vi midsommarfest här hemma med goda vänner. På midsommardagen var vi bjudna till Linda (äldsta dottern) o Jonas, Viggo,Tilda tillsammans med Jonas föräldrar.

När vi kommer dit blir vi lotsade ut i trädgården av en kompis till dom och där får vi se prästen som döpte Tilda, då förstod vi vad som var på G. Tårarna rullade på både mig o Marita (Jonas mamma). Det blev bröllop i trädgården. Första gång vi varit på bröllop med shorts o träskor.

De hade packat en varsin väska till barnen så vi tog med Viggo och farmor o farfar lilla Tilda.

Shikka tycker så mycket om Viggo så hon blev överlycklig när han var med hem, men det blir bara lite för mycket för honom när hon skall hälsa och leka.

Gjorde nyss ett nytt försök att träna hundarna, det blev bara lite fritt följ innan vi fick rusa in när de bombarderar oss och kryper in överallt på oss (knotten)

VM 4-6 juli:
På fredagen startar Jörgen o Ammie, Lena o Basco
På lördagen Mona o Marvin, Jag o Krollie, Sofie o Rikke
På söndagen Nancy o Hillen, Lena o Atlas, Berit o Nico

SM 2008 14-15 juni 2008 Öland

Lördag morgon ringer klockan 05.00 - kvaldag. Krollie och jag går ut i 10:e grupp för sitt o plats. Allt startar kl. 07.00. Lena o Basco är i 5:e grupp. Så händer det som inte får hända, 5 sek kvar och Basco lägger sig på sitt i grupp. Kunde inte hålla tårarna tillbaka för Lenas skull. Krollie sitter och ligger med 10 - 10. Känns skönt.
Krollie och jag startar inte förrän 16.32 så denna dag var lååång. Laddade många gånger under dagens lopp. Tränade, Krollie fick bada, tränade lite igen. Så äntligen är kl. 16.32, vi går ut som näst sista ekipage av 60 st.
Kändes riktigt bra och vi slutar på 3:e plats kvaldagen efter Berit och Nancy. Tyvärr går inte Lena o Basco eller Jouko o Hyss vidare till finalen.

Efter tävlingen går vi upp och tar en pizza med Lena o Lars-Erik, Jouko, Ulf o Heidi. Fotboll på storbildstv, så jag blir inte kvar länge i allt oväsen. Är ganska mör i kroppen och hjärnan efter denna långa dag så sängen blev inte så långt borta denna kväll.

FINALDAG - provhunden kl. 8.00, första start 8.30 sitt i grupp först för alla och sedan platsliggning.
Vi går ut i sista grupp, får en konstig känsla när jag skall sätta rätt Krollie, hon är inte som hon brukar och mina obehagliga känslor visar sig vara sanna när tiden är ute ocdh vi kommer fram - HON LIGGER - kändes som ngn stack hål på en ballong inom mig. Detta moment är jag alltid nervös på men det är flera år sen detta hände så jag trodde innerst inne inte att det skulle hända.
Första tanken inom mig "jag bryter" men tar mitt förnuft till fånga och gör platsen med en 10:a.

Tack till alla er som stöttade mig på "rätt" sätt under dagen. Det var inte lätt att ladda om och fokusera på lydnaden senare under dagen. Men jag älskar ju min Krollie så vi drog oss tillbaka och laddade tillsammans, och vilket race det blev, hon var helt underbar. Från att starta med -30 poäng slutade vi på en 5:e plats totalt.

Det är ju 10 moment som skall stämma samma tävling och det blev missar även hos våra medtävlande. Oj vad skönt det kändes att jag kunde samla ihop mig själv, nu var det Krollie som hjälpte mig istället tror jag. Men vi är så sammansvetsade och jag litar på henne och hon på mig (förhoppningsvis).

Några bilder från finalen som Lena Björnsson tagit (tack för det)









Prisutdelningen blev ca 16.00 Årets SM-vinnare Nancy o Hillen - supergrattis till er båda - 2:a Berit o Nico och 3:a Diana med sin superalerta border. På 4:e plats Maria Hagström och 5:a min Krollie, 6:a Mona Karlsson.



Pallen



vi strax utanför pallen



Detta SM var mycket proffsigt anordnat, speciellt detta med starttider för varje ekipage var mycket bra, man slapp kolla vem som gick då och då. Lundegårds camping var jättebra och fina servicebyggnader.

Mycket trevligt att träffa både nya och gamla bekanta och lite turistande blev det (med parkeringsböter på köpet)

Nu var bara hemresan kvar. Lena Backman åkte med oss hem. Var hemma vid midnatt började på jobbet 05.00 i morse så man är lagom seg nu, och tack till min "gubbe" som ställer upp på oss till 100% med både peppning och skjutsning överallt.

Även tack till er alla som hållit på oss och trott på oss men alltid kommer ngt emellan  min önskan för mig o Krollie.

Nu laddar vi för VM om tre veckor. Skulle kunna tänka mig att Krollie o Basco kommer att få träna sitt i grupp ett antal gånger.

Krollie o jag kommer att starta på lördagen. Vi har fått startnummer 39.

Nu är det sängen som gäller



Känner oss så här trötta hela familjen förutom lilla yrvädret förstås som tycker vi är "görträliga"



Lägger in ett SM-album under bilder senare, orkar inte riktigt detta idag


Öland 13 juni

Idag var det veterinärbesiktning mellan kl. 10.00-13.00. Jag, Lena o Jörgen gick upp till kl. 10. Ställde oss i kön men fick snabbt ta skydd när åska och ett jättehageloväder drog över oss.

Sedan ick vi låna Lenas o Lars-Eriks bil för att åka till Kenth o Niina och Vilda. Vi var bjudna på Vildas 5-årskalas. Roligt att träffa dom igen.

Efter det tillbaka till campingen för att se provhunden. Riktigt fina planer och upplägg inför morgondagen.

Sedan åkte vi till Borgholm för invigning. Shikka och Tease fick gå med så Krollie o Basco skulle få vila lite.

Dags för lottning som är nervöst. Krollie och jag fick startnummer 58 så vi går lydnaden imorgon 16.32. Kommer att bli en lång dag men det är bara att gilla läget. Klockan kommer att stå på 05.00 imorgon, sitt i grupp och platsliggning startar kl. 7.00

Har grillat och tagit ett par glas rött vin så nu är det duschen och sängen som gäller.

På plats på Öland

Fick lite problem med min blogg men Daniel har tydligen fixat så allt fungerar igen. Tack Daniel.
Ja nu är vi på plats och uppställda på campingen. Kom fram sent på tisdagskvällen. Satt och bubblade en stund med Lena och Lars-Erik. Oj vad det blåste på natten.
På onsdagen var vi till Köpingsvik och shoppade lite och där rök en 500-ring i onödan. Vi hade parkerat husbilden i fel riktning - smakar det så kostar det. Fy faan.

På eftermiddagen tränade jag och Lena med Krollie o Basco. Gräset är ganska sönderbränt och gulbrunt så vi la tid på vittring och apportdirigering i det gula gräset.

Shikka fick ett litet pass hon också så hon slipper springa på väggarna i husbilen.

Husvagnarna börjar rulla in nu, många kommer nog idag. Skall bli roligt att träffa både nya och gamla bekanta.

Skall försöka uppdatera bloggen nu när den fungerar.

Tack alla för Lycka till

Kommentarer i bloggen ???

Tack för alla lycka till . Fick veta av Sissel att det inte går att kommentera i bloggen, vet inte vad som hänt får ta tag i det när vi kommer tillbaka från Öland.

Öland nästa

Nu är husbilen klar för avfärd imorgon. Kjell har putsat och tvättat den, jag har packat och städat inne i den. Bara att hoppas att allt är med.


Kjell putsar

Skulle göra ett träningspass med Krollie ikväll men det blev inte mer än fritt följ, både hon och jag var fulla med knott så det var bara att sluta. Tog några bilder på hundarna istället



min lilla "kossa"



Shikka bland blommorna



Krollie kostade på sig lite lek med Shikka

Ännu en stekhet helg

Den här värmen är nog inget för mig längre, förr pressade man i solen, nu söker jag skuggan.

I torsdags åkte jag till Hammarö för att se Lenas och Tease premiärtävling. Riktigt fin uppvisning av de båda. 183 poäng och KM-vinnare. Supergrattis till dom och lycka till i framtiden! Kvällen blev sen, var inte hemma förrän efter elva.

Träning har det blivit först på kvällarna denna helg. Vi har ägnat oss åt att städa och packa husbilen för SM-färd till Öland på tisdag. Skall bli härligt med några dagars semester och lata oss innan SM drar igång på lördagen kl. 7.00.

Tänkte ta kort på Kjell när han putsar och tvättar husbilen och lägga ut här men tyvärr var batteriet slut i kameran - kanske tur så jag kan ladda batterierna till SM.

Stekhet helg

Fredagskvällen var vi till Kil där Kjell dömde Eliten tillsammans med Lena Backman och jag var tävlingsledare.
Kjell dömde även LKL 2 med mig som TL även där. Riktigt varmt att springa omkring på planen.

Efter Kil tog vi husbilen och drog vidare till Åmål där vi haft en tävlingslydnadskurs i helgen. Sju härliga ekipage hade vi¨, alla med olika ras (tänk inte en enda bc) mer än som publik och det var ingen mindre än Krollies bror Klippo, jätteroligt att träffa honom.

Vi startade kl. 9 på lördagen med frukost och lite teori - sedan bar det ut på planen där det var minimalt med skugga. Vi fick köra med korta pass för varje hund och förare annars skulle de fått solsting. Avslutade dagen kl. 16.

Tog sedan en promenad med Krollie o Shikka ner till Vänern så de fick bada och simma en stund, välbehövligt efter en hel dags liggande och bara få titta på när andra får träna och jobba.

På kvällen tog jag rejäla pass med både Krollie och Shikka. Tränade igenom SM-ordningen med Krollie och hon var hur pigg som helst (får nog inspiration att se mig hålla på med alla andra hundar och inte henne under en hel dag). Sedan blev det Shikkas tur som skötte sig relativt bra. Fria följet lägger jag stor fokus på och vittringen. Men tränade igenom momenten med mycket lek och kul. Hon är jätteduktig - i mina ögon iallafall.

Söndagsmorgonen startade vi samma tid kl.9, ännu varmare än lördagen. Hundarna var lite trötta och värmen gör ju inte saken bättre men alla kämpade på. Kameran låg naturligtvis kvar i husbilen hela helgen så vi får se om det blir några bilder framöver.

Avslutade dagen kl 15, packade ihop och drog hem. Jag ser ut som en levande polkagris, två knallröda streck på fötterna efter sandalerna och röda ömma knäveck, röda knän och för att inte tala om axlarna, men benen är lika vita som de var från början (märkligt). Det gick åt en hel del hudkräm efter duschen på söndagskvällen, men vad gör det, man får  ju hålla på med det man tycker är roligt - hundträning!

Lycka till alla ekipage med träning och tävling framöver

RSS 2.0