Kristinehamn 29 sept 07

Hemmatävling! Hade anmält både Krollie o Shikka men tyvärr har Krollie fått urinvägsinfektion så vi var tvungna att avstå. Bara Shikka kvar, hade helst inte tävlat med heene idag men jag hade tagit in en tävlingsledare utifrån (Leon från Grums för att jag skulle kunna tävla - så det blev press på mig att göra detta.

Det gick som det gick:
 Sittande i grupp - mycket orolig, lyfter en tass betyg 9,5
Platsliggning - satte sig upp på grund av ngt ganska snart  vi gömt oss  betyg 5
Fritt följ - sakta marsch bedrövlig - betyg 9
Sättande under gång - ställer sig superfint betyg 0
Inkallning - helt ok betyg 10
Rutan - superbra ut och lägger sig, sen ser jag ju inte vad hon gör när jag vänt mig om rycker och lyfter baken före inkalln. betyg 8,5
Hopp apport - supersnyggt men tänker inte släppa den direkt betyg 9
Metallapport - helt ok betyg 10
Vittring - ojoj här är vår verkligen vår akilleshäl, virvelvinden far runt bland alla apporterna, tar bara en till slut och det är naturligtvis fel - betyg 0
Fjärr - flyttar fram ngt - betyg 8

Har nu bestämt mig för att inte tävla med lilla fröken turbo förrän alla moment verkligen sitter. Så nu blir det träning o träning.

Några fina bilder blev det iallafall från dagens tävling - tagna av Jenny Stein

image85

image86

image87

Kil 23 sept 07

Tävlingsdags för Krollie. Har inte fått tävla sedan Ransäter. Hade anmält både Shikka o Krollie till dagens tävling men lämnade återbud på Shikka (är inte riktigt färdig anser jag).

Kjell åker till Bruks halv nio för att vara med på Barbro Börjesson. Har gott om tid innan jag behöver åka eftersom det inte är samling förrän kl 11.00. Men men (ni som känner mig och min orientering ute på vägarna ensam kan ju tänka er vad som händer)!!!!!!!

Jag svänger av rätt vid Karlstad men tycker att vägen ar alldeles för ny och fin "så där har vi inte åkt förut tycker jag" vänder och åker fel som vanligt. Ringer till Kjell när jag kommer till Rasta i Grums. Hans kommentar är snäll denna gång - vänd - han tänker nog vad i helvete gör du i Grums. Nu har jag plötsligt inte alls gott om tid.

Kjell får lotsa mig tillbaka och på rätt väg, jag är gråtfärdig eftersom jag inte får tag på någon på telefon så jag kan tala om att jag är sen. Kör in på Kils klubb 11.02 rusar in - lottning är redan klar aj aj men som tur är har Susanne dragit mitt startnummer. Tack för det.

Som tur är kör de LKL 1 LKL 2 LKL3 coh Elit för sig så jag hinner verkligen pusta ut och varva ner.

I Eliten är det bara jag och Susanne. Krollie och jag vinner dagens tävling på 302 poäng. Susanne och Nelly 293 poäng. Grattis till oss bägge! Domare idag är Kjell Larsson.

Skall köra några tävlingar med Krollie nu inför Nordiska som går 3-4 november i Danmark.

Laget består av :  Anne Dahlin - Ginny
                                Berit Sjöberg - Nico
                                Lillemor Edström - Krollie
                               Lena Andersson - Atlas
                               Heidi Billkvam - Bolibompa
                               Kenth Svartberg - Kes

Försöker med Shikka till helgen på hemmaplan i LKL 3 - håll tummarna för oss, kanske det blir ett nytt race eller någon av alla celler kanske fallit på plats.

Shikka 2 år 21 sept 07

Grattis Shikka och alla syskon på 2-årsdagen. Oj vad tiden går fort. Glömmer aldrig SMS:et från Elisabeth denna morgon för 2 år sedan. "Det blev ei tispe till deg" Jag blev ledsen och undrade varför hon sände meddelande att jag ej skulle få en valp - innan jag förstod att ei betyder en på norska.

image81  Foto Gro Hauge

                                                                                                         

                                                                   

                                                                        Mamma Kela och några av oss

Helgkurs 15-16 sept. Jönköping

Fredag eftermiddag kopplar vi på "huset" och åker till Jönköping där vi skall hålla en helgkurs i tävlingslydnad. Har programmerat GPS:en men tyvärr tar den oss en väg för tidigt så vi hamnar på en smal smal väg, tur att Kjell kan backa och vända vår husvagn, den är inte liten vid sådana tillfällen.

Vi kommer fram efter nästa avfart. Denna klubb är nog det finaste och välorganiserade klubb vi sett någon gång. Först tror vi att vi kommit till en golfbana, så klippta och fina planer var det.

Åsa tar emot oss så vi får ström till vagnen. Passar på att träna med både Krollie och Shikka fredag kväll.

Lördag morgon startar vi kl. 9.00 med frukost i klubbstugan. Åsas mamma står för maten hela helgen, hemlagat och supergott. Kör hela dagen med ekipagen till ca 16.00. Efter kursen får jag mycket tid att träna med både Krollie och Shikka.

Söndag morgon smattrar regnet på husvagnstaket. Fram med stövlar och regnkläder - tänker att alla kommer nog inte idag men de ställer upp manngrant. Tiden går fort när man har kurs. Tror att man skall hinna med mycket mycket mer än man gör. Roligt att komma ut till nya platser för att ha kurs. Kameran var tyvärr kvar i husvagnen hela helgen så några bilder finns ej.

8-9 september 2007

Lördag morgon åker Kjell och jag till Karlstad Kjell skall döma och jag fick vara tävlingsledare. Krollie och jag skulle ha tävlat men eftersom Kjell blev tillfrågad att döma får vi ej tävla så jag avstod.

Vi märker planen och blir dyngvåta om fötterna redan från början. Jag gör världens tavla på platsliggningen i Elit, glömmer att lägga en och en (hjärnsläpp kallas det nog) Kjell reagerar inte han heller så han har nog hjärnsläpp han också. Men men lika för alla.

Tränar lite med både Krollie och Shikka innan vi åker därifrån.

Lena Björnsson har varit och tittat på valparna i  helgen hos Nancy. Spännande att se vilken hon väljer till slut.

Gro och Joker har tagit vallhundsprov (getepröve) Grattis till dom (lilla Joker)
image80

Har varit barnvakt till lilla Ella idag, men nu skall jag ut och träna i trädgården en stund med vovvarna.

RSS 2.0