Veckan som gått efter vallningen

Har inte blivit mycket träning med varken Krollie eller Shikka. Bara några småpass hemma i trädgården.
Lördagen var vi på bröllopsfest för Linda och Jonas (de gifte sig ju på midsommardagen och väntade med festen tills vi hade en ledig helg) hemska föräldrar som aldrig är hemma !!!!

Festen var riktigt lyckad och rolig. Enda nackdelen var taxiresan hem, Donald o Monica lämpades av i Björneborg, sedan vidare till Stakvägen - det kostade 700 kr hem till oss, vet inte vad resten kostade för Jonas föräldrar till Hult?

Söndagen blev en slappardag, var bara ute i trädgården med hundarna.

Fick ställa in vår Steg 1 kurs på Bruks på tisdagen, var med min mor till veterinären, hon har en schäfer (Eia) som opererades denna dag.

Nancys Hillen gick inte genom rabiesen denna gång heller så Lena o Basco går in i laget till Nordiska i Finland.
För första gången sedan Krollie och jag kom med i landslaget klarar vi inte att få folk till jobbet så Kjell måste stanna hemma och jobba vilket innebär att Shikka får stanna hemma hos husse och jag och Krollie samåker med Lena och Basco.

Har haft våra fyrbenta barnbarn (Diza o Rallie) boende hos oss ett par dagar så vårt lilla hus har varit fullt med fyrbenta.
Ni som vet hur stort vårt hus är förstår att det varit fullt !!!

Väntar på att få valla med Shikka igen och att köra igång med riktig träning för Krollie inför NM. Vet inte var tiden tar vägen ibland. Men vi har nog samma problem som alla andra att få tiden att räcka till.

Vallning för Karin Söderberg

Igår åkte jag o Shikka till Lena på Hammarö för att gå en endagskurs för Karin Söderberg. Det var jag och Shikka, Lena o Tease, Helen o Chess.
Lena och Helen har varit hos Karin tidigare, Shikka o jag första gången. Presentation och genomgång innan vi gick ut för träning i fårhagen.

Lena och Tease började, Tease var jätteduktig tyckte jag (naturligtvis med Lenas förtjänst också) och en bra instruktör.
Helen och Chess stod på tur. Enligt Helen hade de tappat lite i träning, men jag tyckte de var duktiga.

Sedan var det Shikkas o min tur. Ingen tvekan att gå in i fårhagen men när hon kom nära tog hon till skall (osäkerhet och rädsla) men under dagens gång blev det bättre och bättre. Karin var så lugn och förklarade allt i minsta detalj för mig. En del saker tog mer eller mindre tid att gå in i mitt huvud !!!

Vi gjorde en liten fålla med fyra får och gick in i med henne, fanns ingen tvekan att gå in där och hon skötte sig riktigt bra. Karin var med hela tiden för att visa och tala om för MIG vad jag måste göra.

Såg under dagens lopp att hon tände mer och mer och fick självförtroende. Hade lina på henne på förmiddagen, men efter middagen fick jag släppa den och hon gjorde några riktigt bra bågar runt fåren till kl. 12 men där räckte modet inte riktigt till först utan hon kom tillbaka till mig.

Men vi kämpade på och vi fick även till att jag var kl 6 och hon med Karins hjälp kl. 12.

Detta var riktigt roligt tyckte jag, så en fortsättning på detta kommer det att bli. Lena kommer nog att tröttna på mig för det är till henne jag kommer att åka för att träna grunderna. Fåren var lugna och samarbetsvilliga (till viss del) och Karin tyckte vi skulle fortsätta på dessa får och samma marker ett tag innan vi prövar andra får. Låter klokt tyckte jag.

Många skratt blev det under dagen också. Lena och Helen fick göra delning och kalla in sina hundar mellan fåren. Matte var inte fokus nummer ett precis!!!

Jag bistod med grusflaskan !!!! Berättar kanske ngn gång om detta, i dagsläget känns det såå korkat!

Tack Lena att jag fick vara med på denna dag och en jätteeloge till Karin för riktigt bra intruktioner och hjälp.

När dagen var slut sa Karin: När jag såg Shikka i morse trodde jag aldrig att hon skulle fixa så mycket som hon faktiskt gjorde under dagens lopp, då kändes det härligt.



WOW - jag är i fårhagen



Vi är nästan på varsin sida



Shikka jobbar



Vågar mer och mer



Karin och Shikka



Shikka jobbar (jag med för den delen)



Lena och Karin kämpar med inkallning av Tease, är 4 får på vardera sidan



Helen försöker kalla in Chess (fokus ligger åt vänster - gissa vad som finns där?)



Lena har ett snack med Tease



Lena Karin o Tease



En nöjd Shikka

Ännu en kursvecka

På tisdagen drog jag Krollie o Shikka återigen till Stockholm för en ny kursvecka. Denna gång blev det tisdag, torsdag, lördag o söndag.
På onsdagen var jag till Mälarö BK igen för att träna med mina hundar. Spegeln fungerade bättre denna gång när Shikka fick gå fot rakt mot den men en meter framför började hon reagera på en "mötande" hund som tänker gå rakt på henne!

På eftermiddagen åkte vi alla - jag o hundarna, Jonte Lena Qvidde Qeisi och TT till Britt-Marie där jag fick gå in i vallhagen igen. Den här gången gick det inte lika bra som förra veckan kändes det som. Hon har tänt på fåren samtidigt som hon är lite rädd för dom. Men denna gång fick jag erfara att extrem lydnad hade jag absolut inte på henne (som man kanske tror man har) men hon jobbade på fint ändå säger Jonte. Jag ser inte detta riktigt ännu. Men hon växer i självförtroende när hon inser att det är HON som kan flytta fåren. Jobbade med balans som jag inte fattade vad det var förrän Jonte förklarade!!!

Skall hänga på en valldag hos Lena o Tease nästa vecka med Karin Söderberg som instruktör, detta skall bli riktigt roligt och spännande.

Efter kursen i torsdags som slutade 21.00 hämtade Jonte Lena o TT och jag åkte hem till Kristinehamn för att jobba fredagen och sedan åka tillbaka till Stockholm för att gå kurs hela helgen. Men nu följde Kjell med så jag slapp köra denna gång.

Har varit en riktigt rolig och givande kurs. Har inte haft ngn hund med utan varit lyssnande och seende för att få med så mycket som möjligt lärdom. Kursledaren (Rose Hedman) var mycket duktig på allt som rör hundar o djur överhuvudtaget och deras beteende i alla situationer.

Tack Lena o Jonte för boende i er husvagn under kursens gång.

På tisdag återupptar vi vår Steg 1 kurs på Bruks, denna gång på nya stället. Sörkastet är nu ett minne blott.

Heléne, Mick o Tiger på besök

Igår fredag kväll kom Heléne och vovvarna till Stakvägen för att tillbringa kvällen och lördagen tillsammans med oss.
De har bott i husbilen (tur att den finns när man har så litet hus).

Vi har tränat under lördagen här hemma i trädgården alla fyra hundarna. Lilla Tiger är bara sååå söt och riktigt duktig för att vara så ung.
Mick har en riktigt bra attityd och utstrålning i det han gör. Detta ekipage kommer vi med all sannolikhet att få se mycket av i framtiden.



Mick i fritt följ som ser riktigt riktigt bra ut.



Lilla Tiger är så otroligt duktig på det han lärt sig än så länge så liten han är och med Helén som den lugna och pedagogiska förare hon är kommer även detta att bli bra i framtiden.



Avslutade dagens pass med ett foto av deltagande hundar

Händelserik vecka

På tisdagen åkte jag, Krollie o Shikka till Stockholm där jag skulle påbörja en kurs tisdag o torsdag kväll tillsammans med Lena Eklöf. Fick bo i deras husvagn från tisdag till torsdag.
På onsdagen åkte Jonte o jag med hundarna till Britt-Marie - Qeisis o TT:s uppfödare för att hälsa på. Vilken mysig gård och massor med olika djur där var. Shikka o jag fick prova att valla med hjälp av Jonte o Qeisi. Hon tände ordentligt men jag själv har så svårt att förstå vad jag skall göra men Jonte visade och förklarade och jag såg hur Shikkas självförtroende steg o steg medans vi var i fårhagen.
Får ta mig en riktig funderare på om jag nog skall försöka gå en vallkurs med henne så hon får jobba med får.
Tyvärr var inte kameran med så jag kan visa henne bland fåren, men vi kanske skall tillbaka nästa vecka o då skall jag inte glömma kameran.
På torsdagen åkte jag till Jontes o Lenas hemmaklubb på dagen och tränade rejäla pass med både Krollie o Shikka





Shikka hopp apport



Krollie efter avslutad träning



Shikka vill mer



Krollie vill nog mer hon med

Efter träningen åkte jag tillbaka till Jonte o Lena. Deras Qvidde fyllde 4 år denna dag, blivit stora killen nu



Qvidde 4 år



TT, Qeisi o Qvidde

Efter torsdagskvällens kurs åkte vi tillbaka till Kristinehamn för att jobba fredag morgon. blev en seg hemresa ch framförallt en riktig seg fredagsmorgon att stiga upp.

Återkommer till helgen då Helén, Mick o Tiger hälsar på

Tack alla ni som grattat o skrivit i vår gästbok. Känns så skönt att ha vänner.
Vi skall nu börja ladda inför Nordiska Krollie o jag

RSS 2.0