Nordiska i Danmark

Nu börjar bilen bli full av packning, verkar som vi skall vara borta flera veckor när man ser all packning.
Har placerat ut både Spita och Shikka så Krollie är supernöjd att få vara ensam med oss.

Startar tidigt imorgon för färd till Danmark. Tävlingen går lördag o söndag med träning och lottning på fredagen.

Skall försöka uppdatera helgen om det finns möjlighet. Tack för alla lycka till.


Kumla 20 oktober

Idag var sista genomköraren tävlingsmässigt för Krollie före Nordiska. Lena, Basco o Tease kom och hämtade Krollie och mig klockan 8.00. Idag var jag säker på att komma fram direkt utan felkörning. Lena skulle köra plus att Kjell gjort iordning GPS:en till oss.

Shikka fick vara hemma med Spita denna dag (inte populärt när vi åkte) och jag har ju alltid dåligt samvete för den som inte får följa med, men det är ju Krollie som skall till Nordiska så hon måste få vara i centrum.

Vi kom fram nästan en timme för tidigt så vi hade gott om tid med rastning och fika. Lilla Tease sov nästan hela vägen till Kumla. Hon är så supersöt så man blir sjuk (men bara att tänka tillbaka på valp och alla hyss de hittar på)

Riktigt roligt var det att Jessica o Devil kom till start efter allt jobbigt hon haft denna sommaren o hösten.

Vi var 8 startande i Eliten - Krollie o jag fick startnummer 2.

Sitt i grupp - 10

Platsen - 8 för första gången på tävling som hon lägger sig på annans kommande.

Fritt följ - 9 växlar lite i pos. Fria följet var riktigt låååångt. Jag hann höra Jouko o Hyss som startade 3:an på andra planen i fyra moment innan vårt fria följ var klart.

Dumrutan - 10 kändes bra

Inkallning - 8,5 avvaktande tempo var kommentaren och håller med.

Rutan - 10 mycket snygg förutom att hon går in på sidan!!!

Apportdidigering - 7,5 många kommandon (här blir jag riktigt irriterad för apporterna är små plus att de läggs ut mot en häck med miljoner löv på marken. Jag själv ser inte apporterna så jag undrar hur f....n hundarna skall se dom. Tror inte någon klarade detta moment idag utan strul. Men lika för alla heter det ju men detta är ett dirigeringsmoment och inte ett sökmoment.

Hopp apport - 10 mycket snyggt, apporten ställer sig på högkant men hon grejar detta såå bra.

Vittring - 9 snett sättande vid avlämnandet.

Fjärr - 9 lite fram

Lena och Basco går bra men även han strul på apportdirigeringen. Jag gratulerar Lena till vinst när alla gått och innan prisutdelningen, men det visar sig att Krollie och jag vinner på 292,5 poäng. Vi visste inte sitt o platsbetygen innan och Basco hade en 7 på sitt i grupp. De hamnade på 283,5 poäng. Trea kom Jessica och Devil 283 poäng. Fyra Fredrik och Sky poäng ??.

Domare var Kent Sahlqvist

Jouko o Hyss premiärtävlade i 3:an De vann med 272 poäng med en nolla på hopp apport. Supergrattis till dom. Jag hann inte se dom överhuvudtaget eftersom vi gick samtidigt tyvärr.

Kjell Sara Mattias hade tillbringat dagen med att renovera ett av kontoren på jobbet, härligt att få nytt.

Tack för idag Lena! Kan tänka mig att lilla Tease var slut när ni kom hem eller också vilade hon ut på hemvägen efter dagens upplevelser.

Mariestad 13 okt

Idag var det Krollies tur att få en genomkörare inför Nordiska. Vi var bara 2 startande i Eliten. Krollie o jag fick startnummer 1. Sitt i grupp och platsen var mycket bra 10, 10  (har ju min egen domare - Kjell som står o tittar).

Fria följet var mycket mycket bra, kändes att hon var med hela hela tiden. Fick en 10 av domaren (Kjell hade gett 9,5 hon hade ett segt sättande i långsam marsch, bara det han såg, känns bra).

Dumrutan - hon gör alla moment helt ok - 10

Inkallning - 9,5 ingen kommentar på protokollet men kan tänka mig ngt steg på ställandet, annars bra fart.

Rutan - Krollies favoritmoment - 0 hon springer in "rätt" in i rutan (som hon aldrig gör annars) dirigerar in henne i rutan och tycker att hon är inne men när jag är 10 meter från rutan ser jag tassarna utanför linjen.

Apportdirigering - 9 ingen kommentar på protokollet men hon springer till mitten (apporterna syns inte i hennes synvinkel men hon skall ju veta vad som är höger och vänster iallafall) omdirigeringen går bra.

Hopp apport - 10 mycket bra

Vittring - 9,5 snett sitt vid ingång

Fjärr - 8,5 lite fram

poängen blev 267,5 poäng  Domare idag var Ulf Jakobsson.

Men hon kändes helt tävlingsok inför Nordiska. Riktigt pigg o alert, rutan är jag inte speciellt orolig för.
Vi skall köra en tävling till före Nordiska nästa helg.


Grattis till Eva-Maria för seger idag.




Till eftertanke

Haft en tävlingsfri helg. Jobbat i trädgården, har fått elda i mina tunnor - mycket rogivande tycker jag. På söndagen var vi till Karlskoga där Kjell var tävlingsledare i lydnaden.

Har inte suttit vid datorn speciellt mycket i helgen, vet bara att jag hade fått ett meddelande från Heléne i Linköping som jag inte svarat på.

Går in på datorn måndag morgon på jobbet för att skriva till henne och får upp hennes hemsida. Det grymmaste som kan hända oss hundägare hade hänt henne på lördagen. Hennes två hundar Jackson och Mick hade fallit i ett stup och lilla Jackson klarade sig inte medan Mick är ihopsydd och trasiga tänder.

Tårarna och känslorna hos oss alla som känner Heléne svallar nog över i denna stund. Man får sig en tankeställare vad fort allt kan hända från glädje till djupaste sorg.

Ta vara på varje dag och ögonblick vi har med våra fyrbenta kompisar.

RSS 2.0