OK Heléne här kommer en uppdatering

Efter påbackning från Helén skall jag försöka uppdatera bloggen!!!

I fredags lastades bilen FULL med grejer, hundar o oss. Lena o Tease åkte med oss till Malmö. På kvällen träffade vi gänget som skulle ha uppvisning på lördagen för träning (Mona, Linda, Helena,Ditte, Lena o jag) Lena o jag hade inte tränat på fria följet som skulle gå i ???? som hästar gör. Vi tränade utan hundar men roligt hade vi. Kjell o Malin var med o assisterade med kommenderingar o sprang med koner fram o tillbaka.

Lördag morgon fick vi äta en härlig hotellfrukost innan vi veterinärbesiktade våra hundar. Uppvisningen var kl. 15.00. Nu hade man plötsligt en hund att hålla reda på också men publiken tyckte det var fart o fläkt över programmet. Blir ju inte så perfekt lydnadsmässigt men roligt hade vi. Skoj att få visa upp att lydnad kan vara roligt det med.

På kvällen kom Jörgen o Mia o hälsade på oss på hotellet. Vi åt jättegod mat med tillbehör. Kvällen blev inte så sen, klockan skulle ringa 05.00 nästa morgon.

Lördag morgon, spöregn men ca 10 grader varmt o INGEN snö, helt OK med regn då, redan glömt hur vi har det hemma med all snö. Vi var på plats 6.30 vid veterinärbesiktingen, anmälan o lottdragning av startnummer. Krollie o jag fick nr 14. Vi var 23 som kom till start.

Sitt o plats gav oss 2 tior. Det värsta gjort!! Nu var det bara att ladda inför programmet som skulle dröja några timmar innan vi fick gå. Bra arrangemang, duktig tävlingsledare förutom att hon pratade så tyst så jag hörde henne inte i fria följet så jag gick som jag tyckte hon sa o det blev en hel del som inte stämde överens mellan oss, men sedan kändes det jättebra mellan Krollie o mig. Hon är pigg o alert o utförde programmet superbra.

Riktigt bra bedömning av domaren som drog på minsta detalj ekipagen gjorde o var heller inte rädd för att sätta en tia om momentet var bra.

Vi hamnade på en 2:a plats efter  Mona o härliga Marvin, Lena o Gubben trea. Grattis till er.

Lena o Tease gjorde en mycket bra runda, den lilla klarar miljön superbra så dessa kommer vi med all säkerhet att få se mycket mer av i stora sammanhang.

Var hemma i skaplig tid, hämtade lilla Shikka som varit hos Sara, Mattias o Ella under helgen. Flocken samlad igen, känns lite orättvist att hon inte får följa med men hon hade blivit liggande i bilen eftersom man inte får ta in andra hundar än de som tävlar, så hon hade det bättre hemma där hon fick vara på långpromenader o härja med Ella.

Måndag morgon -11 grader, en temperaturskillnad på 20 grader från gårdagen. Brrr! Nu önskar vi nog alla att snön o kylan försvinner.

Tack alla för en härlig o rolig helg i Malmö. Så trevligt att träffa gamla som nya vänner.

Nu får vi ladda inför vår 1:a maj tävling här hemma i Kristinehamn som är en uttagningstävling plus att det läggs upp i likhet med SM med tre planer.

PS! Min kamera har kommit tillbaka som varit på villovägar några veckor!!!! Så nu kan det bli lite foto i fortsättningen igen. Så himla glad för detta.

Facebook tagit över!!!!!

Nu är det längesedan ngn uppdatering gjordes här. Sedan man gått med i Facebook blir aktiviteten på de flesta hemsidor mindre o mindre eftersom man läser om de flesta där. Synd men sant tror jag.

Efter Norgetrippen fick jag ett ledsamt sms från Svein att Halley fått sluta sina dagar, tacksam för att jag fick träffa honom på helgen. Som jag skrivit tidigare har jag alltid sett honom som Krollies "tvilling" eftersom de var så lika i både utseende o sätt. Nu är det tyvärr inte många kvar av kennel Brainwaiwés avkommor. Åren går alltför fort.

Den 13:e hade vi årsmöte på Kristinehamns Brukshundklubb. Tyvärr lite medlemmar som kom, men vi som var där hade trevligt. Kjell tillbringade denna helg på Svenska Rallyt (som alltid infaller samtidigt med årsmötet)

Den 20:e hade vi hemmatävling i ridhuset. Jag dömde 1:an o 3:an, Lena Björnson 2:an o Elit. Riktigt busväder men de flesta kom iallafall. Maria o Isack (boxer) blev uppflyttade till Eliten - Grattis. Denna helg spelade Kjell Curling i Karlstad, åkte med på söndagen som publik tillsammans med Linda, Viggo o Tilda. Tog en massa kort där (vilket jag senare under nästkommande vecka skulle upptäcka att kameran inte fanns någonstans.

Några träningar i AH-Hallen har det blivit, helt suveränt att få träna i denna hall när det är så jä...la kallt o såååå mycket snö ute.

Ett SM-möte i Karlstad har hunnits med också, börjar ta form men mycket finns kvar som skall göras, alla får jobba frenetiskt nu för att allt skall klaffa till SM i juni.

I lördags morse åkte jag o Lena Löfrot till Mullsjö på en tjejträff o träningshelg som Diana ordnat. Vi var sex ekipage som tränade dessa dagar. Jag hade med både Krollie o Shikka o jag tog den mesta tiden till Shikka. Ett jättefint ridhus men tyvärr en ganska dålig matta med ett ojämt underlag men vi vande oss så söndagen tänkte vi inte så mycket på det.

Vi fick ett alldeles eget hus allihop men tre rum som vi kamperade i två o två. Lördagkvällen käkade vi jättegod smörgåstårta o drack en massa vin o bubblade (mest hund naturligtvis) Klockan hann bli 2 innan vi kom i säng.
Många glada skratt blev det under helgen.

Tack tjejer för en härlig helg - Diana, Veronika, Pia, Malin, Lena). Tyvärr har inte kameran kommit tillrätta så jag har inga foton från denna helgen!


RSS 2.0