Shikka skadad!

Efter middagspromenaden idag började Shikka halta o se konstig ut på ena tassen! Ringde veterinären o fick som tur var en tid ikväll.

Fick en lugnande spruta för det gjorde antagligen så jäkla ont att hon reagerade på allt veterinären gjorde. Väl avdomnad kände vet att ngt inte var rätt i ena tån, in på röntgen o där visade det sig att tån var illa bruten.

Efter diskussioner med veterinärerna kom vi fram till att tån skall amputeras imorgon eftersom den var så illa bruten att en operation med största sannolikhet inte kommer att hålla o då slutar det med amputation iallafall men kanske om 5-6 månader.

Stackars min lilla gumma, men med hennes intensitet i allt hon gör är det ett under att inte ngt sådant här hänt tidigare. Nu håller jag tummarna att allt skall gå bra o inga komplikationer kommer efteråt.

Vallning med Shikka

I lördags skulle Shikka o jag på vallkursdag för Lena Löfroth - om temperaturen var max -15 grader för att det skulle bli ngn kurs. Klockan ringde kl. 7, kikar på termometern -- -18 grader. På väg att krypa ner i den varma sängen igen, men skickar ett sms om det blir ngt? Får svaret jajamensan. Hua tänker jag men gör mig iordning med ett antal lager kläder o täcke o fårskinn till Shikka.

Premiärprovade mina fotvärmare, men med facit i hand skulle jag satt på mig dom när vi gick ut i fårhagen, hade teori ett par timmar o då var jag VARM om fötterna, men de höll ju bara ca 5 timmar så det blev som vanligt med mina tår när vi kom ut.....

Att agera hund o köra en 8 med fåren var inte bara det...... men lärorikt att få tänka hur o vad man skall göra.

Vi var sex stycken med blandning på raser, bc, aussie, pumi.

Första passet gick vi i fållan med våra hundar, sedan var det lunch, oj vad tiden gick fort.....

Andra passet började jag med lina på Shikka men fick släppa den, Lena kom in o hjälpte mig, o herrejisses vad duktig Shikka var, lyssnade på mina kommandon o Lena hjälpte mig var o hur jag skulle befinna mig. Visserligen blev det ett par rusningar men i det stora hela skötte hon sig jättebra. Kul kul var det men jag kan tänka mig Shikka, jag o fåren ensamma - behövs mycket träning för att komma vidare.

Har ju vallat med henne tidigare o sett o fått höra att hon är duktig, så här ligger bollen hos mig!!!!! IGEN

Härligt att få vara kurselev o vara den som frågar o undrar!!

Hoppas nu att vi kommer vidare med lite vallning framöver.

Lydnadsträning har vi ju förmånen att ha AH-Hallen så nära, där är vi på måndagar ett par timmar Lena o jag. Där får Krollie vara med o träna också, vet o ser ju att hon saknar våra träningspass, numera får hon belöningar även om det inte är helt korrekt. Mat o godis är hennes höjdpunkter numera.

Hemma blir det vittring o fjärr inomhus när det är så här jäkla kallt.

Närmar sig Nordiska o jag önskar all Lycka Till till våra duktiga svenska ekipage. Gå in o njut o visa vad ni kan! Ni är bara BÄST!!!!!

RSS 2.0