Glädje förbyts fort till stor sorg

Ludvikatävlingen gick superbra för mig o Krollie. Men det känns ganska oväsentligt just nu för idag fick vår älskade Spita sluta sina dagar.  Igår kväll var hon med och lekte med en massa bc och idag är hon borta - känns så tungt och overkligt. Hon skulle ha blivit 14 år i mars, hon har gett sin husse och mig så många lyckliga och fina år tillsammans. Tack lilla Spita

Ludvika o Kirkenaer nästa

Idag tar vi husbilen och åker till Ludvika där Krollie o jag skall tävla imorgon. Sedan gör vi ett nytt försök att åka till Elisabeth i Kirkenaer för att träna med Shikka o Uni på söndagen. Skall bli jätteroligt, hoppas bara vädret tillåter oss att komma fram denna gång.

Till mina vänner som skall med på träningshelgen i Boxholm - skickar mejl till er vad vi behöver ha med oss förutom hundarna och ett glatt humör - jag gör det till veckan.

Ha en bra helg//Lillemor

Tävlingsledarutbildning 16 januari 2008

I vår klubb håller Christin Hübinette en tävlingsledarutbildning för 6 st från vår klubb och tre från Hammarö.

Ikväll höll Kjell och jag i lydnaden. Efter de år man varit tävlingsledare flyter allt på plan, men att ge nya medlemmar en teoretisk utbildning är inte lika enkel.

Jag fastnade på mom. rutan och apportdirigering när jag lusläste reglerna. Där står: hunden skall ha alla 4 tassarna innanför cirkeln vid kon innan den beordras vidare!!! Om jag som tl ser att en tass är utanför men inte föraren ser det VAD GÖRA???? Någon som har ngn fundering på detta??

Var ett härligt gäng, på lördag skall vi ha praktik på plan, där de skall få märka upp en elitlydnadsplan och träna på olika hundar.

My Dog Göteborg

Tävling i Göteborg 3 januari slutade inte så bra för mig o Krollie (mycket på grund av yttre omständigheter, men det kan hända oss alla). Desto bättre gick det för Lena o Basco. Vann torsdagens tävling gjorde danska Miriam med Texas på 303 p tvåa Ingela med sin golden 299 trea kom två Kronvallare, Tigern o Extra 296, femma Basco295, sexa Mona med Marwin 290, sjua Andreas med Moel, åtta Krollie på 286.

De tre bästa från varje land gick vidare till en inofficiell landskamp där Norge vann före Sverige o Danmark. Lena o Basco blev 2:a individuellt - supergrattis.

Monika var med oss - lämnade Disco hemma så hon längtade nog hem men vi har haft en trevlig tur, ätit gott och shoppat lite. På torsdagen fick Shikka vara med på em för social träning, börjar fungera ganska bra. Hon var med o tävlade med alla hundar som var inne. Tränade lite med henne när tävlingen var slut i väntan på prisutdelningen och hon är riktigt fokuserad på mig fast det var många många hundar och förare inne o tränade, känns bra.

image106
Krollie på hotellet

image107

Shikka i stora ringen





                                        Bilderna på prisutdelningen blev så långt ifrån tyvärr

Nu skall jag försöka komma igång ordentligt med lilla Shikka mellan varven med Krollie. Vi skall åka till syster Uni o Elisabeth i slutet på denna månad (om väder och bilar tillåter)     

RSS 2.0