Första steget klart!!

Igår fick vi besked att vi alla klarat teoriprovet till domarutbildningen. Känns skönt, nu går vi vidare mot det praktiska provet som kommer att bli i slutet på maj eller början av juni förhoppningsvis.

Blev tyvärr ingen träning igår kväll, hade tre tjejer på träning o klockan sprang iväg så det hann bli mörkt innan jag fick ut mina egna så det blev bara en kort kisspromenad.

Till helgen har vi i Kristinehamns BK utställning och lydnadstävling på Björkvallen.

Lite av varje eller rättare sagt mycket av varje

Ser att jag inte skrivit här sedan i påsk, känns som tiden inte räcker till just nu. Men man skall inte klaga, huvudsaken är väl att man får vara frisk o kry.

Har hunnit med en födelsedag (Sara), ett distriktsmöte, ett medlemsmöte, en spårtävling Lkl o Hkl (som biträdande tävlingsledare), rensning av vår väg (Stakvägen) tillsammans med boende längs hela vägen förra veckan, så återigen har hundarna haft mycket vila tyvärr.

Men igår hade vi ett ordentligt lydnadspass hemma i trädgården där jag lade upp SM-ordningen av momenten för både Krollie o Shikka..
Började med sitt o plats, är ju lite svårt med kommendering för nedlägg o uppsitt när man är själv. De satt o låg så fint, det blev bara lite strul vid uppsittet eftersom jag för första gången satte Krollie först, det var inte Shikka riktigt överens med mig om, men detta får vi träna på när vi är träningsgänget.

Sedan körde jag Krollie i ff o vittring. Jag ser på hela henne att hon älskar detta, vi har mycket lek o belöningar när vi tränar (grisen hämtade hon själv i träningsväskan)

Sedan var det Shikkas tur i dessa moment. Oj vad det kändes bra i ff långa sträckor idag (hon brukar alltid balla ur någonstans på vägen) men peppar peppar det kanske börjar trilla ned ett o annat i denna lilla irrhjärna. Vittringen JIPPI, har bara ett litet hmm strax innan raketen är framme vid pinnarna. Ser på henne att hon reagerar -Javisst ja söka mattes pinne var det ju!! Med Shikka får jag inte vara överdrivet glad o sprallig för det är detsamma som att tända eld på en kruttunna.

Krollies tur med dumrutan, rutan o hopp apport. Dumrutan gör hon bra. rutan också bra förutom den sneda ingången men det får jag ta. Hopp apport hör jag ett litet litet islag på tillbakavägen så vi gör det en gång till. Har inte tränat hopp på många veckor med henne efter inflammationen.

Shikkas tur - dumrutan är bra ställande o läggande men sittet får vi traggla vidare med. Rutan hjälper jag henne med, både fram till konen o vägen till rutan, farten är det inget fel på, snarare tvärt om, det går lite för fort ibland.
Hopp apport - super, hinner knappt se att hon hämtat metallen förrän hon sitter vid sidan.

Krollie - inkallning, apportdirigering, fjärr. Inkallningen har ju nästan alltid varit vår akilleshäl men idag stannade o lade hon sig jättebra och hade jämn fart mellan skiftningarna fast ingen raketfart precis. Apportdirigeringen är hon superduktig med, bra fart till kon, apporten o hem. Fjärren får vi friska upp lite mellan stå o sitt IGEN.

Shikka - inkallning, här går det undan men hon gör den superbra, har belöningen bakom henne. Apportdirigeringen ??? mera träning, måste lugna ner henne i hennes tänkande med apporten. Fjärren jobbar vi vidare på på nära håll o hjälp.

När Kjell kom hem skulle jag visa honom Shikkas fria följ som jag skröt om men det blev ju inte detsamma som när jag började med det själv. Kommendering behövs.

Ikväll skall vi på domarutbildning. Tror det är ngt hela tiden men det är väl tur att man har att göra.

Grattis till alla er som blivit uttagna till talanggruppen 1-3 maj. Lycka Till

Påskveckan

På tisdagen hade vi teoriprov i domarutbildningen på Hammarö BK. Vi hade en timme på oss att besvara frågorna men jag tror alla var färdiga innan timmen gått.
Nu får vi vänta några veckor antar jag innan vi får veta om vi klarat provet.

Efter provet var jag med på mitt första möte i tävlingssektorn för Värmland-Dal. Kjell o Lena följde med hem till Lena o Lars-Erik, det var ju hockey på TV.

Onsdag en höjdare för alla Färjestadsfans - SM-Guld



Viggo o Tilda - två unga fans

Torsdag - efter jobbet blev det äntligen ett träningspass för hundarna hemma i trädgården. Shikka har börjat löpa så nu får vi träna mest här hemma, men det går lika bra det förutom störningar som är bra att ha.

Långfredagen - sovmorgon, härligt. Denna dag hade vi min mor, barn, o barnbarn på påskmiddag.



Ella



Tilda o Viggo

Hade en trevlig eftermiddag med påskmat o äggletning. Vi har som tradition i vår familj att barn o barnbarn får leta efter sina påskägg mer eller mindre svårhittat, allt efter ålder.

På Påskaftonen fick Jonas komma o hämta Tilda som sovit hos hos, hon hade feber o mådde inte alls bra. Vi var bortbjudna så vi tog husbilen, så bra att ha huset med sig när man åker bort.
Vi for till Hult där Björn o Marita (Jonas föräldrar) bor alldeles vid Vänern. Årets första bad blev gjort innan man hunnit blinka - var är Shikka frågar jag - gissa - en bra bit ut i vattnet o simmar. Att det är is invid stranden bekommer ju inte hundar när de får chansen att bada!!!! Brrr
En jättemysig påskafton med god mat o trevligt umgänge, tyvärr kom ju inte Linda o Tilda eftersom hon var sjuk o ville inte smitta de andra barnen som var med.
På kvällen blev det vi "gamlingar", hade en jätterolig kväll med många skratt, prat, musik o dans.





så här grann var solnedgången vid Hult på påskaftonen

Påskdagen blev en mer eller mindre slöardag, vandrade en stund omkring hos Björn o Marita o tog lite kort



en jättestor berguv



vacker egengjord dekoration av Marita



en märklig kloning!!! mellan humla o fjäril har aldrig sett ngt liknande



krokus med en humla i



vy över Vänern



Krollie o Shikka



Tack till helgens värdpar Björn o Marita

Väl hemma igen blev det lite lite träning med hundarna innan jag drog igång med eldning av skräp i några timmar.

En vecka med minimalt tränande med hundarna med andra ord men gör kanske både oss o dom gott att få vila lite från träning. Får ta igen det till veckan om tiden räcker till.

Intensiv vecka

I måndags hade vi kommittémöte på klubben. Vi har en Lkl Hkl spår-tävling den 18 april o en lydnadstävling den 25 april.
Planering inför dessa.

Tisdag - barn o barnbarn hos oss.

Onsdag - träning i trädgården med båda vovvarna Första SM_finalmatchen FBK-HV 4-1 Jippi.

Torsdag: domarutbildning, oj oj mycket att tänka på o försöka få in i hjärnan. Känns som det svåraste att få in i knoppen är de allmänna bestämmelserna, men det är bara att plugga, på tisdag har vi det teoretiska provet.

Fredag - träning med Gunilla & Kiwi, Lena, Basco & Tease. Vi tränade på gamla klubben. Började med "de gamla" i gruppmomenten, körde igenom elitprogrammet med alla tre. Sedan tränade jag med yrvädret o Lena med Tease. Gunilla fick hjälpa oss båda med olika saker. Oj vad tiden sprang iväg, tre timmar är inget när man har kul eller hur?
Ny FBK - HV match, gick inte lika bra idag tyvärr. Förlust till FBK. Ve o förbannelse hemma o säkert på många håll!!!

Lördag - sovmorgon (härligt) skjutsade Kjell till tennisen, var ute i trädgården hela em o eldade i mina tunnor o tränade lite med vovvarna.

Söndag - klockan ringde 6.00. Vi åkte till Åmål där jag skulle bakdöma alla klasser. Domare för dagen vad Jörn Andersen. Eliten startade kl. 9.00 - 6 ekipage kom till start. Tycker detta är jätteroligt, visst händer saker som man verkligen får fundera en stund innan man kan sätta betyget. Jörn var mycket bra o vi diskuterade alla betygen efteråt.
I Eliten vann Gunilla o Kiwi - jättegrattis till dom.

Sedan var både jag o Anette Daleke med o bakdömde 1:an, 2:an o 3:an. Även här diskuterade vi de olika betygen efteråt. Tack till Jörn för att du stod ut med oss!!

Fick sms från vännen Heléne - hon o Mick debuterade i Eliten idag 272 poäng med en nolla på vittringen!!! supergrattis, detta lovar gott inför framtiden (gräm dig nu inte för mycket för denna nollan)

Väl hemma - ut i trädgården för lite träning med Krollie o Shikka som legat i bilen hela dagen. Kan tänka mig att de tycker (jävla matte) men de fick ett litet träningspass o mycket lek.

Just nu är 3:e finalmatchen i full gång. Kjell sitter kletat vid TV:n naturligtvis, hör hans faan, vad i helvete, braaaa, mm står just nu 2-1 till vårt Färjestad. Får se vad det slutar på, håller tummarna hårt hårt.

RSS 2.0